‘Ανθρωπιστική σφαγή’

…υπό τα χειροκροτήματα των φιλελεύθερων-προοδευτικών ιμπεριαλιστών.

Ναι, για τον ‘χασάπη’ τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε εμπεδώσει μήνες τώρα (ανεξαρτήτως του αν τα μισά τουλάχιστον αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς, κάποιοι βέβαια παριστάνουν τους εγκεφαλικά νεκρούς προκειμένου να μη χαλάσουν την προπαγανδιστική σούπα).

Γι’αυτούς τους λατρεμένους freedom fighters του ΝΑΤΟ κουβέντα οι ευαίσθητοι δημοκράτες-ανθρωπιστές. Βέβαια, αυτοί οι φανατισμένοι αντεροβγάλτες, ρατσιστές και πλιατσικολόγοι που προελαύνουν με τη συνδρομή των βομβαρδιστικών, των Απάτσι και των ‘καθοδηγητών’ μισθοφόρων των SAS και λοιπών πρακτόρων είναι σήμερα τα χαϊδεμένα παιδιά της προοδευτικής ‘Αριστεράς’ και των ‘αντιεξουσιαστών’ της συμφοράς που βλέπουν ‘επανάσταση’ σ’αυτήν την εξόφθαλμη εκστρατεία αλλαγής καθεστώτος.

Θαυμάστε παρακάτω το υπερθέαμα του ‘ανθρωπιστικού πολέμου’ και της ‘απελευθέρωσης’ της Τρίπολης όπως το συνοψίζει ο Bill Van Auken από το World Socialist Website, παραπέμποντας σε ρεπορτάζ του δυτικού τύπου. (πιθανότατα κλάσμα αυτών που συμβαίνουν…οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στις περιοχές που γίνονται εκκαθαρίσεις απ’τους Κόντρας και φυσικά δεν θα είχαν κανένα συμφέρον να χαλάσουν τη μόστρα των ΝΑΤΟϊκών/Καταρινών που έσπευσαν να σώσουν ‘τους αμάχους’)

Εντωμεταξύ, σε μια άθλια επανάληψη της κατάληψης της Βαγδάτης το 2003 τα ΜΜΕ βρίσκονται σε παροξυσμό προπαγάνδας με ρεπορτάζ για ειδικές δυνάμεις και συστήματα παρακολούθησης που συμμετέχουν στο κυνήγι κεφαλών για τον Καντάφι και τους γιούς του, ενώ τα τελευταία προπύργια όπως η Σύρτη (αλλά και τον Μπιν Ζαουάντ, όπου οι ‘εξεγερμένοι’ αποκρούστηκαν χθες) βομβαρδίζονται απ’τους ΝΑΤΟϊκούς, ενώ στο έδαφος βρετανοί στρατιωτικοί συντονίζουν και προετοιμάζουν χερσαία επίθεση με φάλαγγες αρμάτων μάχης.

Όπως έγραψε χθες ο Maximilian Forte, ‘σώστε τη Βεγγάζη, σφάξτε την Τρίπολη και τη Σύρτη. Έτσι είμαστε εμείς οι ανθρωπιστές.’

Ο βιασμός της Λιβύης

Πέντε ημέρες μετά την είσοδο των ‘επαναστατών’ στην Τρίπολη, υπό την κάλυψη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και καθοδηγούμενοι από ξένες ειδικές δυνάμεις, η κατάφωρη εγκληματικότητα της ιμπεριαλιστικής κατάληψης της Λιβύης γίνεται ολοένα και πιο φανερή.

Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη λιβυκή πρωτεύουσα, της οποίας οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι κατέστησαν όμηροι των οπλισμένων συμμοριών και των στρατιωτών των δυτικών ειδικών δυνάμεων που πήραν τον έλεγχο των δρόμων της πόλης.

Ο στόχος των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων έχει γίνει μια φρενιτώδης προσπάθεια να παγιδεύσουν και να δολοφονήσουν τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 42 χρόνια. Το κεφάλι του έχει επικηρυχθεί με μία αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολλαρίων, και τα βρετανικά ΜΜΕ τώρα επαίρονται ανοιχτά οτι ειδικές δυνάμεις των SAS ηγούνται της αναζήτησης γι’αυτόν και την οικογένειά του. Ένα σύνολο αμερικάνικων οπλισμένων μη-επανδρωμένων αεροσκαφών, κατασκοπευτικών AWACS και άλλων συστημάτων παρακολούθησης έχει συγκεντρωθεί στη βορειοαφρικανική χώρα για να διευκολύνει το ανθρωποκυνηγητό.

Η προσποίηση οτι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοί τους έκαναν επέμβαση στη Λιβύη για να ‘προστατευθούν οι άμαχοι και οι περιοχές με άμαχο πληθυσμό από την απειλή επίθεσης’, όπως διακηρύσσεται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Πίσω απ’το φύλλο συκής αυτού του ψηφίσματος έχει αναδυθεί ο γυμνός ιμπεριαλιστικός και αποικιοκρατικός χαρακτήρας του πολέμου.

Οι όροι που έθετε το Συμβούλιο Ασφαλείας , οτι χερσαίες δυνάμεις δεν θα εισέβαλλαν στη χώρα, οτι θα εφαρμοζόταν εμπάργκο όπλων και οτι θα αποτρεπόταν η είσοδος μισθοφόρων στη Λιβύη, έχουν όλοι περιφρονηθεί σ’αυτήν την εγκληματική εκστρατεία με σκοπό την ανάληψη του ελέγχου της πλούσιας σε πετρέλαιο πρώην αποικίας και τη λεηλασία των πόρων της. Δεν υπάρχει σχεδόν καμμιά προσπάθεια να αποκρυβεί το γεγονός οτι ειδικές δυνάμεις, πράκτορες υπηρεσιών πληροφοριών και μισθοφόροι στρατιωτικοί οργάνωσαν, εξόπλισαν και καθοδήγησαν τους ‘επαναστάτες’, οι οποίοι δεν εκαναν ούτε μία προέλαση χωρίς την εκ των προτέρων εκμηδένιση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας από τα ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα.

Αφού τρομοκρατήθηκαν για πέντε μήνες από τις ΝΑΤΟϊκές βόμβες και τους πυραύλους, ο κοσμος της Τρίπολης τώρα αντιμετωπίζει αιφνίδιο θάνατο και μια απειλητική ανθρωπιστική καταστροφή σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας για ‘προστασία αμάχων’.

Ο Kim Sengupta του Independent έκανε ρεπορτάζ την Πέμπτη από την γειτονιά Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης, στην οποία οι ‘εξεγερμένοι’ επιτέθηκαν υπό την κάλυψη αεροπορικών πληγμάτων του ΝΑΤΟ.

Γνωστή σαν φιλο-κανταφική περιοχή, οι κάτοικοί της υφίστανται μια τρομοκρατική εκστρατεία.

« Δεν υπήρχε διαφυγή για τους κατοίκους της Αμπού Σελήμ, παγιδευμένοι καθώς η μάχη απλωνόταν ολόγυρά τους», ανέφερε ο Sengupta. « Στη γωνία ενός δρόμου, ένας άνδρας που τραυματίστηκε λόγω των διασταυρούμενων πυρών, η πλάτη του πουκαμίσου του μουλιασμένη στο αίμα, μεταφερόταν από άλλους τρεις. ‘Τον ξέρω αυτόν τον άνθρωπο, είναι καταστηματάρχης’, είπε ο Sama Abdessalam Bashti, ο οποίος μόλις είχε τρέξει από απέναντι για να φτάσει στο σπίτι του. ‘Οι αντάρτες επιτίθενται στα σπίτια μας. Δεν θά’πρεπε να συμβαίνει αυτό.

Οι αντάρτες λένε οτι μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά όλοι αυτοί που τραυματίζονται είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, τα μόνα κτίρια που καταστρέφονται είναι αυτά των ντόπιων.

Έχουν γίνει επίσης λεηλασίες απ’τους αντάρτες, μπήκαν σε σπίτια και έψαχναν ανθρώπους και έπαιρναν μαζί τους πράγματα. Γιατί το κάνουν αυτό?’

Ερωτώμενος γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι αντιστέκονταν στην καθοδηγούμενη από το ΝΑΤΟ κατάληψη της πόλης, ο Mohammed Selim Mohammed, ένας 38χρονος μηχανικός, είπε στον Independent, ‘ίσως απλά να μη συμπαθούν τους αντάρτες. Γιατί έρχονται άνθρωποι απ’έξω απ’την Τρίπολη και συλλαμβάνουν τους ανθρώπους μας?’

Στο μεταξύ, άλλες αναφορές έκαναν σαφή τα εγκλήματα που διέπραττε το ΝΑΤΟ και οι τοπικοί του πράκτορες στο έδαφος στην Τρίπολη. Τόσο το Associated Press όσο και το Reuters κατέγραψαν τη σφαγή που διαπράχθηκε εναντίον οπαδών του Καντάφι στην πλατεία πλησίον του προεδρικού συγκροτήματος που καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε την Τρίτη.

«Τα πτώματα είναι διεσπαρμένα σε ένα τετράγωνο με γρασίδι δίπλα από το συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι στην Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια. Μπρούμυτα σαν να κοιμούνται, απλωμένα στις τέντες.

Μερικοί είχαν τους καρπούς τους δεμένους με πλαστικά δεσμά,» ανέφερε το Associated Press.

«Οι ταυτότητες των νεκρών δεν είναι γνωστές αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν ακτιβιστές που είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο οικισμό από σκηνές ως αλληλεγγύη προς τον Καντάφι έξω από το συγκρότημά του, αψηφώντας τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.»

Το Associated Press ανέφερε οτι η φρικιαστική ανακάλυψη ανέδινε το ‘απειλητικό φάσμα μαζικών φόνων αμάχων, αιχμαλώτων και τραυματιών.’

Ανάμεσα στα πτώματα των εκτελεσμένων το ρεπορτάζ πρόσθετε οτι υπήρχαν αρκετοί ‘που είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, με τα χέρια τους δεμένα πίσω απ’την πλάτη. Ένα πτώμα που έφερε στολή νοσοκομειακού γιατρού βρέθηκε στο κανάλι. Τα πτώματα ήταν πρησμένα.

Περιγράφοντας από τον ίδιο τόπο μαρτυρίου, το Reuters μέτρησε 30 πτώματα ‘γαζωμένα από σφαίρες’. Σημείωσε οτι ‘ Πέντε απ’τους νεκρούς βρίσκονταν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, με τον ένα μέσα σε ένα ασθενοφόρο, δεμένο σε ένα φορείο με έναν ορό ακόμα στο χέρι του.» Δύο απ’τα πτώματα ‘ήταν καμμένα σε σημείο μη αναγνωρίσιμο.’

Η Διεθνής Αμνηστία έχει κάνει επείγουσες εκκλήσεις για τους σκοτωμούς, τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση των ανθρώπων που συλλαμβάνονται από τους ‘επαναστάτες’, ειδικά για τους Αφρικανούς μετανάστες εργάτες οι οποίοι επιλέγονται για αντίποινα λόγω του χρώματός τους.

Σε μια έκθεση από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο κρατουμένων που στήσαν οι καθοδηγούμενες από το ΝΑΤΟ δυνάμεις σε ένα σχολείο της Τρίπολης, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε:

«Σε ένα υπερπληρες κελί, όπου κρατούνταν 125 άνθρωποι με σχεδόν ελάχιστο χώρο για να κοιμούνται ή να μετακινούνται, ένα αγόρι είπε στη Διεθνή Αμνηστία οτι είχε ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της κυβέρνησης του Καντάφι για εθελοντές που θα πολεμούσαν την αντιπολίτευση.

Είπε οτι τον οδήγησαν σε ένα στρατόπεδο στην Ζαουίγια, όπου του έδωσαν ένα Καλάσνικωφ το οποίο δεν ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει.

Είπε στη Διεθνή Αμνηστία: ‘όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το στρατόπεδο στις 14 Αυγούστου, όσοι επιβίωσαν το σκάσαν. Πέταξα το όπλο μου στο έδαφος, και ζήτησα καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι. Είπα στους ιδιοκτήτες τί συνέβη, και νομίζω οτι ειδοποίησαν τους επαναστάτες, γιατί λίγο αργότερα κατέφτασαν.

Μου φώναξαν να παραδοθώ. Σήκωσα τα χέρια ψηλά. Με έβαλαν να γονατίσω και να βάλω τα χέρια μου πίσω απ’το κεφάλι. Τότε ο ένας μου είπε να σηκωθώ. Όταν το έκανα, με πυροβόλησε στο γόνατο από κοντά. Έπεσα στο έδαφος, και συνέχισαν να με χτυπάνε με το κοντάκι των όπλων τους στο σώμα και στο πρόσωπο.

Χρειάστηκα τρία ράμματα πίσω απ΄το αριστερό αυτί σαν αποτέλεσμα. Στη φυλακή, ακόμα μας χτυπάνε μερικές φορές και μας προσβάλλουν αποκαλώντας μας δολοφόνους.»

Ένας στρατιώτης πιστός του Καντάφι είπε μια παρόμοια ιστορία, διηγούμενος οτι είχε συλληφθεί στις 19 Αυγούστου καθώς έφερνε προμήθειες στη μονάδα του. «Είπε οτι ξυλοκοπήθηκε σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο με τα κοντάκια των όπλων, με γροθιές και με κλωτσιές. Έφερε ορατά σημάδια που συνηγορούσαν με τη μαρτυρία του.»

Η Διεθνής Αμηστία ανέφερε οτ οι ηγέτες των ‘επαναστατών’ υπολογίζουν οτι το ένα τρίτο των κρατουμένων ήταν ‘ξένοι μισθοφόροι’, εννοώντας Αφρικανούς από την υποσαχάρια Αφρική. «όταν η Διεθνής Αμνηστία μίλησε σε αρκετούς από τους κρατούμενους ωστόσο, είπαν οτι ήταν μετανάστες εργαζόμενοι. Είπαν οτι τους είχαν αρπάξει υπό την απειλή όπλου απ’τα σπίτια τους, τις εργασίες τους και απ’το δρόμο με βάση το χρώμα του δέρματός τους.» Αρκετοί είπαν οτι είχαν φόβο για τη ζωή τους κι οτι οι φύλακές τους είχαν πει οτι θα ‘εξοντωθούν ή θα καταδικαστούν σε θάνατο’.

Ανάμεσα σ’αυτούς που κρατούνται ήταν μια οικογένεια πέντε ατόμων απ’το Τσαντ, μαζί και ένας ανήλικος, τους οποίους αρπάξαν από ένα φορτηγάκι καθώς οδηγούνταν σε μια φάρμα για να εργαστούν. Ένας 24χρονος άνδρας από το Νίγηρα που είχε εργαστεί στη Λιβύη για πεντε χρόνια είπε στη Διεθνή Αμηστία οτι οπλισμένοι άνδρες είχαν έρθει στο σπίτι του, του πέρσαν χειροπέδες και τον χτύπησαν και τον πέταξαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. «Δεν έχω καμμία απολύτως ανάμειξη σ’αυτή τη σύγκρουση”, είπε. «Το μόνο που ήθελα ήταν να βγάζω το ψωμί μου. Αλλά εξαιτίας του χρώματός μου βρίσκομαι εδώ, υπό κράτηση. Ποιός ξέρει τί θα μου συμβεί τώρα.»

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρέπεμψε επίσης σε ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφων του Reuters που είδαν ένα φορτηγάκι των ‘εξεγερμένων’ να μεταφέρει τρεις μαύρους άνδρες στην καρότσα. Ο ένας είπε στο Reuters οτι ήταν Νιγηριανός. «Έκλαιγε καθώς είπε: ‘δεν τον ξέρω τον Καντάφι. Απλά δουλεύω εδώ.»

Ρεπορτάζ και αναφορές από διεθνείς οργανώσεις βοήθειας προειδοποιούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη σαν αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής πολιορκίας. Μιλώντας από ένα τοπικό νοσκομείο, ο Telegraph ανέφερε: «Καθώς η μάχη μαινόταν στην Τρίπολη εκατοντάδες θύματα μεταφέρονταν εδώ, αντάρτες μαχητές, στρατιώτες του Καντάφι και άτυχοι πολίτες, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο στα κρεβάτια και ακόμα και στο ματωμένο πάτωμα, ουρλιάζοντας ή αναστενάζοντας απ’την οδύνη. Πολλοί πέθαναν πριν γίνει δυνατόν να τους προσφέρουν βοήθεια.»

Η εφημερίδα μίλησε με τον Δρ. Mahjoub Rishi, τον καθηγητή χειρουργικής του νοσοκομείου: « Υπήρχαν εκατοντάδες που μεταφέρονταν εδώ τις πρώτες ώρες. Ήταν σνα ένα όραμα απ’την κόλαση.

Τα τραύματα από πυραύλους ήταν τα χειρότερα. Η ζημιά που κάνουν στο ανθρώπινο σώμα είναι θέαμα που προκαλεί σοκ, ακόμα και για κάποιον σαν εμένα που συνηθίζει να αντιμετωπίζει τραύματα.» Οι περισσότερες απώλειες είπε ήταν άμαχοι που βρέθηκαν εν μέσω πυρών.

Ο Telegraph ανέφερε οτι τα άλλα δύο απ΄τα μεγάλα νοσοκομεία της Τρίπολης ήταν παρομοίως πλυμμηρισμένα με θύματα και τους έλειπε προσωπικό σε βαθμό απελπισίας, όπως και σε όλα τα τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησε οτι η πόλη αντιμετωπίζει μια ιατρική καταστροφή.

Η οργάνωση είπε στο Reuters οτι ‘οι ιατρικές προμήθειες είχαν μειωθεί κατά τους έξι μήνες του πολέμου (δηλαδή, των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών) αλλά σχεδόν εξαφανίστηκαν στην πολιορκία και τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας. Τα καύσιμα έχουν τελειώσει και οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι πασχίζουν να φτάσουν στη δουλειά τους.» Η έλλειψη καυσίμων σημαίνει οτι τα νοσοκομεία που μέχρι τώρα διατηρούσαν ηλεκτρικό ρεύμα με γεννήτριες δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν.

Υπεύθυνοι Υγείας στην Τρίπολη ανέφεραν οτι οι προμήθειες σε αίμα έχουν τελειώσει στα νοσοκομεία και οτι τρόφιμα και πόσιμο νερό δεν είναι διαθέσιμα σε μεγάλες περιοχές της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις της Αλγερίας,, της Βενεζουέλας και της Νότιας Κορέας έχουν όλες αναφέρει οτι οι πρεσβείες τους στην Τρίπολη δέχθηκαν επίθεση και λεηλατήθηκαν από ένοπλους ‘εξεγερμένους’.

Ενώ οι κυβερνήσεις της Αλγερίας και της Βενεζουέλας είχαν αντιταχθεί στη ΝΑΤΟϊκή εισβολή και υποστήριξαν τον Καντάφι, η Νότια Κορέα, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, δεν είχε πάρει τέτοια θέση.

Η καθολική ευφορία στα αμερικάνικα και σε πολλά απ’τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία είναι ενσωματωμένα με το ΝΑΤΟ και τους ‘εξεγερμένους’ του, δεν είναι σε θέση να αποκρύψει τη βάρβαρη πραγματικότητα, οτι ένας πόλεμος που διεξάγεται υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των αμάχων έχει εξαπολύσει απίστευτο θάνατο, ανθρώπινη δυστυχία και καταστροφή.

Πολύ μακράν μιας ‘επανάστασης’, ή ενός αγώνα για ‘απελευθέρωση’, αυτό που βιώνει ο κόσμος είναι ο βιασμός της Λιβύης από ένα συνδικάτο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αποφασισμένων να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού της πλούτου και τη μετατροπή της επικράτειάς της σε μια νεο-αποικιοκρατική βάση επιχειρήσεων για περεταίρω επεμβάσεις κατά μήκος της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Από : Ομπλόμωφ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

19 Responses to ‘Ανθρωπιστική σφαγή’

 1. Ομπλόμωφ says:

  Σφαγείο…ρεπορτάζ του Channel 4 για τα φρακαρισμένα νοσοκομεία-νεκροτομεία στην περιοχή του Αμπού Σαλίμ της Τρίπολης. Ο δημοσιογράφος αποφεύγει βέβαια να πει οτι είναι το άμεσο αποτέλεσμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγουν οι Κόντρας (οι οποίοι έχουν καταφτάσει εκεί από άλλες περιοχές, με έντονο το στοιχείο του φυλετικού ρεβανσισμού) σε γειτονιές που έχουν ‘φιλοκανταφική’ φήμη όπως η συγκεκριμένη.

  http://blogs.channel4.com/world-news-blog/the-horror-of-abu-salim/18014

  • φερμ says:

   Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λιβύη εχει ξεπεράσει οποιεσδήποτε νοηματοδοτικές οριοθετήσεις που μπορεί να περιέχει η λέξη “τραγωδία”.
   Δολοφονημένοι με συνοτπικές διαδικασίες, βιασμένα πτωματα γυναικών στους δρόμους απο τους κανίβαλους ταγματασφαλήτες της Λιβύης, βασανισμένοι μεχρι θανάτου, εκκαθαρίσεις αμαχου πληθυσμού, καμμένοι άνθρωποι, μαζικά αντιποινα, φοβος, κτηνωδία, σφαγή, αίμα, κατακρεούργηση ενος Λιβυου λαού , με ενα καθεστώς που εκανε το λαθος να εχει πετύχει για τις λαικές μαζες να ζεί ευήμερα αναδιανέμοντας τους πλουσιους φυσικούς του πορους στον ιδιο το λαό του.

   Η ιστορία θα γράψει το καθοριστικό ρολο που επαιξε ιδιαίτερα η ελληνική εκφυλισμένη “αριστερά”, ώστε να ανοιξει ο δρόμος στη κονιορτοποίηση του Λιβυου λαού που συνεχίζει και αντιστεκεται.

   Η κατάσταση στη Λιβυη θυμίζει σε αγριότητα τα χρόνια της δικής μας κατοχής και του εμφυλίου και οι ομοιότητες είναι τραγικα εμφανείς.
   Η Λιβύη θυμίζει τα χρόνια που οι ορδές των ντοπιων ταγματασφαλητών γερμανοτσολιάδων εφορμούσαν στα “κοκκινα χωρια΄” βιάζοντας κοριτσάκια μπροστά στις μανες, καιγοντας ανθρώπους ζωντανούς, κρεμόντας αμαχους στα δέντρα, πλιατσικολογώντας. Τα μιζερα κτηνη των ταγματασφαλητών της ελλάδας του τοτε, τα μιζερα κτηνη στη Λιβύη του σήμερα.

 2. Ομπλόμωφ says:

  Αναδημοσιεύω εδώ από τη σελίδα του ‘ελευθερίων ηθών’ το σχόλιο του ‘μιχαλάκη’, υποθέτω απ’το ιντιμίντια, αξίζει να διαβαστεί:

  Αντικαθεστωτικοι ήταν οι Άγγλοι προλετάριοι, όχι οι Λίβιοι μοναρχοφασίστες
  από μιχαλάκης 0:40πμ, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
  έλεος πια με τους “αντικαθεστωτικους !”
  Η τρίχρωμη βασιλική σημαία της σκοταδιστικής Λιβύης του βασιλιά Ιντρίς ( http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Libya) – (δέον να σημειωθεί : όχι σημαία “παραδοσιακή της Λιβύης” όπως κάποιοι ψευδώς λέγαν, αλλά σημαία αποκλειστικά του βασιλικού καθεστώτος που ανετράπηκε από το 1969) εμφανίστηκε ξανά στην Τρίπολη…
  Η ιστορία επαναλαμβάνεται σύμφωνα με το γνωστό παλιό καλό μότο, είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα. Εδώ επαναλήφθηκε και ως τραγωδία και ως φάρσα…
  Αλλά το πιο τραγικό και ανείπωτο είναι ότι αυτοί που την κρατάνε (οι “ηγέτες” τους για τους “ευαίσθητους”), ένα μείγμα φασιστών, μοναρχικών, επιχειρηματιών, δοσίλογων, λαμογιών, πληρωμένων από τα καθάρματα της Δύσης λέγονται… αντικαθεστωτικοί !!! (Ναι ναι ! Αυτοι που τώρα κάνουν ΄ντιλ δις με τον Σαρκοζύ για την εκποίηση του Λιβυκού πλουτου… ) Τι πιο τραγικό , τι πιο γελοίο…
  Μα πάνω απ’ όλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μακρύ χέρι των Δυτικών , οι οποίοι βομβαρδίζαν μαζί με αυτούς την ίδια τους τη χώρα, ακριβώς επειδή κράτησε μία ιδιαίτερη πατριωτική στάση όσον αφορά τον πλούτο της… Ανελέητοι βομβαρδισμοί και σφαγές, 15 χώρες ενάντια σε μία, τα μεγαλύτερα καθάρματα του πλανήτη, το “μαύρο μπλοκ”των μεγαλύτερων πολεμικών μηχανών του πλανήτη, έλιωνε στους βομβαρδισμούς ένα στρατό που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει όρθια μία αδύναμη αφρικανική χώρα…
  Και το τρομερό !! Οι συνεργάτες αυτοί των κατακτητών, που εδώ τους λέγαμε κάποτε γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους, και διάφορα άλλα, τώρα λέγονται…. αντικαθεστωτικοί !!
  Και την ίδια στιγμή που οι ίδιοι αυτοί τύποι με τις βασιλικές σημαίες, κρατούν μπαζούκας και πολυβόλα, ακουμε τα δυτικά ΜΜΕ να χαρακτηρίζουν τους Άγγλους προλετάριους που εκφράζουν την οργή τους και ΝΑΙ ρε πούστη μου ! κάνουν το γαμ***ο το shoplifting από τα κελάρια των αφεντικών, σαν “εγκληματίες” και “συμμορίες” επειδή ΄σε ένα βίντεο εμφανίστηκε και ένα πιστόλι !!!
  Για την άμυνα του Λιβυκού στρατου ακούμε τα μύρια όσα, την στιγμή που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές του πλανήτη που βομβαρδίζουν την περήφανη αυτή χώρα, ενώ τα εγκλήματα της αστυνομίας του Μπέρμινχαμ και του Λονδίνου η οποία επιτίθεται σε άοπλους δυστυχισμένους εργαζόμενους και ανέργους εμφανίζονται στην καλυ΄τερη ως νόμιμη άμυνα, στη χειρότερη ως “πλημμελής αντίδραση !”
  Όσο και να τσουζει φασίστες της Δύσης, εγκληματίες είναι όλοι οι ηγέτες της Δύσης, ο καθένας χωριστά. Τον Κανταφι τον αποθεώνει η ηρωική του αντίσταση στα καθάρματα της Δύσης και οι αντιιμπεριαλιστικές του περίοδοι. Τα καθάρματα της Δύσης όμως δεν τα εξιλεώνει τίποτα.

 3. φερμ says:

  Μολις είδα και το σχόλιο του Μιχαλακη πριν να γραψω το προηγούμενο δικό μου που μιλαγα και γω για τους ελληνες ταγματασφαλήτες.
  Οπως εχει δυο δραμια μυαλό δε χρειάζεται ειδικές αναλύσεις για να καταλάβει τι γινεται στη Λιβύη.
  Και η πλάκα είναι οτι δεν χρειάζεται να εισαι καν αριστερός για να εχεις εντρυφήσει στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης ενος λαού, ή να καταλάβεις σε ποι στρατόπεδο είναι αυτοί οι “αριστεροί” που υποστηρίζουν τους ταγματασφαλήτες και τα μισθοφορικά στρατεύματα του Νατο και της cia.

 4. Ομπλόμωφ says:

  Η πατρίς ευγνωμονούσα: έχετε έναν νέο σύμμαχο στη Βόρεια Αφρική! (πανώ από Βεγγάζη ή Μισουράτα) http://a.yfrog.com/img736/1946/7teji.jpg

 5. Ομπλόμωφ says:

  Αυτές τις φωτό τις ξανάβαλα και χθες αλλά αξίζουν για να μην ξεχνάμε και μας παραμυθιάζουν με τους ‘ήρωες’ εξεγερμένους http://www.tweetdeck.com/twitter/antiwar_soldier/~JVRj0

  όχι, δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι οι ήρωες της Λιβύης που μόλις δουν κανα μαυριδερό τον μπουζουριάζουν ως ‘μισθοφόρο του Καντάφι’. Θαυμάστε τους.

 6. Ομπλόμωφ says:

  Φερμ, δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε πλέον για αντίσταση ή απλά εξόντωση. Ο Craig Murray, πρώην διπλωμάτης και κάθε άλλο παρά ‘φιλοκανταφικός’ το έθεσε όπως ακριβώς είναι σήμερα στο άρθρο του για τους βομβαρδισμούς στη Σύρτη (πόλη-γενέτειρα του Καντάφι, όπου δεν υπήρξε καν αναφορά για ‘εξέγερση’ μέχρι σήμερα και έχει παραμείνει ‘Πράσινη’, αλλά παρόλ’αυτά ετοιμάζεται μαζική επίθεση με άρματα μάχης και βρετανούς κομμάντος που συντονίζουν : για το ΝΑΤΟ πλέον το να είσαι οπαδός της Τζαμαχιρίγια στη Λιβύη ισοδυναμεί με έγκλημα που επιφέρει την θανατική ποινή http://www.craigmurray.org.uk/archives/2011/08/sirte-the-apotheosis-of-liberal-intervention/

 7. Ομπλόμωφ says:

  “Ξύπνα Συμβούλιο Ασφαλείας!” Οι διαδηλωτές στη Συρία άρχισαν λέει να ζητάνε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων :
  There have been growing calls by some activists and protesters for some form of limited intervention for the past week. Some suggest a no-fly zone and others international observers. But with opposition to any UN Security Council resolution from Russia and China, any further action is extremely unlikely.

  The lack of UN resolution has been another target of chants by protesters today, while Twitter users are trying to trend the term #WakeUpUNSC.

 8. φερμ says:

  Οι εξελίξεις σε Λιβύη Συρία θυμίζουν τα στημένα βιντεο σαν και αυτο που εκανε πρωμετωπίδα της τελευταία ,το συγκεκριμένο “συγκροτημα” της εκφυλισμένης “αριστεράς” (ΕΟΣ,ΑΚ, σχολιαστές χωρις τσιπα…, κλπ κλπ).
  Ειναι τοσο καταιγιστικές που για εναν ας πουμε απολιτικ καλοπροαίρετο ανθρωπο καθιστανται αδύνατο να τις παρακολουθήσει. Μεσα σε λιγες ώρες κρινεται η τυχη ενος ολοκληρου λαού.
  ‘Η για να ακριβολογούμε πολλών λαών.
  Η αλήθεια είναι βεβαια οτι το “wich path to Persia” (που δεν αναφέρεται μονο για το Ιραν αλλά για ολα τα κρατη που δεν εχουν ενσωματωθεί ακομα στη Νεα Ταξη) και αναφερει οτι τα κρατη αυτά θα ενσωματωθούν μεσω καθοδηγούμενων ροζ επαναστασεων για την εγκαθιδρυση της “αντιπροσωπετικής δημοκρατίας”, γραφτηκε στη τελική μορφή του απο το 2009. Οι “αριστεροί” δεν το εχουν ανακαλύψει ακομα…

  Το συμπληρωμα σε αυτή την ανάλυση που προκαθορίζεται οτι κρατη οπως το Ιραν, Συρία, Λιβύη θα έπεφταν μεσω της εγκαθιδρυσης της αντιπροσωπευτικής “δημοκρατίας”, συμπληρώνεται απο το R2P, που καθορίστικε ως “δογμα ανθρωπιστικής επεμβασης” με βαση τις τρεχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και πρωτοπαρουσιάστηκε απο τον Κουσνέρ.
  Προδιαγεγραμένη η μοιρα της Λιβύης , Συρίας ,Ιραν ,Παλαιστίνης;;
  Ειναι τοσο προδιαγεγραμένη οσο η “αριστερά” λειτουργεί ως το φερεφωνο και η πεμτη φαλαγγα του συστήματος. Που σημαίνει οτι ερχονται μαυρες μερες… καθώς και στην ελλάδα η κοινοβουλευτική χούντα ισοπεδώνει τα παντα. Η δημοσια εκπαίδεση απο χτες και με βαση νομου αποτελεί παρελθόν.

 9. Ομπλόμωφ says:

  Φερμ, έχεις φυσικά απόλυτο δίκιο, και το ακόμα πιο εξωφρενικό μ’αυτούς που κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν είναι οτι πλέον αυτά δεν αποτελούν τίποτα ‘μυστικά’ σχέδια που κάποτε αν τα ανέφερε κανείς θα τον θεωρούσαν ‘συνωμοσιολόγο’.
  Σήμερα κάποια σαν την Κλίντον πχ μπορεί να διοργανώνει ανοιχτά συναντήσεις με ‘ακτιβιστές’ για να συζητήσουν πώς μπορούν να επιφέρουν…’δημοκρατικές ανατροπές’ σε Συρία, Ιράν, ή Λευκορωσία, για το πώς το State Department μπορεί να τους ενισχύσει, για το πώς στήνονται δίκτυα ‘ακτιβιστών’ και το αμερικάνικο κονγκρέσσο να περνάει νομοσχέδια ‘για τον εκδημοκρατισμό της Λευκορωσίας’ χωρίς να κουνιέται φύλλο:

  http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=13964151
  (απίστευτο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι τό’χουν ρίξει πλέον στον ακτιβισμό και τις κινηματικές διαδικασίες!)

 10. φερμ says:

  Γιατί τυχαίο είναι νομίζεις οτι ο Soros μεσω του ιστιτούτου του (osi) εχει ονομοστεί ως ” ο κυριος δημοκρατία”; Χρηματοδοτεί απο το δημοκρατικό κομμα στις ΗΠΑ μεχρι ενα τερ΄στιο δικτυο “ενναλακτικών μεσω πληροφόρησης” το οποίο εχει διεθνή χαρακτήρα, ακομα μέχρι εταιρείες συγκεκριμένων ατόμων οπως ειχε τύχει να βρώ οταν εψαχνα για το πρωτοεμφανιζόμενο “κινημα” χα χα realdemocracy now στην Ισπανία.
  Ενας μαλάκας επιχειρηματίας με πολύ “καλές” διασυνδέσεις που εκθείαζε το “κινημα” στο μπλογκ του , ήταν οπαδος των αποψεων του Σορος για την παγκοσμιοποίηση και φυσικά η εταιρεία του χρηματοδοτούνταν απο το osi…
  Εδω το πρωτο κείμενο που υμνήει το “πραγματική δημοκρατία τωρα”

  http://english.martinvarsavsky.net/

  και εδώ η δημοσίευση των θέσεων του σόρος για το ξεπέρασμα της κρίσης, με τις οποίες ο κύριος “συμφωνεί με όλα”:

  http://english.martinvarsavsky.net/general/george-soros-on-how-to-get-out-of-the-crisis.html

  • φερμ says:

   Tις χρηματοδοτήσεις του Οsi στο διεθνές δίκτυο των ιντιμίντια τις θυμάστε βέβαια…
   Αλλά και γω “συνομωσιολόγος” ονομάστηκα τότε..
   Και μου καναν τη μούρη κρέας “αναρχικοι” τυπου ΑΚ και Συριζα….
   Δεν φωνάζουν το Τσομσκι να δώσει καμιά διάλεξη παλι στη νεολαία Πασοκ και στη Βαβυλωνία;

   • φερμ says:

    Εν τω μεταξύ ο Κ Βηχος αναπαράγει οτι λεει η υπολοιπη ελληνική “εκφυλισμένη “αριστερά”:
    (Όχι δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη με σένα για το καθεστώς του Καντάφι. Ο Καντάφι μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κώλος και βρακί με τους αμερικάνους. Το ίδιο όπως παλιότερα ο Σαντάμ)
    …Αλλά μετά ξεκολησε το βρακί απο το κώλο και κολησε στα στο στομα της ελληνικης “αριστεράς” …
    Να χαρώ εγώ αριστερούς! Τσαπα παιδευεσαι “ελευθερίων ηθών”.
    Ακομα και το στημένο βιντεο του καθηκιού στους σχολιαστές, το υποστηρίζει και σήμερα γιατί λεει δεν ειναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι αληθεια και τι οχι…
    Μη τον κουράζεις τον άνθρωπο εχει να παει και πλατεία…

    • φερμ says:

     Και για να μη ξεχναμε το ρολο της ιστοσελίδας του Βηχου για τη Λιβύη ας θυμηθούμε λιγο τι εγραφε ο κυριος γιατί ήδη το παίζει (δεν ήξερα , δε ξέρω και δε ξέρω αν θα ξέρω) αλλά τελικά “ξερει” πολύ καλά τι δημοσιέυει…

     Ας το χαρούμε:
     “Μόνο όταν αυτοί που πολέμησαν τον Καντάφι εξαναγκάσουν το ΝΑΤΟ να αποχωρήσει, οι Λίβυοι θα μπορέσουν να ελέγξουν τη χώρα τους. Δεν τα παρατούν.”
     http://www.politikokafeneio.com/neo/index.php

     Και δε προκειται να ξανασχοληθώ αλλο με τον τύπο ,που στη δεξιά στήλη αναφερει ως “Συνεργατες” τους “Σχολιαστες χωρίς συνορα”, την ΕΟΣ και (τον θυμασαι Θοδωρα τον Ανασυνταξία;; χα χα) την “Ανασυνταξη”… Αντε γειά ρε

 11. φερμ says:

  Επειδή αναφερθηκα στον martin Varsavky και επειδή το πρωτο λινκ που εδωσα στο οποίο αναφερα τις θεσεις του κυρίου για το “κινημα” του δημοκρατία τώρα, δεν φαίνεται το άρθρο του, παραθέτω καινούργιο λινκ με το συγκεκριμένο άρθρο που εξυμ΄νεί το “κινημα”.
  http://www.huffingtonpost.com/martin-varsavsky/spanish-revolution-of-201_b_867156.html

  Το λινκ με τη συμφωνία των αποψεών του με αυτές του σόρος και τις χρηματοδοτήσεις που λάμβανε (βαση δικής του ομολογίας) ανοίγει βεβαια αλλα το ξαναβάζω

  http://english.martinvarsavsky.net/general/george-soros-on-how-to-get-out-of-the-crisis.html

 12. manokasi says:

  Εγκληματα και παρατηρητηρια..
  Ο ρολος της Διεθνους Αμνηστιας οπως και των αντιστοιχων επιτροπων του ΟΗΕ πρεπει να εξεταστει πολυ πιο αναλυτικα.
  Δεν μπορει στο τελος των επιχειρησεων η Διεθνης Αμνηστια να βλέπει και τα εγληματα που γινονται απο τους αντικαθεστωτικους και τους συμμαχους τους, ενω στην αρχη εβλεπε μονο εγκληματα των κυβερνητικων (μηπως ηταν βοηθεια στην αφορμη;)
  Δεν ξερει οτι στον πολεμο δεν γινονται ΠΟΤΕ εγκληματα ΜΟΝΟ απο την μια πλευρα.
  Αυτος ο μυθος πρεπει να σταματησει, το αλλοθι που χρησιμοποιειται πλεον ειναι σαπιο.
  Δεν υπαρχει καμμια ζυγαρια μεχρι στιγμης που να λεει ποια εγκληματα ειναι πιο βαρια απο αλλα.
  Καλοστημενη παρασταση ο ΟΗΕ με τις περιφημες ψηφοφοριες του.
  Και διπλα οι υπαστες αρμοστειες που χυνουν δακρια επιλεγοντας τους προσφυγες
  και οι διαφορες φιλανθρωπικες δυτικου τυπου ιατρικες οργανωσεις που αντι μονο να γιατρευουν , ειναι λαλιστατοι και πολυ οξυδερκεις. Ξερουν και απο που προηλθε η σφαιρα και σε ποια πλευρα ανηκει το οπλο του σκοπευτη που περιεργως ειναι παντα των κυβερνητικων,
  αλλα το ιδιο και οι οβιδες και οι ολμοι και οι βομβες διασπορας και οι ρουκετες …
  παντου σε ολο τον κοσμο παντα θα ειναι των κυβερνητικων.
  Ας ειναι καλα οι χρηματοδοτησεις και οι πολυ ωραιες διαφημισεις τους.
  Σιγουρα να γιατρευεις τις πληγες ειναι δυνατο συναισθημα και ιερη αποστολη.
  Ομως ειναι δυνατοτερο συναισθημα και ιεροτερη αποστολη να προλαβαινεις
  να μην γινονται πληγες.
  Παντως ας προετοιμαζομαστε για τον επομενο πολεμο εναντιον των κακων
  που θα αποφασισει ο ΟΗΕ (διαμεσου ψηφοφοριας)
  και θα εκτελεσει η καλοκουρδισμενη μηχανη του, το ΝΑΤΟ (χωρις ψηφοφορια)
  και απο πισω ετοιμες οι διαφορες αποστολες βοηθειας…

  οι υποστηρικτες θα τους χειροκροτουν χαρουμενοι
  οι αντιθετοι θα σηκωνουν τη σημαια τους STOP THE WAR
  και οι ουδετεροι θα συνεχιζουν την καθημερινοτητα τους

 13. φερμ says:

  Δειτε αυτο το αποκαλυπτικό βιντεο με τους ψευτικους λογαριασμούς youtube,
  τις διαδηλωσεις υπερ του Καντάφι οχι μονο στη Λιβύη που το cnn τις εβαζε ακομα και σε γρηγορη κινηση σβήνοντας τις φωνές, αλλά και σε ενα σωρό χώρες οπως στις χώρες που ξεκίνησαν πραγματικές εξεγέρσεις οπως η Τυνησία, αλλά και σε Ευρωπαικές χώρες.
  Ολα αυτά θάφτηκαν, μαζί με τον κατακρεουργημενο Λιβυο λαό.
  Αφιερωμένο στα σκουλήκια της εκφυλισμένης “αριστεράς” , που ούτε καν “ρεφορμιστική” δεν μπορεί να ονομαστεί πλέον.

 14. manokasi says:

  Οταν η επιστημη της ψυχολογιας απογειωνεται εν καιρο πολεμου…
  Η ιατρος-ψυχολογος Siham Sergewa di Bengasi ειχε κανει αναφορα πριν λιγο καιρο για βιασμους απο στρατιωτες του Κανταφι. Ανεφερε και στοιχεια απο την ερευνα, οπως οτι εστειλε 70,000 ερωτηματολογια, οτι απαντησαν 60,000 γυναικες μεσα σε 3 βδομαδες και 259 απο αυτες δηλωσαν οτι κακομεταχειριστηκαν απο τους στρατιωτες.
  ομως τα ερωτηματικα ειναι:
  70.000 ερωτηματολογια. Ποτε τυπωθηκαν ; Ποτε ταχυδρομηθηκαν;
  Πως σταλθηκαν πισω εν μεσω της συρραξης ; Ποτε επεξεργαστηκαν;
  Και το κυριωτερο που ειναι μερικες απο τις γυναικες που υπεστησαν κακομεταχειριση να επιβεβαιωσουν τις κατηγοριες. Οταν της το ζητησε η αντιπροσωπος της Διεθνους Αμνηστιας Diana Eltahawy για να εξακριβωσει την αληθεια, η ψυχολογος της απαντησε οτι εχει χασει τις επαφες.
  Τωρα η ιδια ιατρος-ψυχολογος Siham Sergewa διαδωσε οτι ο Κανταφι και οι υιοι του κακομεταχειριστηκαν τις αμαζονες-γυναικες σωματοφυλακες.
  Πως οι δημοσιογραφοι χωρις να εχουν αποδεικτικα στοιχεια και χωρις να διασταυρωσουν τις πληροφοριες δημοσιευουν νεα ειδηση απο την πραγματικα τελεια εκπαιδευμενη ψυχολογο.
  ……..
  πληροφοριες απο το αρθρο στο http://www.disarmiamoli.org Menzogne di guerra
  LE GRAVISSIME MENZOGNE DI GUERRA DA PARTE DEGLI ALLEATI LOCALI DELLA NATO, MENTRE TRIPOLI SPROFONDA da Marinella Correggia, 28 agosto 2011
  2. “Una psicologa di Bengasi denuncia: Gheddafi e i figli stupravano le amazzoni”
  L’inviato di Repubblica a Bengasi Pietro Dal Re (che mesi fa in un suo articolo ha attribuito alle parole del povero monsignor Martinelli un significato opposto a quello che avevano, un atto gravissimo anche se monsignore ha lasciato correwre o forse non ne è venuto a conoscenza) adesso in questo articolo http://www.repubblica.it/esteri/2011/08/28/news/stupri_libia_amazzoni-20980520/ alla ricerca del sensazionalismo – ancora più immorale in un paese martoriato dalla guerra – o forse trascinato dal suo evidente amore per i “ribelli”, prende una cantonata dmeritevole di essere citata nei corsi di giornalismo.

 15. Ομπλόμωφ says:

  Η γνωστή θαυματοποιός-ψυχολόγος Siham Sergewa έκανε την καταγγελία για τις ‘βιασμένες’?
  Εντάξει,τώρα πλέον είναι επιβεβαιωμένο οτι απλά δε συνέβησαν.
  Η συγκεκριμένη αναφερόταν και στο άρθρο του Patrick Cockburn που είχα μεταφράσει πριν από δυο μήνες, σχετικά με τις ανυπόστατες καταγγελίες για ‘μαζικούς βιασμούς’ και χορήγηση βιάγκρα.
  https://overdisinformation.wordpress.com/2011/06/24/γενοκτονίες-μισθοφόροι-και-ιστορίε/

  Για να καταλάβετε όμως τί τερατώδης χειραγώγηση πέφτει με τις ‘ομολογίες’ κρατουμένων, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το ρεπορτάζ από New York Times, που κατά κάποιο τρόπο τραβάει το χαλί κάτω απ’όλη αυτήν την ανόητη προπαγάνδα: ο κρατούμενος τραυματίας στρατιώτης λεει στον δημοσιογράφο οτι ‘θα πέθαινε χίλιες φορές για τον Καντάφι’, αλλά όταν είναι μπροστά οι ‘αντάρτες’, λέει οτι ‘μας ξεγέλασε ο Καντάφι..’
  http://www.nytimes.com/2011/08/30/world/africa/30loyalist.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s