‘Παραδοθείτε αλλοιώς θα απελευθερωθείτε’

‘Παραδοθείτε, αλλοιώς θα σας απελευθερώσουμε’

(surrender or else you’re gonna be liberated, ήταν ο original τίτλος του άρθρου)

Δυστυχώς δεν είναι ευφυολόγημα, αυτός ήταν ο αρχικός τίτλος του ρεπορτάζ του CNN (που θα ζήλευε κι ο Όργουελ) για τον ‘επαναστατικό’ εκβιασμό που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σύρτης.

Φαίνεται όμως οτι ακόμα κι αυτοί συνειδητοποίησαν πόσο γκροτέσκο και παρανοϊκό ακουγόταν και το αποσύραν.

Δεν αποσύρθηκε βέβαια η σαφέστατη απειλή: η Σύρτη βομβαρδίζεται εδώ και ημέρες, ενώ τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα την έχουν στην ουσία αποκόψει απ’τον έξω κόσμο, και είναι πολύ πιθανό η γενέτειρα του Καντάφι να υποστεί το ίδιο και χειρότερο λουτρό αίματος με την Τρίπολη απ’τους φανατισμένους μουτζαχεντίν ‘freedom fighters’. Όχι μόνο έχει φήμη σαν προπύργιο του Καντάφι και εκεί συγκεντρώνονται φυλές που τον στήριξαν για δεκαετίες, αλλά η μιντιακή κάλυψη στην περιοχή είναι ανύπαρκτη. (άλλωστε είδαμε πόσο βοήθησε τους κατοίκους της Τρίπολης η παρουσία των ΜΜΕ).Οι φήμες λένε οτι η κατάσταση στη Σύρτη θυμίζει πλέον Γκρόζνι, με τους νεκρούς να σαπίζουν στους δρόμους επειδή κανείς δεν διακινδυνεύει να τους μετακινήσει λόγω των βομβαρδισμών.

Οι κάτοικοι προφανώς έχουν δύο επιλογές: ή να παραδωθούν στους αφηνιασμένους ‘pro-democracy rebels’ και να σφαγούν, ή να ‘απελευθερωθούν’ με το στανιό.

«Ανατολικά της Τρίπολης, οι αντάρτες μαχητές έδωσαν τελεσίγραφο στην πόλη-γενέτειρα του Καντάφι τη Δευτέρα να αφοπλιστεί ή να αντιμετωπίσει ‘απελευθέρωση’

(από το ρεπορτάζ)

Το ποιά ακριβώς είναι αυτή η ‘απελευθέρωση’ που περιμένει τους κατοίκους της Σύρτης με την ευγενική χορηγία των ανθρωπιστών του ΝΑΤΟ, μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω,σε μία από τις σπάνιες ειλικρινείς περιγραφές αυτών των ημερών. (γιατί οι περισσότεροι ‘δημοσιογράφοι’ προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο: κάθε λόφος από πτώματα που ανακαλύπτεται στην Τρίπολη αποδίδεται με κάποιο μαγικό τρόπο στον ‘Καντάφι’…)

Σε αναδημοσίευση από το Voltaire Network, η περιγραφή από δημοσιογράφο του France 24 για τις ‘ανθρωπιστικές’ εκκαθαρίσεις των ‘εξεγερμένων’, ειδικά στη γειτονιά του Αμπού Σαλίμ:

Αυτό που συνέβη δεν είχε τόσο να κάνει με μάχες, αλλά με την εξόντωση των τελευταίων θυλάκων οπαδών του Καντάφι, ή αλλοιώς, των τεχνιτών, των τεχνικών και των χαμηλόβαθμων αξιωματούχων που εργάζονταν για το κράτος, οι περισσότεροι απ’τους οποίους στεγάζονταν στα τετράγωνα που βρίσκονται στη γειτονιά του Αμπού Σαλίμ και που δεν είχαν τα μέσα να διαφύγουν προκειμένου να αποφύγουν τη θανατηφόρα τιμωρία απ’τους αντάρτες. Αυτό που βλέπουμε εδώ σήμερα είναι σίγουρα η πλέον λυπηρή φάση του λιβυκού πολέμου, με φάλαγγες ανταρτών να επιτίθενται στην περιοχή όπου αυτοί οι άνθρωποι, οι οικογένειες, είναι κλεισμένοι σ’αυτά τα κτήρια.

Οι συνάδελφοί μας μόλις επέστρεψαν από μια ολονύκτια κάλυψη στο κύριο νοσοκομείο της Τρίπολης, αναφέροντας την άφιξη μεγάλων αριθμών τραυματισμένων από πυρά, μεταξύ αυτών και ηλικιωμένοι άνθρωποι, γυναίκες και ακόμη και παιδιά. Το Μεταβατικό Συμβούλιο δεν έχει σχολιάσει καθόλου σχετικά με όλα αυτά. Δεν έχει γίνει καμμιά έκκληση για να παραδοθούν. Αναμφίβολα είμαστε στην πιο λυπηρή φάση της σύρραξης και είναι πιθανό οτι το Μεταβατικό Συμβούλιο και οι αντάρτες θα πρέπει να απολογηθούν για τις πράξεις τους..

Έχουμε φτάσει σε επίπεδο εκκαθαρίσεων που φαίνεται να είναι τελείως εκτός ελέγχου....’

Πέρα από τις γνωστές εκκαθαρίσεις φυσικά συνεχίζεται και το γνωστό κυνήγι του ‘μαύρου μισθοφόρου’.

Στο ρεπορτάζ για το Channel 4 ο δημοσιογράφος περιγράφει πώς έσωσε από βέβαιο θάνατο (όπως υποθέτει κι ο ίδιος) εννέα άτομα αφρικανικής καταγωγής, όλοι τους μετανάστες, τους οποίους οι παράφρονες ‘εξεγερμένοι’ που αλωνίζουν στην Τρίπολη (και που είναι φανερό οτι οι ίδιοι έχουν πιστέψει τα προπαγανδιστικά τους παραμύθια για τους ‘μαύρους μισθοφόρους’) είχαν συλλάβει χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο και μόνο λόγω του χρώματός τους. Αναγκαστικά έδειξαν κάποια αυτοσυγκράτηση λόγω της παρουσίας του Άγγλου δημοσιογράφου, ο οποίος τελικά κατάφερε να τους πείσει οτι οι άνθρωποι ήταν όντως μετανάστες εργαζόμενοι. Πόσες εκατοντάδες άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη?

«Ήταν πεινασμένοι, διψασμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, προφανώς παγιδευμένοι εν μέσω ενός πολέμου που δεν τους αφορούσε.

Το να είσαι μαύρος Αφρικανός στο λάθος μέρος της πόλης τη λάθος στιγμή θα σε βάλει σε άσχημους μπελάδες. Σαπισμένα πτώματα κείτονται στους δρόμους γύρω απ’την περιοχή Salaheddin όπου βρίσκεται η βάση.

Οι ντόπιοι εύκολα υποδεικνύουν τις τοποθεσίες των σφαγών – αλλά ποιανών είναι αυτά τα ανώνυμα πτώματα που αποσυντίθενται εδώ κι εκεί?

Οι ντόπιοι δεν είναι τόσο ευθείς και κουνάνε τους ώμους τους αδιάφορα. Εκτελεσμένοι απ’τους αντι-κανταφικούς?

Αν δεν είχαμε βρεθεί εκεί αυτό το πρωινό καθώς οι κραυγές και το ξυλοκόπημα συνεχιζόταν, θα είχαμε λίγα ακόμα πτώματα στους δρόμους της Τρίπολης?»

Η Αφρικανική Ένωση (μάλλον καθυστερημένα) έβγαλε ανακοίνωση για τους αδιάκριτους φόνους μαύρων Αφρικανών από τους ‘εξεγερμένους’ στη Λιβύη, και δηλώνει οτι αυτός είναι ένας από τους λόγους που αρνείται να αναγνωρίσει το ‘Μεταβατικό Συμβούλιο’ ως κυβέρνηση http://www.uruknet.info/?p=m80918&hd=&size=1&l=e

Ο ‘απελευθερωτής’ της Τρίπολης

Επικεφαλής της συντονισμένης από το ΝΑΤΟ ‘απελευθέρωσης’ της Τρίπολης, ο Abdelhakim Belhadj, άλλος ένας από τους φανατικούς ισλαμιστές και σεσημασμένους από τις δυτικές υπηρεσίες, τους οποίους ωστόσο η Δύση φαίνεται να αξιοποιεί για τις βρώμικες δουλειές: σύμφωνα με τον Independentο στρατιωτικός διοικητής των ‘εξεγερμένων’ υπεύθυνος για την επιτυχημένη επίθεση στην Τρίπολη είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν και ήταν ύποπτος για ισλαμική τρομοκρατία που είχε ανακριθεί από τη CIA. Ο Abdelhakim Belhadj, ο νεοδιορισθείς διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τρίπολης είναι ένας πρώην εμίρης της Λιβυκής Μαχόμενης Ισλαμικής Ομάδας (LIFG), απαγορευμένη από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση μετά τις επιθέσεις της 11/9/2001.

Ο 45χρονος αρχικά πήγε στο Αφγανιστάν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όπου πολέμησε εναντίον των Σοβιετικών. Συνελήφθη στη Μαλαισία το 2004, ανακρίθηκε από τη CIA στην Ταϋλάνδη και κατόπιν εκδόθηκε στη Λιβύη, όπου αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο χρόνο: από τότε αποκήρυξε τη χρήση βίας. Ο Belhadj έχει γίνει ήρωας της λιβυκής επανάστασης – και σύμμαχος της Δύσης.’

Μπορείτε να τον θαυμάσετε στο παρακάτω βίντεο όπου δηλώνει οτι ‘έχουν μείνει μερικοί γκάνγκστερ ακόμα να εκκαθαρίσουμε’.

(επίσης, περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο του Pepe Escobar, Πώς η Αλ Κάιντα έφτασε να διοικεί την Τρίπολη)

Άλλωστε οι ήρωες freedom fighters της Λιβύης, ήδη έχουν αρχίσει την ‘εξαγωγή’, αν λάβουμε υπόψιν μας την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις της στρατιωτικής ακαδημίας στην Αλγερία, στην πόλη Cherchell. Για την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 18 νεκρούς ανέλαβε την ευθύνη η ‘Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ’, η οποία στο μήνυμά της αναφέρει οτι ‘η στρατιωτική ακαδημία ήταν το σημαντικότερο σύμβολο του αλγερινού καθεστώτος’, το οποίο η οργάνωση επικρίνει συγκεκριμένα για ‘την υποστήριξή του προς το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη.’

Ενώ στο παραπάνω ρεπορτάζ από Independent, μαχητής από τη Βεγγάζη που περιγράφει πώς άφησε πίσω τις δύο του συζύγους (μόνο δύο? Αυτός πρέπει νά’ναι από τους φιλελεύθερους ‘συντρόφους’) για να έρθει να ‘απελευθερώσει’ την Τρίπολη, δηλώνει έτοιμος για νέες περιπέτειες στην υπηρεσία της ‘επανάστασης’:

’ Αν ένας νέος Καντάφι έρθει ξανά στην εξουσία, θα πολεμήσουμε ξανά. Ακόμα και στην Τυνησία, ή σε οποιαδήποτε Αραβική χώρα αν μας θέλουν να βοηθήσουμε θα το κάνουμε. Ίσως να πάμε στη Συρία. Μπορούμε να πάρουμε ψαροκάϊκα και να πάμε εκεί.’ .

Κατά τα άλλα,η διαρκής ΝΑΤΟϊκή επανάσταση συνεχίζεται καί στη Λιβύη, παρά το ΄θρίαμβο’: φαίνεται οτι αυτή η νέα επαναστατική κυβέρνηση χρειάζεται τη συνεχή ομπρέλλα του ΝΑΤΟ προκειμένου να στέκεται στα πόδια της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, ‘ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ είπε οτι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι σύμμαχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους ‘επαναστάτες’ εναντίον του ‘τυράννου’.

‘Η αντίσταση του Καντάφι στις δυνάμεις της συμμαχίας εξακολουθεί να συνιστά κίνδυνο, όχι μόνο για τη Λιβύη, αλλά για όλο τον κόσμο. Γι’αυτό καλούμε τη συμμαχία να συνεχίσει την υποστήριξή της’, είπε ο κύριος Τζαλίλ στη συνάντηση στη Ντόχα (Κατάρ).’

Ο Patrick Martin από το World Socialist Website συνοψίζει πολύ εύστοχα την κατάσταση , ‘Αυξάνονται τα στοιχεία για φρικαλεότητες από τους Λίβυους ‘επαναστάτες’:

«Μία ανατριχιαστική εικόνα αναδύεται για το νέο καθεστώς που εγκαθίσταται στην Τρίπολη. Εγκαθίσταται με αίμα, με σφαγές αμάχων σε φιλο-κανταφικές γειτονιές καθώς και με πογκρόμ Αφρικανών μεταναστών εργατών, υπό τη διοίκηση ενός συμμάχου της Αλ Κάιντα που τώρα παίνριε τις διαταγές του από τα αρχηγεία του ΝΑΤΟ και τον Λευκό Οίκο.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται από τις δυνάμεις του υποστηριζόμενου από το ΝΑΤΟ Μεταβατικού Συμβουλίου καταδείχνουν την υποκρισία της προπαγανδιστικής εκστρατείας, στην οποία πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση του Ομπάμα και οι συνεργοί της στη Βρετανία και τη Γαλλία, να δικαιολογήσει τη στρατιωτική επίθεση εναντίον της πλούσιας σε πετρέλαιο Λιβύης στο όνομα των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ και της αποτροπής ενός λουτρού αίματος.

Μερικοί από τους δημοσιογράφους στην Τρίπολη δεν έχουν καταφέρει να παραβλέψουν το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών που λαμβάνει χώρα. Αυτό είναι προς τιμήν τους, και επίσης καταδείχνει την κυνική και αντιδραστική στάση που τήρησαν αυτοί οι ‘αριστεροί’ σχολιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίοι εξακολουθούν να δικαιολογούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης και να συγκαλύπτουν τοναρπακτικό του χαρακτήρα.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Λιβύη είναι ένα χειροπιαστό μάθημα για τη διεθνή εργατική τάξη.

Αυτοί που παρουσιάζουν την ιδέα μιας ‘προοδευτικής’ επέμβασης εκ μέρους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προς υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι τώρα πολιτικά υπόλογοι για ανείπωτα εγκλήματα.»

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to ‘Παραδοθείτε αλλοιώς θα απελευθερωθείτε’

 1. Ομπλόμωφ says:

  Κάπου στο ίντερνετ πήρε το μάτι μου έναν οπαδό των ‘εξεγερμένων’, ο οποίος προφανώς επειδή διαπιστώνει όλη αυτήν την απορία που επικρατεί για το ‘πού είναι ο λαός που γιορτάζει?’, ισχυρίστηκε οτι αυτό οφείλεται στο οτι δεν υπάρχουν αρκετές σημαίες της Μοναρχίας στην Τρίπολη κι οτι…σύντομα καταφθάνουν 50.000 σημαίες φρέσκες από Κίνα.

  Για όλα υπάρχει κάποια λογική εξήγηση.

 2. dkoss says:

  Για Αλγερία, δες αυτό [google translate]:
  http://www.silviacattori.net/article1389.html

  (αλήθεια ή όχι, το DRS κώλος και βρακί με τις γαλλικές μυστικές και τους σκιώδεις “ισλαμιστές”).

 3. Ομπλόμωφ says:

  Thanks,
  τώρα θυμήθηκα κι αυτό εδώ το άρθρο του Adam Curtis, ‘Οι καλοί και οι κακοί’, όπου διαπιστώνει κάποιου είδους αναλογία μεταξύ της παλιάς τακτικής του Καντάφι περί εξαγωγής επαναστάσεων και αντιϊμπεριαλιστικών αγώνων με το σύγχρονο ιδεολόγημα των ‘ανθρωπιστικών επεμβάσεων’ των Κουσνέρ/Λεβύ/Φινκιελκρώτ κτλ, αν και το ερμηνεύει περισσότερο σαν μετάλλαξη μιας ούτως ή άλλως μανιχαϊστικής ιδεολογίας.
  http://www.bbc.co.uk/blogs/adamcurtis/2011/03/goodies_and_baddies.html

 4. Ομπλόμωφ says:

  Τώρα βλέπω οτι και το Voltaire Network έχει βάλει άρθρο για τον ‘απελευθερωτή της Τρίπολης’ , Belhadj.
  http://www.voltairenet.org/Tripoli-Ex-leader-of

  Η φωτό όμως δεν είναι του Belhadj, αυτός είναι ο γνωστός Αλ Χασάντι, ισλαμιστής ιδίου φυράματος, διοικητής κι αυτός ‘ταξιαρχίας’ στα ανατολικά, με έδρα τη Ντέρνα αν δεν κάνω λάθος. (εκεί που μόλις εξεγέρθηκαν το Φεβρουάριο ανακηρύξαν ‘ισλαμικό εμιράτο’ για να το αποσύρουν σύντομα για επικοινωνιακούς λόγους).
  Τελικά μου φαίνεται ο Συνταγματάρχης έχει πει τα λιγότερα ψέμματα σ’αυτήν την ιστορία…

 5. βασιλης says:

  Δυστυχως υπαρχει πληρης ανυπαρξια ενημερωσης απι την αλλη πλευρα αλλα ενημερωση μονο απο νατο. Ο κοσμος εδω στην πατριδα μας ενημερωνεται σχεδον μονο απο τα κολοκαναλα και τις εφημεριδες τους , τα οποια εχουν συγκεκριμενες οδηγιες. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τωρα που τελειωσαν με την λιβυη θα τελειωσουν σε λιγο και με την συρια και μετα θα βαλουν πλωρη για το ιραν και εκει δεν ξερω τι θα γινει.

 6. Ομπλόμωφ says:

  Αυτό είναι μετάφραση από ανάλυση του Chodussovsky από το Global Research, αναδημοσίευση από το (σαμαρικό) Αντιnews (βρίσκεις και κανα καλό πού και πού)

  Οι μυστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Λιβύη

  Εδώ και έξι μήνες διαπράττονται συνεχή και εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη, με το ΝΑΤΟ να είναι βουτηγμένο στο αίμα, και με ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών μελών του.

  Οι «δημοκρατικοί» αντάρτες καθοδηγούνται από παραστρατιωτικές ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα, οι οποίες με τη σειρά τους επιβλέπονται από ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

  Η «απελευθέρωση» της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε από πρώην μέλη της «Λιβυκής Ισλαμικής Πολεμικής Ομάδας» (Libya Islamic Fighting Group LIFG). Πρόκειται για μια περίπτωση αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και τζιχαντιστών. Αυτοί οι πρώην συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα μαχητές, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της λιβυκής «επανάστασης».

  Οι ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος της Λιβύης, δεν τυγχάνουν δημοσιότητας. Η ταυτότητα τους παραμένει κρυφή. Χάνονται μέσα στο γενικότερο περιβάλλον, κρατώντας αυτόματα όπλα, και κυκλοφορώντας με ημιφορτηγά. Καμιά φωτογραφία δεν τους ξεχωρίζει.

  Αυτές οι ειδικές δυνάμεις αποτελούνται από μονάδες των αμερικανικών SEALS, των βρετανικών Special SAS, και των Γάλλων Λεγεωναρίων, που όλοι τους είναι μεταμφιεσμένοι σε πολίτες αντάρτες, και φημολογείται πως βρίσκονται πίσω από κάθε σημαντική επιχείρηση, όπως αυτή της επίθεσης εναντίον του κεντρικού αρχηγείου του Καντάφι Bab al-Aziziya, στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.

  Σύμφωνα με αναφορές, οι Βρετανοί SAS βρίσκονταν στην ανατολική Λιβύη πολύ πριν την έναρξη των Νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών. Οι κομάντος συνεργάζονται στενά με το ΝΑΤΟ και συντονίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις. Ειδικές, και άριστα εκπαιδευμένες ομάδες, γνωστές ως Smash, πραγματοποιούν επιχειρήσεις αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών σχετικά με τη κατάσταση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.

  Αυτές οι ομάδες, μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη CIA ισλαμικές ταξιαρχίες, τις οποίες διοικούν «πρώην» τρομοκράτες της τζιχάντ, αποτελούν τον πυρήνα της μάχιμης δύναμης των αντικαθεστωτικών, και υποστηρίζονται από τις αεροπορίες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που τώρα συμπεριλαμβάνουν και επιθέσεις με ελικόπτερα τύπου Apache.

  Οι υπόλοιποι αντάρτες είναι κάποιοι ανεκπαίδευτοι τρελαμένοι ένοπλοι (πολλοί εκ των οποίων έφηβοι), που απλά εξυπηρετούν στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής ατμόσφαιρας πανικού και τρόμου.

  Αυτό που βλέπουμε στη πραγματικότητα, είναι μια προσεχτικά σχεδιασμένη μυστική στρατιωτική επιχείρηση, με απώτερο σκοπό τη κατάληψη ενός ανεξάρτητου κράτους.

  Τα ΜΜΕ της Δύσης αποτελούν βασικό εργαλείο πολέμου. Τα Νατοϊκά εγκλήματα και οι θηριωδίες αποκρύπτονται. Η λαϊκή αντίσταση στην εισβολή του ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται πουθενά. Αυτό που γίνεται είναι η υποσυνείδητη τροφοδότηση μιας ιστορίας «απελευθέρωσης» και «δημοκρατικών επαναστατών» στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων. Και ονομάζεται «Νατοϊκή συναίνεση».

  Αυτή η «συναίνεση», που βασίζεται στην «ανθρωπιστική πολιτική» του ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται. Οι βομβαρδισμοί αμάχων, και ο ρόλος των ενόπλων ομάδων που τους τρομοκρατούν, είτε δεν αναφέρεται, είτε περιθωριοποιείται. Η δολοφονία της αλήθειας είναι βασικό συστατικό της στρατιωτικής πολιτικής ατζέντας.

  Η πραγματικότητα αναποδογυρίζεται. Το ψέμα γίνεται αλήθεια. Πρόκειται για ένα δόγμα, μπροστά στη δράση του οποίου, η ισπανική Ιερά Εξέταση φαντάζει αθώα.

  Η εγκληματική εισβολή και κατοχή της Λιβύης δεν αναφέρεται πουθενά. Οι ζωές των ανεξάρτητων δημοσιογράφων στη Τρίπολη, που προσπαθούν να αναμεταδώσουν τη πραγματικότητα, απειλούνται. Οι λέξεις κλειδιά που κυριαρχούν στα ρεπορτάζ είναι «απελευθέρωση» και «επανάσταση».

  Πρόκειται όμως για απελευθέρωση ή για εισβολή;

  Καμουφλάροντας επιτήδεια τη φύση της στρατιωτικής επέμβασης, και τις Νατοϊκές θηριωδίες, τα ΜΜΕ της Δύσης έχουν καταφέρει να προσφέρουν επίφαση νομιμότητας και διεθνή αναγνώριση στο Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών. Και αυτό δεν θα ήταν καθόλου εφικτό χωρίς τη συμβολή των ΜΜΕ.

  Του Michel Chossudovsky

  Global Research

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26255

 7. φερμ says:

  Παρότι ο chossudovsky δεν εχει καμία ανάλυση που να συνδεει τα τεκταινομενα στη Λιβύη με τις δομικες αλλαγές που συντελούνται βαση της επεκτασης της Νεας Διεθνής Ταξης που επιβάλει ο διεθνοποιημένος νεοφιλελευθερισμός, κράτησε μια τιμια σταση απε΄ναντι στη σφαγή των Λιβυων και δεν είναι ο μονος βεβαια.

 8. φερμ says:

  Οι ντοπιοι δοσίλογοι του Συν συνεχίζουν στο μπλογκάκι τους :

  http://enosy.blogspot.com/2011/08/blog-post_4055.html

  Επικαλούνται και τον Λενιν οι μαλάκες, που αν ζουσε δε θα τους χρησιμοποιούσε ουτε για λιπασμα.

 9. Ομπλόμωφ says:

  Αυτός ο καραγκιοζάκος έχει δώσει ρεσιτάλ.
  Κι όχι μόνο αυτός βέβαια, όλη η κουβελοπαρέα εκεί μέσα είναι (αν και αυτός είναι..της ‘Ριζοσπαστικής Αριστεράς’).

  Μιλάμε βέβαια για τόσο αξιόπιστο άτομο, που ενώ πέρσι κατηγορούσε το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ οτι ‘μαζεύει ό,τι του γυαλίζει’ για την υπόθεση της Κερατέας (αιτήματα μικροϊδιοκτητών κτλ)….στη συνέχεια του γυάλισε τόσο κι αυτουνού που έσκυψε κι αυτός να μαζέψει….

 10. φερμ says:

  Πραγματικά δεν υπαρχει πιο αντιδραστική γκρούπα _αν είναι και γκρούπα δηλαδή _ στο πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή και αν ριξετε μια ματιά διπλα στα φίλια μπλογκς του enosy , θα δείτε ολη τη σαβούρα που εδωσε το καλύτερό της εαυτό για τη Λιβύη, τυχαίο μπα..!
  Ολα τα καθάρματα δουλευουνε μαζί enosy, πανθηρας, σιωναζί.

 11. Ομπλόμωφ says:

  Ωιμέ, τό’χετε δει αυτό? Ιστοσελίδα αντικανταφικών Λίβυων στην Ελλάδα (καλά, οι του ‘εξωτερικού’ είχαν πάντα λύσσα για τον Καντάφι).
  Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς απ’αυτή τη σελίδα….

  ‘Εάν η Ελλάδα δεν θέλει να συμμετέχει με το ΝΑΤΟ & τα Ηνωμένα Έθνη αυτό είναι σεβαστό (αν και έχοντας τις βάσεις τους στην χώρα, είναι λίγο δύσκολο), αλλά δεν μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση από την μία να υποστηρίζει τα Η. Ε. και από την άλλη πλευρά να συνεχίζει να μιλά (διαπραγματεύεται) με έναν τρελό δικτάτορα, δολοφόνο, που μας έχει όλους τρομοκρατήσει εδώ και 42 χρόνια, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα. ‘
  ‘Δεν είναι μυστικό πώς ο Καντάφι δεν ήταν αρεστός στην Δύση. Όχι λόγω της ιδεολογίας του ή της δικτατορίας του, αλλά κυρίως λόγω της αστάθειας του μυαλού του και της υποστήριξής του για την τρομοκρατία.
  Τα προηγούμενα χρόνια όταν παρέδωσε ο Καντάφι τα πυρηνικά όπλα του και σταμάτησε την υποστήριξη της διεθνούς τρομοκρατίας, η Δύση είχε ανοικτές αγκάλες για να τον δεχτεί για το πετρέλαιό του. Δυστυχώς, η αστάθειά του και ο μη σεβασμός του Καντάφι για το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και το γεγονός ότι προκαλούσε συνεχώς προβλήματα, τον έκαναν μη συνεργάσιμο.’

  ‘Απίστευτο να ακουστεί, αλλά είναι ένα αληθινό γεγονός ότι ο Καντάφι έχει εβραϊκό αίμα, παρά την μεγάλη επίδειξη έχθρας στο Ισραήλ. Αλλά υπήρξαν πολλοί Λίβυοι Εβραίοι που ζούσαν στη Λιβύη πριν από τον αραβο-Ισραήλινο πόλεμο. Η γιαγιά του Καντάφι, μια Λίβυα εβραία που παντρεύτηκε με έναν Εβραίο καταρχήν.’
  ‘Η Δύση δεν είχε και πολλές επιλογές σε αυτή την φάση παρά να υποστηρίξει την επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου. Η κατάσταση στη Λιβύη που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την Αίγυπτο και την Τυνησία. Μην ξεχνάμε ότι ο στρατός ελέγχει ακόμα την κατάσταση και στις δύο αυτές χώρες, πράγμα που συμφέρει τη Δύση. Οι Άραβες και η κοινή γνώμη είχαν κινηθεί ενάντια στον Καντάφι. Αλλά και στην Αμερική και στην Ευρώπη (εκτός από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Γερμανία, που κρατούσαν κάποια απόσταση) και είχαν ζητήσει από τις κυβερνήσεις των χωρών να λάβουν κάποια πρωτοβουλία.

  Η επιλογή να χρησιμοποιηθεί Ο στρατιού και τα αεροπλάνα δεν είναι η απάντηση, αλλά δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. όταν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πολεμικά όπλα πόλεμο για να σκοτώσει τους πολίτες , και μια κυβέρνηση που δεν έχει κανέναν σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και το διεθνές δίκαιο.’

  http://www.libya.gr/index-1.html

 12. Ομπλόμωφ says:

  Ε ναι, ο άνθρωπος ήταν μη-συνεργάσιμος και δε σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις…όχι σαν τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ…είναι φανερό, δεν υπήρχε άλλη επιλογή απ’τα ‘αεροπλάνα’. Καραγκιόζηδες…

  Τώρα καταλαβαίνω από που παίρνουν τις “πληροφορίες” τους οι ιντιμιντιακοί, συνασπισμένοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

 13. manokasi says:

  Αγαπητοι να παραμενουμε ψυχραιμοι χωρις υπερβολικα κοσμιτικα επιθετα σε οσους εμαθαν να προσκυνουν τις πληροφοριες/ειδησεις και αρεσκονται να κατασκευαζουν μυθους για να υπερηφανευονται περι των αναλυσεων τους. Η γελοιοτητα δεν χρειαζεται τιποτα επιπλεον.
  Αν και βρισκομενοι εν μεσω των τραγικων καταστασεων ενος ακομα πολεμου, μιας ακομα σφαγης μαλιστα ονομαζομενης πλεον ανθρωπιστικης σφαγης, θεωρω οτι το τοπιο ξεκαθαριζει ολοενα και καλυτερα.
  Απο το πολεμο του κολπου το 1990 και μετα μπορουμε αναλυοντας τις περιπτωσεις, αν και καποιοι θα εχουν ηδη ξαφνιαστει με ορισμενες απο τις συνιστωσες τους (ολα τα κομματα και οι κινησεις εχουν συνιστωσες) να δουμε οτι οι διαφορες αποψεις ειναι ξεκαθαρες .
  Πιστευω οτι μονο σε στιγμες πιεσης η κρισης η αφανταστης δυσκολιας μπορουμε να τεσταρειστουμε αμφοτεροι η πιο σωστα να αξιολογηθουμε σε πολλα.
  Λυπηρο μεν αλλα αναγκαιο γιατι μονο ετσι καταγραφοντας τις αποψεις επιλεγουμε πιο καλυτερα και παρολο που ειμαστε μια μειοψηφια που μικραινει η αναλυση των δεδομενων ενος ακομα πολεμου τουλαχιστον μας προσφερει καλυτερες ισορροπιες.
  Προσωπικα εδω και 30 χρονια η θεση μου εναντια στο πολεμο παρολο τις δυσκολιες, μου εχει δωσει παρα πολλες απαντησεις σε παρα πολλα θεματα.

 14. φερμ says:

  Eχεις δίκιο, εχω πει πολλές φορές στον Ομπλωμοφ οτι επιθετα οπως “¨καραγκιόζηδες” δεν ταιριάζουν με τους ντοπιους δοσίλογους του Συν, της Ακ, Καστοριαδικών και λοιπών δυνάμεων του εκ των “αριστερών” του συστήματος που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙς ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!!!:

  http://www.federaljack.com/?page_id=37933

 15. manokasi says:

  αγαπητε χαλαρωσε (το λεω να το ακουω και γω) τις εικονες τις ξερω οπως και πολλα βιντεο απο τους “δημοκρατες” εν ωρα δρασης και οχι μονο.
  Πρεπει να εστιαζω μονο εκει που με ενδιαφερει διαφορετικα χανω χρονο και δυναμη.
  Μελετοντας τους εκαστοτε “υπηρετες δημοσιογραφους”, τον ρολο τους, το πως πλεον μπορουν και επηρεαζουν σας ναρκωτικο τους τηλεθεατες-ανθρωπους συνειδητοποιω πολλα περισσοτερα και ισως να εχω καλυτερα αποτελεσματα στις θεσεις μου.
  Αναρτω αποσπασμα απο ενα πολυ δυνατο κειμενο της κοκκινης Ροζας-γραμματα απο την φυλακη.. Το εχω εκδοσει και οποτε μου χρειαζεται μια ανασα ζωης το διαβαζω…

  …….Κοίτα το λοιπόν να μείνεις άνθρωπος.
  Το παν είναι να παραμένει κανείς άνθρωπος.
  Δηλαδή σταθερός και διαυγής, και χαρούμενος παρ’ όλα αυτά,
  γιατί “οι κλάψεις” είναι κύριο χαρακτηριστικά της αδυναμίας…
  … ο κόσμος είναι τόσο ωραίος, μ’ όλη την φρίκη του,
  και θάταν σίγουρα πιο ωραίος, αν δεν τον βάραιναν οι αδύναμοι και δειλοί…..

  Χρειαζεται μονο η αγνοηση. Ας τους αφησουμε να κουβαλουν την υπαρξη τους υποστηριζοντας την με αυτες “τις καθαριες αποψεις περι ανθρωπιστικου πολεμου”.
  Το καλο ειναι οτι τους μαθαμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s