Συνέχεια στη προσπαθεια πραγματική πληροφόρησης και πολιτι κής ζύμωσης

Καταρχήν ευχαριστώ τον οικοδεσποτη "υπερπαραπληροφορημένο" για την προσκληση που μου είχε κανει να εχω το δικαίωμα δημοσίεσης στο μπλοκ του.
Και αυτό το δικαίωμα καταχράτομαι τώρα για να ανακοινώσω οτι δεν υπαρχει πλεον λογος να συνεχίζω να αναρτώ εδώ κέιμενα ή σχόλια , εφοσον η προσπαθεια αυτή δεν κατέληξε σε κατι πιο συλλογικό όπως ήταν απο την αρχή η πρόθεσή μου.
Χαίρομαι που η φασιστική συμπεριφορά της ΔΟ του ιντυμιντια να λογοκρίνει μια ομάδα ανθρώπων με αφορμή την υποθεση της Λιβύης, εγινε αφορμή να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστουμε ανταλλάσοντας αποψεις εκτος του λογοκριτικού αυτού σκουπιδοτενεκέ που ονομαζεται athens.indymedia.
Στους τελευταίους διαλογους για το πως θα πρεπει να προχωρήσουμε ενα βήμα παραπερα για τη δημιουργία εστω ενος μπλοκ που θα εχει μια συλλογική παρουσία, εθεσα ενα μινιμουμ αρχών που περα απο αυτές (αντισυστημική ΄συνειδητοποίηση, θεσεις για τη Λιβυη) δεν νομίζω οτι μπορεί να επιτευχθεί μια σοβαρή σχεση συνύπαρξης και λειτουργίας ενος μέσου.
Αυτό το είδαμε και στη πραξη σε αυτο το ημιτελές μπλοκ.
Οι προτάσεις μου βεβαια ισχύουν ετσι κι αλλιώς για μια πιο συλλογική συνεργασία στο τομέα της αντιπληροφόρησης που τοσο εχουμε πλεον ανάγκη ενόψη καταιγιστικών εξελίξεων και σε τοπικο και σε διεθνές επιπεδο.
Αλλα οποιαδηποτε συλλογική δουλειά δεν μπορεί να βασίζεται στον εισοδισμό και στις ισες αποστάσεις που αποτελούν και τις κύριες αιτίες εκφυλισμού του μεγαλύτερου μερους της αριστεράς, που πλεον δεν ειναι οχι μονο ικανή να δημιουργήσει αντιπολεμικό κίνημα, αλλά κατάντησε να γίνει το "αριστερό" φερεφωνο της επικοινωνιακής προπαγάνδας του συστήματος.
Ο εξανδραποδισμός των ανθρώπων στη Λιβύη δεν είναι για μενα ενα ακομη άρθρο σε ενα μπλοκ. Η ασιτία παιδιών σε σχολεία της ελλαδας του 21 αιώνα και οι αυτοκτονίες πατεράδων με τρία παιδιά δεν είναι για μενα μια ακομη είδηση.
Η πραγματικότητα δεν περνει "νερό στο κρασί" της και αυτό εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να το κανω ποτέ. Οι ισες αποστάσεις και τα μισόλογα μας εφεραν εδώ που μας έφεραν και το βαρέλι της εξαθλίωσης και της απαθειας φαίνεται να μην εχει πατο.
Δε το έπαιξα καλός με κανένα ακόμη και μεσα σε αυτό το μπλοκ. Απο κανέναν ομως δεν ανεχομαι να μου προσάπτει κατηγορίες "γκεμπελισ΄μού" επειδή τόλμησα να ασκήσω κριτική στις Ισες αποστάσεις που ευνούχισαν οχι μονο το αντιστασικό αίσθημα ενος ολοκληρου λαού, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα στην κριτική. Και το κριτήριο για την αντιμετώπισή μου σε ενα συνομιλητή δεν αποτέλεσε ποτέ οτι μπήκε σε αυτό εδώ το μπλοκ να σχολιάσει, αλλά οι αποψεις, οι θεσεις και τα λεγόμενά του.
Καλή συνέχεια σε όλους και ελπίζω να μη μας καταπιεί η ιδιώτευση και η εσωστρέφεια οπως συνήθως γίνεται.

Η προσπάθειά μου για πραγματική πληροφόρηση συνεχίζεται σε αυτό το μπλοκ http://antiplirophorisi.wordpress.com/

Φερμ

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment