ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Ε ΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ • 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

για την αναρτηση φερμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Οργή και αηδία νιώθουμε για το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Λιβυκού λαού από τους ΝΑΤΟϊκούς σφαγείς που σε αγαστή σύμπνοια με φανατικούς ισλαμιστές που αποτελούν μεγάλο τμήμα των «εξεγερμένων» αλλά και μελών της Αλ Κάιντα, που χρησιμοποιούνται ως ομάδες κρούσης της εκστρατείας, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης του Λιβυκού λαού. Αν όμως το «έργο» αυτό το έχουμε ξαναδεί από την αιχμή του δόρατος της υπερεθνικής ελίτ, το ΝΑΤΟ, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη οργή και αηδία είναι η υποστήριξη, άμεση ή έμμεση που απολαμβάνουν στο εγκληματικό έργο τους οι ΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι από το μεγαλύτερο τμήμα της κατ’ευφημισμό πλέον αριστεράς πανευρωπαϊκά αλλά και στη χώρα μας, που εδώ και τόσο καιρό που συντελείται το νέο αυτό ΝΑΤΟϊκό έγκλημα δεν έχει καταφέρει να διοργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της νέας αυτής θηριωδίας ή πόσο μάλλον που έχει φτάσει στο ειδεχθές σημείο της ανοιχτής υποστήριξης των «εξεγερμένων» συνεργατών του ΝΑΤΟ, παίζοντας ξεκάθαρα πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Με τη βοήθεια της επομένως, τα νέα σχέδια της υπερεθνικής ελίτ για τη Μέση Ανατολή δείχνουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους μέχρι στιγμής και νέοι ορίζοντες να ανοίγονται στη βίαιη εξάπλωση του συστήματος της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς και της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας». Η Συρία και το Ιράν δείχνουν να είναι οι επόμενοι στόχοι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λιβυκό λαό που αντιστέκεται σθεναρά στον εξανδραποδισμό του, ενάντια στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των «εξεγερμένων» συνεργατών του, που έχουν ξεκινήσει ομαδικές σφαγές των Λίβυων αντιστεκόμενων, που μέσα από μια γκεμπελική διαστρέβλωση των γεγονότων, τις αποδίδουν στους «κανταφικούς» οι οποίοι δήθεν εκτελούν τους ανυπάκουους στρατιώτες (τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν μιλάμε για κανονικό στρατό αλλά για οπλισμένους πολίτες που αντιστέκονται!) Καλούμε την ύστατη στιγμή την αντισυστημική Αριστερά στη χώρα μας (οργανώσεις, κόμματα, ανένταχτους αγωνιστές) να ορθώσει τη φωνή της ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα, να απονομιμοποιήσει το τμήμα της εκφυλισμένης αριστεράς που συντάσσεται και διαδίδει τα ασύστολα ψέματα των συστημικών ΜΜΕ, για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Λιβύη, γιατί αν σιωπήσει θα είναι και αυτή συνυπεύθυνη για το έγκλημα. Η συστημική ελληνική κρίση και τα προβλήματα του ελληνικού λαού είναι αλληλένδετα με αυτά που βιώνουν οι λαοί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, πόσο μάλλον στη γειτονία μας, που αντιμετωπίζουν τη φυσική βία του ίδιου συστήματος. Ο Λιβυκός λαός πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.
1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

Ελληνικό Δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας: peridimok

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Ε ΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 1. Ομπλόμωφ says:

  Ταυτόχρονη ανάρτηση της ανακοίνωσης, δεν έχει ξαναγίνει.

 2. Ομπλόμωφ says:

  Δεν πειράζει, και δυό φορές, και εκατό φορές, το προσυπογράφω 100% : ‘Αν όμως το «έργο» αυτό το έχουμε ξαναδεί από την αιχμή του δόρατος της υπερεθνικής ελίτ, το ΝΑΤΟ, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη οργή και αηδία είναι η υποστήριξη, άμεση ή έμμεση που απολαμβάνουν στο εγκληματικό έργο τους οι ΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι από το μεγαλύτερο τμήμα της κατ’ευφημισμό πλέον αριστεράς πανευρωπαϊκά αλλά και στη χώρα μας, που εδώ και τόσο καιρό που συντελείται το νέο αυτό ΝΑΤΟϊκό έγκλημα δεν έχει καταφέρει να διοργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της νέας αυτής θηριωδίας ή πόσο μάλλον που έχει φτάσει στο ειδεχθές σημείο της ανοιχτής υποστήριξης των «εξεγερμένων» συνεργατών του ΝΑΤΟ, παίζοντας ξεκάθαρα πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο ενάντια στο λαϊκό κίνημα’

 3. Ομπλόμωφ says:

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…..
  (μήνυμα του Μουαμάρ Καντάφι πριν από λίγες ώρες στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Ράι της Συρίας)

 4. Ομπλόμωφ says:

  Από το waldetegewalt: Επτά σημεία για τον πόλεμο εναντίον της Λιβύης

  http://waltendegewalt.wordpress.com/2011/08/30/επτά-σημεία-για-τον-πόλεμο-εναντίον-τή/#comment-806

 5. φερμ says:

  Η Ρωσία ενω μεχρι και χτες έλεγαν οτι δεν θ αναγνωρίσουν το “μεταβατικο συμβούλιο”, φαίνεται αλλάξανε γνώμη… έρχονται και εκλογές βλέπεις και το χρήμα είναι αναγκαίο…

  http://rt.com/news/russia-recognize-transitional-council-585/

 6. Ομπλόμωφ says:

  Ναι, η νέα ‘επαναστατική’ κυβέρνηση της Λιβύης, με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ να συνεχίζονται σε όσες περιοχές δεν έχουν ακόμα ‘απελευθερωθεί’ με το στανιό, με τους ‘ηγέτες’ που δεν πατάνε στην Τρίπολη μέχρι να εκκαθαριστούν όσοι τους αντιτίθενται, και με CIA και λοιπούς ‘δημοκράτες’ πράκτορες να ψάχνουν τον Καντάφι σε στυλ Σαντάμ Χουσσείν.
  Ποιόν κοροϊδεύουν?

  Αν υπήρχε το ίντερνετ, το youtube και τα ‘social media’ τη δεκαετία του ’60, σήμερα θα γιορτάζαμε τον Κόλπο των Χοίρων σαν τη μεγάλη επανάσταση του Κουβανέζικου λαού.

 7. Ομπλόμωφ says:

  Και να υπενθυμίσω αυτό το δημοσίευμα του Guardian δυο-τρεις μέρες πριν το σφαγείο της Τρίπολης: http://www.guardian.co.uk/world/2011/aug/21/zlitan-seizure-by-libyan-rebels

  Η πόλη της Ζλιτάν μόλις είχε ‘απελευθερωθεί’ και ο ίδιος ο δημοσιογράφος την περιγράφει ως ‘πόλη-φάντασμα’, με περισσότερες κατσίκες παρά ανθρώπους. (‘η απροθυμία των κατοίκων να απελευθερωθούν ήταν φανερή’). Το φαινόμενο δηλαδή που είχε επαναληφθεί σε ένα σωρό μικρές πόλεις και χωριά κατά την προέλαση των ‘freedom fighters’ και είχα καταγράψει και εδώ.
  Λοιπόν, ποιόν κοροϊδεύουν μ’αυτήν την κατασκευασμένη εικόνα της δήθεν ‘απελευθέρωσης’? Οι κάτοικοι αυτών των πόλεων πού βρίσκονται σήμερα? Τα μέλη των φυλών που εκδιώχθηκαν απ’τις περιοχές τους λόγω του φυλετικού ρεβανσισμού τί κάνουν, γιορτάζουν κι αυτοί?

  Αλλά βέβαια αυτά δεν τά’κανε ο ‘Καντάφι’, αλλοιώς θα σκίζαν τα πνευμόνια τους οι ευαίσθητοι δυτικο-φιλελεύθεροι!

 8. Ομπλόμωφ says:

  Οι ανθρωπιστές freedom fighters προστατεύοντας αμάχους στην Τρίπολη:

 9. φερμ says:

  Μαγκες σε εγκαταλελειμενα κτηρια και αμαχο πληθυσμό.
  Η πιο σαπια οπισθοδρομική μειοψηφία της Λιβύης γινεται εξουσία με τις πλατες των πολυεθνικών, της Παγκόσμιας Τραπεζας, του ΠΟΕ, του ΔΝΤ, της ΕΕ.

 10. Ομπλόμωφ says:

  Και η κλασσική εσκεμμένη παρερμηνεία από τα ΜΜΕ σε οτιδήποτε πει ο Καντάφι: εδώ είναι μεταφρασμένο το σημερινό μήνυμα http://www.facebook.com/photo.php?pid=384991&l=2d52522a79&id=143308589073476

  Λέει : ‘η εξουσία του λαού δεν γίνεται να παραδοθεί σ’αυτούς, ο γυναίκες δεν γίνεται να παραδοθούν σ’αυτούς, ο λιβυκός λαός θέλει να κυβερνά ο ίδιος τον εαυτό του, το μαρτύριο δεν γίνεται να ξεχαστεί, οι φυλές που χάσαν τους γιούς τους δεν μπορούν να το ξεχάσουν αυτό…’

  Για τον Guardian ο ‘σεξιστής’ Καντάφι (το κοτσάραν κι αυτό τώρα) είπε “τί είμαστε, γυναίκες για να τους παραδοθούμε?”

 11. dkoss says:

  (αυτή είναι η γραμμή τής Γκάρντιαν – η ίδια όπως και στο παρελθόν Ιράκ, κ.λπ)

  Βίντεο από 4/4 (και σε σχέση με δημοσίευμα τής ίδιας εφημερίδας όπου ο “ρατσισμός” των Λιβύων ( συλλήβδην) αποδίδεται στην εκμετάλλευση αφρικανών εργατών από το καθεστώς Καντάφι** – αυτό το “επιχείρημα” είχε προβληθεί και εν Ελλάδι από κάποιον μπόλτρινγκα, δεν ξέρω τι απέγινε ο τύπος, ίσως πολεμάει στο πλευρό των απελευθερωτών)

  ** Η Ευρώπη είναι παράδεισος για Αφρικανούς εργαζόμενους

 12. Ομπλόμωφ says:

  Ακριβώς, το διάβασα προχθές αυτό το άρθρο.
  “Μια ‘συναρπαστική επανάσταση’ που σπιλώθηκε από το ρατσισμό.”
  Δεν μπορούν να μπαλώσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα φορτώνουν κι αυτά…στον Καντάφι.
  Η επιχειρηματολογία ήταν η ίδια ακριβώς που ακούς και Ελλάδα οτι ‘οι ΠΑΣΟΚοι τους φέρανε, αυτοί δημιουργούν το ρατσισμό’.
  Βασικά αυτό το διάβασα κατά λέξη σε ένα ρεπορτάζ του Independent όπου μια μετανάστρια απ’το Μαλί δε βρίσκει φαγητό στην Τρίπολη γιατί της λένε ‘σας έφερε εδώ ο Καντάφι, να πάτε πίσω’ (είναι φανερό, η Λιβύη βαδίζει επιτέλους στα χνάρια των προοδευμένων χωρών…)

  Τον Boldrig τον θυμαμαι απ’τη σειρά…το ελληνικό αντίστοιχό του ποιό είναι??

 13. dkoss says:

  Δεν θυμάμαι το μικρό του.

  Έχεις δει τίποτε για τις βλάβες στο σύστημα ύδρευσης; (ο ΓΑΠ στέλνει νερό). Αν έχει όντως καταστραφεί το Great Man Made River από βομβαρδισμούς, θα πεθάνουν από τη δίψα.

 14. Ομπλόμωφ says:

  Αυτά τα ήξεις-αφίξεις με το σύστημα ύδρευσης στην Τρίπολη είναι πολύ περίεργα.
  Τη μια λένε οτι το έκοψε ‘ο Καντάφι’ από τη Σέμπχα στα νότια επίτηδες.
  Μετά λένε οτι το έκοψε ‘ο Καντάφι’ από τη Σύρτη πάλι. Τις προάλλες λέγαν οτι το κόψαν οι ίδιοι επειδή ‘ο Καντάφι’ είχε δηλητηριάσει το νερό για να βλάψει τον πληθυσμό. Άντε να βγάλεις άκρη με τους μυθομανείς ‘εξεγερμένους’.
  Απ’την άλλη, οποιαδήποτε καταγγελία γινόταν εκ μέρους της κυβέρνησης για καταστροφές από βομβαρδισμούς τη βγάζανε ‘προπαγάνδα’ . (μόνο που τις προμήθειες οξυγόνου πχ στην Τρίπολη τις είχε όντως βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ, και το επιβεβαίωνε ένας γιατρός στον Independent διστακτικά, σαν για να μή θίξει το ΝΑΤΟ…).
  Η πιο συγκεκριμένη καταγγελία που είχε κάνει ο Καντάφι ήταν οτι βομβάρδισαν ένα εργοστάσιο στη Μπρέγκα με ανταλλακτικά και σωληνώσεις που είναι απαραίτητα για τη συντήρηση του δικτύου.
  Η ερμηνεία του ΝΑΤΟ, η γνωστή και δοκιμασμένη: command & control centers…κτλ

 15. Πριν δυο μέρες ξεκίνησε διεθνής καμπάνια “Σταματείστε τον Πόλεμο στη Λιβύη Τώρα”
  Συγκεντρώνονται υπογραφές διαδικτυακά στο
  http://www.thepetitionsite.com/19/stop-the-war-in-libya-now/

 16. φερμ says:

  Παει αρκετός καιρός απο τοτε που ειχε γίνει στοχοποιημένος βομβαρδισμός σε εργοστάσιο που συντηρούσε το αδρευτικό σύστημα. Ειχαν σκοτωθεί και εργαζόμενοι τότε, αλλά δε ξέρω αν εχει χτυπηθεί το ίδιο το συστημα ύδρευσης, καθώς ο καντάφι είχε προνοήσει οι γραμμές ύδρευσης να περνανε σε μεγάλο βαθος κατω απο το εδαφος.
  Αυτά που λένε οτι ο κανταφι έκλεισε τη παροχή νερού, είναι μπούρδες βέβαια. Αν ήθελε θα το έκανε και πριν τη καθολική εισβολή των Νατοικών στους Βεγγαζινούς, αλλά δε το έκανε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s