Αγωνιστικός-δημοκρατικός ρατσισμός

Από : Ομπλόμωφ

Οι ‘δημοκράτες’- ρατσιστές της Μισουράτα

Θα θυμάστε βέβαια τον ‘ήρωικό’ αγώνα της ‘μαρτυρικής’ Μισουράτα (με τη συνδρομή ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων από αέρος, θαλάσσης, και σύμφωνα με το ίδιο το Αλ Τζαζίρα, και με ‘συμβούλους’ από δυτικές χώρες επί του εδάφους). Σήμερα που οι ‘δημοκράτες’ εξεγερμένοι όπως τους θέλει η προπαγάνδα έχουν επικρατήσει στην περιοχή, ακόμα και τα ΜΜΕ του κατεστημένου δυσκολεύονται να αποκρύψουν την πραγματική φύση αυτού του δήθεν λαϊκού ξεσηκωμού: συλλογικά αντίποινα (συχνά με τη δικαιολογία οτι οι κάτοικοι παρακείμενων περιοχών δεν εξεγέρθηκαν…με το στανιό), εκτοπισμοί πληθυσμών, λεηλασίες, διωγμοί, και φυσικά ανοικτός ρατσισμός προς τους μαύρους μετανάστες αλλά και συμπολίτες τους, οι οποίοι συλλογικά βαφτίζονται ‘μισθοφόροι’. Φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί όλους αυτούς τους μήνες σε πολλές περιοχές της δυτικής Λιβύης, όπου ήταν ολοφάνερο οτι οι ΝΑΤΟϊκοί ‘εξεγερμένοι’ ήταν ανεπιθύμητοι, και κατόρθωναν να εισβάλλουν μόνο όταν οι οι βομβαρδισμοί τσάκιζαν την άμυνα του λιβυκού στρατού και των εθελοντών.

Η περίπτωση της ‘μαύρης’ Ταβέργκα έχει αναφερθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα ρεπορτάζ, μια πόλη άνω των 10.000 κατοίκων με πληθυσμό αποτελούμενο από απογόνους σκλάβων, σήμερα πλήρως εκκενωμένη από τους ‘εξεγερμένους’ της Μισουράτα. Στην ουσία πρόκειται για μια περίπτωση που συμπυκνώνει όλη την παθολογία της ‘εξέγερσης’ της Λιβύης. Ρατσισμός, φυλετικός/εθνοτικός ρεβανσισμός, ανώτερα/ευκατάστατα στρώματα εναντίον φτωχότερων (να υπενθυμίσουμε οτι η Μισουράτα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, μεγάλο εμπορικό λιμάνι και από τις πλουσιότερες πόλεις, ενώ ντόπιοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν την αντικανταφική ‘εξέγερση’ από την αρχή.) Κι όλα αυτά φυσικά μασκαρεμένα σε αγώνα για ‘τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα’, και σε καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας και ασυλίας. Ουαί τοις ηττημένοις…

Από το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, Τα αντίποινα τροφοδοτούν την αστάθεια στη Λιβύη, γίνεται φανερό όχι μόνο το ρατσιστικό μένος των συμμοριών της Μισουράτα εναντίον της ‘μαύρης’ Ταβέργκα, αλλά και οι διαφορές σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο. Όχι, δεν εξεγέρθηκαν δήθεν οι ‘φτωχοί και οι κατατρεγμένοι’ εναντίον του ‘τυράννου’, απ’ότι φαίνεται αυτοί ήταν τα θύματα της ΝΑΤΟϊκής ψευτο-επανάστασης:

Οι αντάρτες έβαλαν φωτιά σε σπίτια στην εγκατελειμμένη πόλη. Οι ανταποκριτές της Wall Street Journal έγιναν μάρτυρες του εμπρησμού τουλάχιστον δώδεκα οικιών στην πόλη που κάποτε ο Συντ. Καντάφι είχε ευνοήσει με χρήματα και επενδύσεις.

Η μέριμνα του Καντάφι είχε δώσει την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία της Ταβέργκα, η οποία ήταν εξαρτημένη από τις φάρμες κι από την παροχή φτηνής εργασίας στους πλουσιότερους, πιο ανοιχτόχρωμους και κοσμοπολίτες γείτονες της Μισουράτα.”

Στις πύλες πολλών βανδαλισμένων σπιτιών της μοναδικής παράκτιας πόλης της χώρας με κυρίαρχο τον μάυρο πληθυσμό, οι ‘εξεγερμένοι’ έχουν γράψει τις λέξεις ‘σκλάβοι’ και ‘νέγροι’.

Τους βάζουμε φωτιά για να μην μπορέσει να ζήσει κανείς ξανά εδώ’, είπε ένας μαχητής καθώς οι φλόγες τύλιγαν αρκετά σπίτια που ανήκαν σε κατοίκους πιστούς του καθεστώτος.’

Κάθε σπίτι, κατάστημα, σχολείο και δημόσιο κτίριο στην Ταβέργκα έχει βανδαλιστεί από τότε που οι αντάρτες της Μισουράτα εκδίωξαν τους κανταφικούς στρατιώτες. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένεις διέγυφαν επίσης, από τον φόβο των αντιποίνων.”

Παρακάτω στο ίδιο ρεπορτάζ παρόμοια εικόνα και από τις περιοχές της φυλής Χασούν, στην περιοχή ανάμεσα σε Σύρτη και Ρας Λανούφ.

Μαχητές από μια φυλή πιστή στον Συντ. Καντάφι επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου των ανταρτών κοντά στο συγκρότημα διυλιστηρίων της Ρας Λανούφ στην ανατολική Λιβύη τη Δευτέρα, σκοτώνοντας 15 μαχητές, λέει ο Hassan Drue’e, μέλος του Μεταβατικού Συμβουλίου. Είπε οτι οι ένοπλοι ανήκουν στη φυλή Χασούν, η οποία διέφυγε στην έρημο όταν οι αντάρτες προέλασαν στα χωριά τους στο δρόμο προς τη Σύρτη περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν. Οι αντάρτες είχαν λεηλατήσει τα εγκατελειμμένα σπίτια των Χασούν.”

Αλλά η καταδίωξη των μαύρων κατοίκων της Ταβέργκα συνεχίζεται από τους φανατισμένους ρατσιστές της Μισουράτα ακόμα και μετά την εκκένωση της πόλης, με συμμορίες να απαγάγουν πρόσφυγες και τις οικογένειές τους από καταυλισμούς της Τρίπολης:

Ερημωμένο χωριό αναδεικνύει φόβους για την τύχη των μαύρων Λίβυων.’

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Ταβέργκα, αντάρτες από τη Μισουράτα τους έδιωξαν από τα σπίτια τους στις 15 Αυγούστου όταν πήραν τον έλεγχο της πόλης. Οι κάτοικοι εκδιώχθηκαν και από δύο καταυλισμούς προσφύγων στην Τρίπολη αυτό το Σαββατοκύριακο.

‘Οι άνθρωποι της Μισουράτα ακόμα ψάχνουν για μάυρους’, λέει ο Χασάν, κάτοικος της Ταβέργκα που τώρα έχει καταφύγει σε έναν τρίτο καταυλισμό στη Τζανσούρ, έξι μίλια ανατολικά της Τρίπολης.

‘Ένας απ’τους ανθρώπους στον καταυλισμό μου είπε οτι ο αδερφός μου σκοτώθηκε χθες από τους επαναστάτες.’

Οι ενδείξεις οτι η καταδίωξη των κατοίκων της Ταβέργκα από τους αντάρτες δεν σταμάτησε με την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι είναι ορατές, τόσο από την ερήμωση του χωριού όσο και από τους καταυλισμούς στους οποίους κατέφυγαν οι κάτοικοι.

Στον έναν απ’αυτούς, σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα που ανήκε σε Τουρκους στη γειτονιά του Σαλάχ αλ Ντιν στη νότια Τρίπολη, ένας άνδρας που λεηλατεί σίδερα απ’τις εγκαταστάσεις λέει απλά οti οι κάτοικοι ‘πήγαν στο Νίγηρα’.

Εγκατελειμμένες κουβέρτες και στρώματα πεταμένα στην περιοχή, και μπουγάδες που ακόμα είναι απλωμένες για στέγνωμα. Πέρα από μερικές σβησμένες φωτιές για μαγείρεμα και μερικούς σωρούς σκουπιδιών, δεν υπήρχαν πολλά δείγματα ανθρώπινης παρουσίας.

Ο Λαφύ Μοχάμμεντ, του οποίου το σπίτι είναι στο δρόμο απέναντι απ’το συγκρότημα, είπε οτι το Σάββατο μια ομάδα ‘επαναστατών’ πολιτοφυλάκων από τη Μισουράτα είχε έρθει στον καταυλισμό και είχε εκδιώξει τους ενοίκους.

Πήραν τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά με φορτηγά’, λέει.

Ο Μοχάμεντ λέει οτι μερικοί από τους κατοίκους της Ταβέργκα ίσως να είχαν μεταφερθεί σε έναν κοντινό καταυλισμό, σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα που ανήκε σε Βραζιλιάνους. Την Τρίτη ωστόσο, κι αυτός ο καταυλισμός ήταν επίσης έρημος, με την πύλη κλειδωμένη.

Οι πινακίδες που δείχνουν το δρόμο προς το χωριό έχουν καταστραφεί. Στη μοναδική πινακίδα που έχει απομείνει, πάνω στη λέξη ‘Ταβέργκα’ έχει γραφτεί με μπογιά ‘Νέα Μισουράτα’.

Το ‘στρατιωτικό συμβούλιο’ της Μισουράτα ωστόσο φαίνεται οτι έχει καθιερώσει τη δική του δικτατορία στην περιοχή, με τις διάφορες πολιτοφυλακές όχι μόνο να εκκενώνουν κατά βούληση τις γύρω περιοχές αλλά και να αποτρέπουν εκτοπισμένες οικογένειες απ’το να επιστρέψουν στην δική τους πόλη από τον φόβο δήθεν ‘κανταφικής πέμπτης φάλαγγας’. Θαυμάστε τη ‘διαδικασία’ που έχουν επιβάλλει οι…δημοκράτες, σε ανταπόκριση της Wall Street Journal από τον κοντινό οικισμό της Γκανταχίγια όπου είχαν καταφύγει οικογένειες από τη Μισουράτα λόγω των μαχών της άνοιξης.

“Εκτός απ’την εκδίωξη ολόκληρου του πληθυσμού της Ταβέργκα, οι αντάρτες της Μισουράτα τώρα εμποδίζουν τους κατοίκους της δικής τους πόλης να επιστρέψουν στην πόλη τους.(…) Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν θα πρέπει να βρουν έναν ντόπιο ‘σπόνσορα’ και γείτονες να εγγυηθούν γι’αυτούς. Πρέπει να συμπηρώσουν έγγραφα που κατόπιν εξετάζονται εξονυχιστικά, υπογράφονται και σφραγίζονται από αρκετές επιτροπές.

Δεκάδες οικογένειες βρίσκονται τώρα παγιδευμένες ανάμεσα στη Μισουράτα και τη Σύρτη, επειδή τα αρσενικά μέλη θεωρούνται επικίνδυνοι από άποψη ασφαλείας, η επειδή δεν μπορούν να συμπληρώσουν τη ‘διαδικασία ελέγχου’. Ζώντας σε δημόσια κτίρια, εργοστάσια και εγκατελειμμένα σπίτια στην Αλ Γκανταχίγια, χωρίς ηλεκτρικό και εφόδια.

(…)

Οικογένειες που έχουν καταφύγει στο σχολείο παρακαλούσαν τους αντάρτες να τους πάρουν μαζί πίσω στα σπίτια τους. Καθώς ξυπόλυτα παιδιά έτρεχαν παραπέρα, ένας άνδρας στο σχολείο είπε οτι η οικογένειά του είχε αναγκαστεί να γυρίσει πίσω αρκετές φορές από το σημείο ελέγχου στα νότια της Μισουράτα επειδή δεν είχε σπόνσορα.

‘Θέλουμε την ελευθερία μας να επιστρέψουμε στα σπίτια μας όσο πιο σύντομα γίνεται’, λέει ο άνδρας.”

Λοιπόν, πού βρίσκονται σήμερα όλοι οι ‘ευαίσθητοι’, ανθρωπιστές, δημοκράτες, προοδευτικοί και το λοιπό συνάφι που στήριξε ολόψυχα τους ‘δημοκρατικούς εξεγερμένους’ της Λιβύης ενάντια στον ‘τύραννο’? Σιγή ιχθύος και πλήρης άρνηση, προκειμένου να μη χαλάσει η μόστρα των ‘αγωνιστών συντρόφων’ της Λιβύης…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

25 Responses to Αγωνιστικός-δημοκρατικός ρατσισμός

 1. Ομπλόμωφ says:

  Εντωμεταξύ η Σύρτη, το Μπάνι Ουαλίντ ,η Σάμπχα και άλλες περιοχές στα νότια εξακολουθούν και βομβαρδίζονται απ’τους ΝΑΤΟϊκούς, αποκομμένες από νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και εφόδια εδώ και βδομάδες, την ίδια ώρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψηφίζει την πρόταση να δοθεί και επίσημα η έδρα της Λιβύης στο ΝΑΤΟϊκό Μεταβατικό Συμβούλιο…(μόνο 15 χώρες καταψήφισαν και 17 απείχαν).
  Η κοροϊδία με τη ‘ζώνη απαγόρευσης πτήσεων’ συνεχίζεται, απ’ότι λένε αποσύρεται η εντολή του ΟΗΕ, αλλά το ΝΑΤΟ έχει το ελεύθερο να συνεχίσει ανενόχλητο να βοηθά το έργο της νέας ‘κυβέρνησης’-μαριονέτας. (υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν από μόνοι τους οι ‘επαναστάτες’?)

  Παρά τη θηριώδη επίθεση, ακόμα και σήμερα όπως αναφέρει το BBC οι τσολιάδες του ΝΑΤΟ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από το Μπάνι Ουαλίντ λόγω σθεναρής αντίστασης και απωλειών:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14955463

 2. Ομπλόμωφ says:

  Οι κάτοικοι φαίνεται έχουν μάθει καλά το παραμύθι που πρέπει να λένε για να τη βγάζουν καθαρή με τους ‘επαναστάτες’ του ΝΑΤΟ. Ως συνήθως άλλα λένε μπροστά στους αντάρτες κι άλλα λένε όταν είναι μακρυά τους:

  «Οι περισσότεορι κάτοικοι της πολιορκημένης πόλης του Μπάνι Ουαλίντ που κατόρθωσαν να φύγουν και περνάνε μέσα από τα σημεία ελέγχου της μεταβατικής κυβέρνησης ξέρουν τί να πουν.
  Υποστηρίζουν τους αντάρτες, λένε στους βαριά οπλισμένους άνδρες που τώρα βρίσκονται μόλις 2 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της πόλης. Ο Καντάφι ήταν ένας τύραννος και έπρεπε να φύγει. Συγχαρητήρια για την ανατροπή του.
  Αλλά τη Δευτέρα, ένας άνδρας που πήγε πέρα απ’το σημείο ελέγχου, είχε διαφορετική άποψη.
  ‘Μακάρι να επιστρέφαμε στις μέρες του Καντάφι’, λεεέι στο Reuters ο Χουσσείν Αζαρόγκ, φεύογντας από την πόλη με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. ‘Τουλάχισατον τότε υπήρχε ειρήνη.’
  ‘Υποστηρίζω τον Καντάφι. Όταν πήρε την εξουσία ήταν αναίμακτο. Τώρα οι αντάρτες παίρνουν την εξουσία δια της βίας. Υπάρχει αίμα παντού.’»
  (από ρεπορτάζ του Reuters έξω απ’το Μπάνι Ουαλίντ)
  http://m.trust.org/alertnet/news/residents-flee-gaddafi-town-food-dwindles

 3. Ομπλόμωφ says:

  Φάτε ‘επανάσταση’ ανόητοι….

  Τους εντονότερους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν σήμερα οι μισθοφόροι της ΡΑΦ λέει ο Telegraph…
  «Οι πηγές του υπουργείου άμυνας συνιστούν οτι έχει αρχίσει να εξελίσσεται μια ‘τελική επίθεση’ ωστε να ‘απομακρυνθούν’ τα στρατεύματα του πρώην λιβυκού καθεστώτος από τα τελευταία οχυρά τους.
  Στρατιώτες των SAS επιχειρούν τώρα κοντά στο μέτωπο βοηθώντας σοτν συντονισμό των επιθέσεων εναντίον των τελευταίων τεσσάρων περιοχών που ελέγχονται από στρατιώτες του Καντάφι.
  Επιχειρούν επίσης μαζί με αξιωματικούς της MI6 και της CIA που προσπαθούν να εντοπίσουν τον Συντ. Καντάφι, τους γιούς του και άλλους ηγέτες τουπρώην καθεστώτος.»
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8768976/Libya-RAF-carries-out-biggest-raid-yet-on-Gaddafi-forces.html

 4. Ομπλόμωφ says:

  Για να θυμόμαστε πώς ξεκίνησαν όλα….

  http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4619380

 5. Ομπλόμωφ says:

  Απίστευτο..ακόμα και οι ανταποκρίτριες του Αλ Τζαζίρα αναφέρουν οτι και πάλι υποχώρησαν οι ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι από τη Σύρτη και το Μπάνι Ουαλίντ, παρόλο που είναι οπλισμένοι όπως λένε με τανκς, αντιαεροπορικά και άλλα βαριά όπλα, και παρόλους τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι οι ‘απελευθερωτές’ παραδέχονται οτι δέχονται πυρά ακόμα και μέσα από σπίτια, από ηλικιωμένους με καλάσνικωφ, και δεν ξέρουν ποιόν να εμπιστευθούν. ( με λίγα λόγια, ανεπιθύμητοι ειβολείς…)
  Το πιο γελοίο σημείο είναι όταν η δημοσιογράφος έξω απ’τη Σύρτη λέει οτι οι κάτοικοι ακούνε την ‘προπαγάνδα του Καντάφι’, οτι οι αντάρτες σφάζουν κόσμο και διαπράττουν εγκλήματα, ενώ αμέσως μετά παραδέχεται οτι ‘βέβαια η συμπεριφορά των ανταρτών δεν ήταν η καλύτερη σε μια σειρά από χωριά στην περιοχή’!

 6. φερμ says:

  Kλασική αντίσταση του λαού κατά των ξένων εισβολέων και των δοσίλογών του.

  Σχετικά εχετε καταλάβει τι εχουν κανει στα κρυμενα του ιντιμιντια οι Συριζοελευθεριακοί του znet;

  Καντε μια αποπειρα να μπείτε στα κρυμένα και θα γελάτε για μια βδομάδα, σας περιμενει ολοκληρη διαδικασία μονο ταυτότητα δε ζητανε…

  Και οχι μονο αυτό, εδώ και μερικούς μήνες εχουν εξαφανισει μια στήλη στο ψαχτήρι των κρυμένων (edit) απο την οποία αν εκανες κλικ πανω της μπορούσες να διαβάσεις ολα τα κρυμενα ακομα και αυτά που δεν εμφάνιζαν ως κρυμένα. Τελος και αυτό…
  Μιλαμε για ενα ξεχειλωμένο φασιστικό σαιτ που πρεπει παση θυσία να κανει τη δουλειά που του εχουν αναθέσει. Και δεν είναι μονο η ΛΙβύη και η Συρία αλλά και η ελληνική πραγματικότητα που πρεπει να διαχειριστεί απο αυτα τα καθήκια προβαλοντας Συριζαίους και Ακιτες της Επιτροπης Λογιστικου ελεγχου των Ευρωπαικών Κονδυλιων.

 7. φερμ says:

  Δηλ ρε Ομπλομωφ θες να μας πεις οτι τα αφεντικά μας δεν νοιαζονται για μας;;

  Οριστε δες και εδω απο τις πηγές που καθοδηγούνται και οι συγχρονοί μας πεμτοφαλαγγίτες..:

  http://www.responsibilitytoprotect.org/

  Το παραπανω λινκ είναι ενα “ελευθεριακο” , “συριζαιικο” για τα ανθρωπινα δικαιώματα θινκ τανκ …
  ουστ σκουπιδια της “αριστεράς” γαμώ τα κονδύλιά σας δοσίλογοι καριερίστες.

 8. manokasi says:

  ο συνδεσμος αποκαλυπτικος για το τι μας περιμενει
  σας λεω να κανουμε θεματικη
  “οργανωσεις περι προστασιας… φιλανθρωπιας…. δημοκρατιας… παρον, παρελθον και μελλον”
  μιας και της μοδας η λεξη “δοσιλογος” γιατι η ιστορια επαναλαμβανεται
  ας θυμηθουμε την βοηθεια της ουνρα, του μαρσαλ και ολες τις υπολοιπες με τον οηε και οχι μονο …

 9. Ομπλόμωφ says:

  Χαχα, έχουν βάλει διαδικασία στα κρυμμένα? Έχω πολύ καιρό να μπω πλέον ιντιμίντια, λόγω αναγούλας (‘αναρχικοί’ που μιλάνε σαν εκπρόσωποι αμερικάνικων θινκ-τανκ περί…’δυτικής συμμαχίας’ κτλ, αρκετά με την κοροϊδία). Τό’χω ξαναβάλει, αλλά μια απλή σύγκριση με το ιντιμίντια Ιρλανδίας (που πέτυχα τυχαία) πάνω στο συγκεκριμένο θέμα προκαλεί θλίψη: http://www.indymedia.ie/article/100382 (‘οι αποκαλούμενοι επαναστάτες’ της Λιβύης κτλ…πού’ναι το ηρωικό λιβάνισμα των Ελλήνων υπερ-επαναστατών?)

  Φερμ, είσαι σίγουρος οτι αυτό το λινκ έχει σχέση με ‘αριστερά’ κτλ? (έστω και με την έννοια…της ΔΗΜΑΡ). Η σελίδα μου φαίνεται καθαρά ΝΑΤΟϊκό site που προμοτάρει το δόγμα του R2P…

 10. Ομπλόμωφ says:

  Για την ‘αντικειμενική’ ενημέρωση του Αλ Τζαζίρα ο λόγος…(που με φανατισμό υποστηρίζαν διάφοροι επιτήδειοι στο ίντυ λες και έχουν μετοχές): το κανάλι μετέδιδε κωδικοποιημένα μηνύματα προς τους ‘επαναστάτες’ από τα ‘κεντρικά’, με τη βοήθεια συντονιστή από τη ΝΑΤΟϊκή διοίκηση. (στα γαλλικά, από τη Liberation μέσω του Friday Lunch Club http://friday-lunch-club.blogspot.com/2011/09/al-jazeera-in-nato-coded-messages.html#links)

 11. Ομπλόμωφ says:

  Τα ΜΜΕ κρέμονται απ’τα χείλη του Αμπντούλ Τζαλίλ (προσέξτε και τον εμίρη του Κατάρ σε κορνίζα!)

 12. φερμ says:

  To επισημο σαιτ του R2P ειναι Ομπλωμοφ. Τι επαθες σε μπερδεψα;; χα χα

 13. Ομπλόμωφ says:

  Ε ναι, έτσι όπως τό’χες γράψει νόμιζα οτι διαφημίζαν το R2P σε τίποτα σάϊτ ευρωπαϊκής Αριστεράς, ΣΥΝ, Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος κτλ,χαχα.

 14. Ομπλόμωφ says:

  Manokassi γι’αυτό που έγραψες προηγουμένως σε άλλη ανάρτηση, έτσι ακριβώς είναι. Ο ίδιος ο Νάσσερ είχε κατά λέξη ορίσει τον Καντάφι ως ‘διάδοχό’ του κατά κάποιο τρόπο, συνεχιστή του παναραβικού αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα, όταν βρισκόταν στα τελευταία του, αρχές του ’70. Επίσης ο Καντάφι ήταν ο πρωτοπόρος του λεγόμενου ‘ενεργειακού εθνικισμού’, πάλι την ίδια περίοδο, ο πρώτος ηγέτης τριτοκοσμικής χώρας που χρησιμοποίησε το πετρέλαιο που μέχρι τότε εκμεταλλεύονταν οι δυτικές εταιρίες ανενόχλητα, σαν μοχλό πολιτικής πίεσης προς τη Δύση και απαιτώντας περισσότερα έσοδα για τις χώρες που κατείχαν τους πόρους στο έδαφός τους. Και φυσικά, ακριβώς εκεί οφείλεται η μανιασμένη επίθεση εκ μέρους διαφόρων ‘προοδευτικών’, ‘ευρωπαϊστών’, αναρχοφιλελεύθερων κτλ. Δεν είναι η τελευταία δεκαετία του ‘συμβιβασμένου’ και ‘ξεπουλημένου’ Καντάφι που τους τσιτώνει τόσο, είναι ακριβώς η παλιότερη στάση του ενεργούς αμφισβήτησης της δυτικής κυριαρχίας που θά’θελαν να διαγράψουν δια παντός. (τυχαίο είναι οτι όλοι αυτοί απεχθάνονται πχ τον Τσάβεζ περισσότερο απ’ότι τους ΝΑΤΟϊκούς?)

  Και δυστυχώς σήμερα με το κλίμα προπαγανδιστικής αποβλάκωσης που επικρατεί, η ιστορία θα ξαναγραφτεί. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε τον κουστουμαρισμένο αγγλολίβυο εκρπόσωπο του NTC να μιλάει σε τηλεοπτική εκπομπή και να λέει στα σοβαρά οτι επί 40 χρόνια ο Καντάφι δεν έκανε τίποτα απολύτως, εκτός από ‘τρομοκρατία’. ‘Δεν είχαμε ούτε δρόμους ούτε νοσοκομεία, ούτε υποδομές, τίποτα’.
  ‘Πηγαίνετε 80 χρόνια προ Χριστού και μέχρι σήμερα, δεν θα βρείτε άλλον χειρότερο δολοφόνο και χασάπη. Και δεν σκότωνε μόνο τον λαό του αλλά και τους άλλους λαούς μέσω της τρομοκρατίας’ κτλ κτλ κτλ…
  Αυτές οι υστερικοί και γελοίοι τύποι σήμερα αποτελούν τη φωνή της Λιβύης…

 15. Ομπλόμωφ says:

  Σημερινή διαδήλωση υπέρ της Τζαμαχιρίγια στην Ταρχούνα:

  (κατά τα άλλα όλος ο λαός είχε ξεσηκωθεί εναντίον του ‘τυράννου’…)

 16. omadeon says:

  Και με τέτοια αδειάσειστα στοιχεία εσύ ΠΟΥ ήσουν όταν οι τρολ-εισβολείς στο ΣΧΣ ρήμαζαν τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα με το χειρότερο είδος τραμπουκισμού και λάσπης που είδα ποτέ?

  Εμένα με ξέρεις, καλά?
  Ψάξε να βρεις τους παρακρατικούς στην ΠΔ.
  Δεν μπορεί, υπάρχουν σίγουρα κι εκεί. Κάνανε _πολύ_ όμορφη δουλειά.

  Δες το _πρώτο_ σχόλιο εδώ
  http://disdaimona.blogspot.com/2011/12/blog-post_4127.html
  lascapigliata είπε…

  Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ψευτιές που λέτε. Αυτό που κάναν “κουκουλοφόρικη επίθεση είναι τα ανώνυμα τρολς που έσπευσαν να “υπερασπιστούν” τον Φωτόπουλο. Αυτό που μας λέτε είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στο Φωτόπουλο, γιατί είναι τοτέμ. Αίσχος.
  1 Ιανουαρίου 2012 2:21 μ.μ.

  Αυτό συνοψίζει τα συμβάντα στους ΣΧΣ (από αξιόπιστη αυτόπτη μάρτυρα)

  Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις εύκολα άλλωστε, στα σχόλια του μπλογκ μας.
  (click στο ψευδώνυμό μου, κλπ.)

  Τώρα… ΔΕΝ χρειάζεται να ενισχύσω τη λανθασμένη εντύπωση ότι είμαι και τρολ.
  Αλλά… αν δεν μπορείς να δεις αυτό που γίνεται ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ σου, στους ΣΧΣ και αλλού,
  ΠΩΣ βλέπεις καθαρά, επιλεκτικά, μόνο το ΤΙ γίνεται στο ίντυ, ή (ακόμη μακρύτερα) στη Λιβύη?
  Ισως φταίνε προκαταλήψεις, λάθος φήμες (που εξαπλώνεις). Δεν ξέρω…

  Αντε γειά.

  Υ.Γ. Μη με βάλεις σε μοδερέησον γιατί θα χαλάσεις κόπο. Δεν θα ξανάρθω να σε ενοχλήσω, αλλά ίσως διαδώσω το ποστ, γιατί πρέπει να το δουν όλοι. Καλή δουλειά. Μόνο που πρέπει να δω κι άλλα στοιχεία, με βασική κατανόηση ότι έγινε Εμφύλιος Πόλεμος. Η Λιβύη δεν είναι εύκολο θέμα.

 17. φερμ says:

  Αντε γαμήσου ρε μουνόπανο της CIA, σκατόπουστα του πενταγώνου μπάσταρδε ξεφτίλα. ¨Ηρθες να κοπρίσεις και εδώ μεσα σιωνιστικό πασοκικό τσιμπουκόφωνο. Σκουλήκι που θα βαλεις στο κοπρόστομά σου αγωνιστές, αλήτολέρα. Επαγγελματία πληλτρολόγε της πρεσβείας…

 18. pirateincl says:

  Επανέρχομαι σιντετριμένος απο το σφάλμα που υπέπεσα στο αποπάνω σχόλιό μου, που εξύβρισα τον κύριο ομαδεον με αχαρακτήριστα σχόλια…..
  Χίλια συγνώμη κύριε μουνόπανε που είσαι ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, του αληταρά Τρεμοπουλου και σια. Τετοια κοματόσκυλα απαρτίζουν το “ελευθεριακό” φασιστομπλίκ των ΣΧΣ. Μιλάμε για πολύ “αναρχία’ ρε μάγκα…. απο δω ίσαμε το κοινοβούλιο… ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!!!

 19. Ομπλόμωφ says:

  Χα, τώρα το είδα κι εγώ. Ο Φερμ βλέπω προτίμησε να σου απαντήσει στο δικό σου ιδίωμα.

  Καλώς τον, παρόλο που το μπλογκ παραμένει ανενεργό προς το παρόν. (και moderation δεν είμαι σε θέση να κάνω, καθώς δεν είμαι διαχειριστής.)

  Από κει και πέρα, (ως συνήθως) δεν καταλαβαίνω τί εννοείς. Σε ‘ξέρω’ όσο σε έμαθα στους ΣΧΣ απ’τους διαλόγους( τελευταίο δεκαήμερο) κι αυτό μου ήταν αρκετό. Αλλά απ’ότι φαίνεται έχεις σκοπό να πάρεις σβάρνα όλο το νετ (μέχρι και στον waltendegewalt έφτασε η χάρη σου για κοκκορομαχίες) προς αποκατάστασιν της τιμής & της υπόληψής των ΣΧΣ. Δηλαδή, χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι.
  Το σήριαλ έχει καταντήσει βαρετό, κι όπως βλέπεις δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για το τί παίχτηκε. Σκοπεύεις να πιάσεις ένα ένα τα μπλογκ για ανάκριση?

  Ό,τι κι αν ειπώθηκε από μέλη της ΠΔ (είτε σωστό είτε τραβηγμένο) δεν ήταν παρά σε αντίδραση στο απίστευτο έκτρωμα του ροζ πάνθηρα. Πράκτορας ή ανεγκέφαλος? Εγώ κλίνω προς το δεύτερο, αν αυτό τον κολακεύει περισσότερο.
  Ο πρώην φίλος σου ο Αντώνης τα έγραψε πολύ ωραία κι επιγραμματικά για το ποιόν όλου αυτού του συρφετού και για τα κίνητρα επίθεσης στον ΤΦ. Αλλά αυτός βγήκε τώρα…αληταράς.

  (και κάτι περί Λιβύης: όχι, ούτε εγώ ξέρω με ακρίβεια τί παίχτηκε όλους αυτούς τους μήνες, αλλά σίγουρα απέχει πολύ απ’τα σκουπίδια που μας σερβίριζαν εσκεμμένα και με ύφος παντογνώστη οι ΣΧΣ, ιντιμιντιάδες κτλ με τους ηρωικούς τους συντρόφους του ΝΑΤΟ – και που τώρα συνεχίζουν το ίδιο βιολί με τη Συρία. Άδικο έχει κανείς δηλαδή να τους αποκαλεί φερέφωνα?)

 20. Pingback: Χειρότερος από Νεοναζί, ο φανατίλας της Περιεκτικής Δημοκρατίας που έχει το blog antiplirophorisi.wordpress.com ! « Omadeon's Meta-Blog

 21. pirateincl says:

  Βλέπω οτι δεν αρνήθηκες οτι είσαι ενα απο τα κομματόσκυλα των οικολόγων πράσινων…
  Αν μπορούσες ας τό κανες μυγόχεσμα του κοινοβουλίου. Δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια για τον αρχιμαλάκα ομαδεον, που άλωστε ο χαρακτήρας του φαίνεται και απο το ηλίθιο καρακιτσαρίστικο μπλικ του.
  Μονο εσυ κοπρόσκυλο θα μπορούσες να υπερασπιστείς το κραγμένο φερεφωνο του Νατο και της Cia στην ελλάδα (τους ΣΧΣ). Αιντε πουλήστε αναρχία σε κανα μούλο σα τα μούτρα σας, κομματοσκυλα υποστηρικτές του Πασοκ. θες να μιλήσεις για ναζισμό ρε τσογλάνι; Εσυ και οι οικολόγοι πρασινοι που εχετε παρει εργολαβία την υποστήριξη των νατοικών εισβολών απο τότε που αποκτήσατε προφίλ στους ψηφοφόρους της ΤΒ;;
  Σε ετσουξε που ξεβρακώθηκες ε;; δε πειράζει θα συνηθίσεις….

 22. Ομπλόμωφ says:

  Περί βοθρίλας και επιπέδου, για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας : (ένα πρόχειρο απάνθισμα απ’τα σχόλια του ομαδέον στο ‘κατασυκοφαντημένο’ ΣΧΣ – υπάρχουν καμμιά πενηνταριά ακόμα εφάμιλλης καφρίλας για όποιον δε βαριέται να ψάχνει.)

  “Αλλιώς, αν δεν διαψεύσειςς τη συκοφαντία και δεν συμπαρασταθείς ΑΜΕΣΑ σε αυτό ΕΔΩ το blog, είσαι ένα εμπεριστατωμένο μουνόπανο και κατακάθι του διαδικτύου.

  ΑΝΤΕ και γαμήσου.”
  “@koufia logia
  Κι εσύ δεν σέβεσαι αυτό το ιστολόγιο κουφιοκεφαλάκια υποκριτή?

  ΔΕΝ σέβεσαι ΤΙΠΟΤΕ απολύτως,

  ΑΝΤΕ και γαμήσου

  (και γαμώ τον τάφο του παππού σου μαζί με όλο σου το σόϊ ανώνυμε μασκαρά).”

  “Αντε και γαμήσου από δω χάμου, βρωμόστομε αληταρά συκοφάντη που θα με πεις εμένα “καλό μπάτσο”.
  Σκατά στη μούρη σου ντενεκέ ξεγάνωτεε καταξεφτιλισμένε παρανοΪκέ λασπο-προπαγανδιστή.”

 23. pirateincl says:

  Χα ΧΑ χα χα χααααααααααααααααααααααα

 24. Pingback: Κοίτα ΠΟΙΟΣ μιλάει ‘κατά της Πρακτορολογίας της Αριστεράς’ – ο περιεκτικός super-πρακτορολόγος του blog antiplirophorisi (pirateincl) « Omadeon's Met

 25. Pir says:

  Tα ιντερνετικά σκυλιά του Συριζα των Ευρωλιγούρηδων, δοσίλογων του λαού.

  http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2011-12-25/kataggelia-vromikos-polemos-enantia-stin-pd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s