Οι πραγματικοί ήρωες του πολέμου

Λίβυοι στρατιώτες, οι πραγματικοί ήρωες του ΝΑΤΟϊκού πολέμου

Του αφροαμερικάνου ακτιβιστή Glen Ford, για το Black Agenda Report

Η ιστορία δεν τελείωσε – ούτε κατά διάνοια – αλλά η περιπέτεια της λιβυκής αντίστασης στη θέληση της υπερδύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών και των εκφυλισμένων Ευρωπαίων νεοαποικιοκρατών συμμάχων τους θα καταλάβει σίγουρα μια πολύ διακεκριμένη θέση στην ιστορία. Για πέντε μήνες, από τις 19 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις μιας μικρής χώρας έξι εκατομμυρίων ανθρώπων τόλμησαν να αψηφήσουν τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα του πλανήτη, σε ένα πεδίο σχεδόν χωρίς καμμία κάλυψη, εναντίον ενός εχθρού ικανού να σκοτώσει οτιδήποτε ορατό απ’τους ουρανούς ή ανιχνεύσιμο με ηλεκτρονικά μέσα. Νύχτα και μέρα, τα μάτια της ευρωαμερικάνικης πολεμικής μηχανής έβλεπαν απ’το διάστημα τις θέσεις των Λίβυων στρατιωτών, έχοντας σαν στόχο την αποτέφρωσή τους. Και όμως, οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις διατήρησαν την ενότητα των μονάδων τους και την προσωπική τους τιμή, με έναν ηρωισμό που θυμίζει τους κυβερνητικούς στρατιώτες της Ισπανικής Δημοκρατίας που βρίσκονταν υπό πολιορκία απ’τους Γερμανούς, Ιταλούς και τους ντόπιους φασίστες, στα τέλη της δεκαετίας του ’30.

Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί και ο ‘Γκενεραλίσσιμο’ Φράνκο κέρδισαν εκείνο τον πόλεμο, όπως και οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί πιθανώς να υπερισχύσουν του Λιβυκού στρατού.

Αλλά δεν μπορούν να μεταδώσουν καμμιά αίσθηση τιμής ή εθνικής νομιμότητας στους λακέδες τους της Βεγγάζης, οι οποίοι δεν κέρδισαν τίποτα παρά ένα μετάλλιο καλών υπηρεσιών προς τους ξένους προϊσταμένους τους. Οι αποκαλούμενοι εξεγερμένοι δεν επικράτησαν ούτε σε μία μάχη, παρεκτός σαν τρίτοι ρόλοι σε μια ευρωαμερικάνικη στρατιωτική παραγωγή. Είναι μόνο κάτι παραπάνω από κομπάρσοι στο θέατρο του ιμπεριαλισμού, ένας όχλος που προχωρούσε στη μάχη υπό την προστατευτική ομπρέλλα της αμερικάνικης κυριαρχίας πλήρους φάσματος στους ουρανούς.

Προέλαυναν σε δρόμους που ήδη ήταν στρωμένοι με τα απανθρακωμένα πτώματα πολύ ανώτερων ανθρώπων, που πέθαναν προκαλώντας την Αυτοκρατορία.

‘Ενα πράγμα είναι βέβαιο: οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ποτέ δεν έχουν σεβαστεί τους υπηρέτες τους.

Οι αποκαλούμενοι εξεγερμένοι της Λιβύης δεν θα είναι κάτι διαφορετικό. Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο γνωρίζουν απολύτως καλά οτι ήταν οι 18.000 αεροπορικές επιδρομές, οι πύραυλοι κρουζ, τα επιθετικά τους ελικόπτερα, οι δορυφόροι παρακολούθησης και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους, τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου τους, τα όπλα τους, και τα χρήματά τους που κατόρθωσαν να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν πιθανώς και το 50% του λιβυκού στρατού. Όχι το συνονθύλευμα της Βεγγάζης.

Οι εξεγερμένοι δεν θα έπρεπε να πάρουν πολύ στα σοβαρά το χάιδεμα από τις γελοίες ορδές των τουριστών των ΜΜΕ του κατεστημένου που πήγαν στην Τρίπολη για να καταγράψουν το φινάλε του πεντάμηνου πολέμου. Είναι ακριβοπληρωμένες μαζορέτες. Και, αν και ίσως φαίνεται οτι χειροκροτάνε τους αντάρτες, μην ξεγελιέστε, στο ΄τελος της μέρας, τα δυτικά ΜΜΕ του κατεστημένου χειροκροτάνε μόνο το δικό τους είδος. Γιορτάζουν για τη νίκη έναντι του Λίβυου δαίμονα που οι ίδιοι βοήθησαν στο να στηθεί μέσα στα μυαλά των συμπατριωτών τους. Τον επόμενο χρόνο, αντάρτη, αυτός ο δαίμονας ίσως να είσαι εσύ.

Ή τον επόμενο χρόνο, ίσως να είναι πολλοί άλλοι Λίβυοι, μεταξύ αυτών κι εκείνοι που δεν ήταν φίλοι του Μουαμάρ Καντάφι. Οι Αμερικάνοι φέρονται στους ντόπιους υποτακτικούς τους σαν παιδιά που χρειάζονται επιτήρηση, και υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική σ’αυτό, απ΄τη στιγμή που οποιοσδήποτε θα εμπιστευόταν την κυριαρχία του έθνους του και τους πόρους του στους Αμερικάνους είναι, σίγουρα, είτε απίστευτα βλάκας, είτε τελειωτικά διεφθαρμένος.

Αλλά η τιμή της Λιβύης και η θέση της στην ιστορία έχει ήδη εξασφαλιστεί χάρη σε έναν μικρό Αφρικανικό στρατό που άντεξε για σχεδόν μισό χρόνο έναντι των ΝΑΤΟϊκών βαρβάρων.

Για τη μετάφραση: Ομπλόμωφ

Και τα συγκλονιστικά μηνύματα από τον Libyan Liberal που βρίσκεται ο ίδιος στις μάχες με τη Λιβυκή Αντίσταση στην Τρίπολη, και επανεμφανίστηκε για λίγα λεπτά σήμερα http://twitter.com/#!/LibyanLiberal

«Χθες το βράδυ είχα πει για 1000 Γάλλους στρατιωτικούς. Αποδείχθηκε οτι ήταν πρώην Λεγεωνάριοι διοικούμενοι από κάποιους ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς. Άκουσα οτι το ΝΑΤΟ το έχει επιβεβαιώσει.»

«Φαίνεται οτι η νίκη είναι κοντά. Μιλήσαμε για ειρήνη και διαπραγματεύσεις αλλά οι αντάρτες θέλουν αίμα. Ρώτησα έναν αιχμάλωτο αντάρτη ‘γιατί?’ και με έφτυσε στο πρόσωπο.»

«Το ΝΑΤΟ παρέχει κάλυψη με πυρά απ’τα πλοία στους αντάρτες που έρχονται από θάλασσα στον παραλιακό δρόμο High Landanous. Αν σταματούσαν θα νικούσαμε.»

«Ο στρατός ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Τρίπολης αλλά λόγω των πλοίων του ΝΑΤΟ οι αντάρτες βρίσκονται στα λιμάνια και τους παραλιακούς δρόμους και ποζάρουν για τα βίντεο.»

«Τελευταίο μήνυμα για σήμερα. Δημοσιογράφοι πείτε την αλήθεια. Δείξτε τους νεκρούς αμάχους και τις βιασμένες γυναίκες που κείτονται στους δρόμους νεκρές.»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Οι πραγματικοί ήρωες του πολέμου

  1. Ομπλόμωφ says:

    Ξεφτίλες που πανηγυρίζετε για τις ‘νίκες’ των Κόντρας…

    “είναι γνωστό οτι οι Καταρινοί ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στην κατοικία του Συντ. Καντάφι στο συγκρότημα, για να ψάξουν για υπολογιστές και ευαίσθητο υλικό.(…) οι αραβικές μονάδες και οι αντάρτες είχαν δεχθεί εκαπίδευση και καθοδήγηση από Βρετανούς, Γάλλους και Αμερικάνους στρατιωτικούς συμβούλους, οι περισσότεροι εξ αυτών με εμπειρία από ειδικές δυνάμεις.”
    http://www.thisislondon.co.uk/standard/article-23980885-hunt-is-on-for-safe-houses-where-dictator-can-lie-low.do

  2. Ομπλόμωφ says:

    Η χρήση πυροβολικού από τα πλοία του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη επιβεβαιώνεται κι από ρεπορτάζ του Independent σήμερα: (φάτε προπαγανδιστικά σκουπίδια για ‘λαϊκή νίκη’ κατά τα άλλα)

    Yesterday also saw a series of Nato air strikes focusing on Bab al-Aziziya, as well as naval fire. Returning rounds from the shore sent up sprays of water from the sea. The Western attacks came a day after the opposition’s hierarchy, including its envoy to London, had asked for them to be halted, as the regime no longer posed a threat.

    Αλλά και ‘εκατοντάδες μαχητές’, βαρύς οπλισμός και ολόκληρα κονβόυ από φορτηγάκια δια θαλάσσης από Βεγγάζη…
    “As fighting continued throughout the morning, a ship arrived in Tripoli from Benghazi to disgorge hundreds of fighters, large quantities of arms and convoys of “technicals”. This was in contravention of the TNC’s own declaration that forces from the east would not be sent into the capital, in an effort to avoid tribal and regional enmities.”
    http://www.independent.co.uk/news/world/africa/downfall-gaddafi-in-hiding-as-rebels-capture-his-tripoli-compound-2342792.html

  3. Ομπλόμωφ says:

    Οι “ηρωικοί” εξεγερμένοι του ΝΑΤΟ.
    Νοσοκόμα se klinik;h thw Tr;ipolhw μιλάει στο BBC για το “χειρότερο 24ωρο που έχει περάσει. Υπήρχε μάχη μέσα και έξω απ’την κλινική την οποία οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν για να κρύβονται και για να βάλλουν μέσα από αυτήν”
    (από Guardian)

  4. φερμ says:

    Η οργή μου είναι απιστευτη τις τελευταίες μερες και ώρες με την πληρη αντίθεση του τι γινεται στη πραγματικκότητα και τι ακουγεται απο τους προσκηνημενους της “αριστεράς”, οι οποίοι συνεχίζουν στο ιδιο μοτίβο τωρα και με Συρία. Ενα απο τα στημενα βιντεάκια εχει κανει ήδη το γυρω του κοσμου και εδώ στην ελλάδα μεσω των γνωστών νατοικών φερεφώνων (οπως ακριβώς διοχετεύονταν τα γνωστά στημενα βιντεο για Λιβύη) οπως η σελίδα των “σχολιαστών χωρίς σύνορα”. Χτες το βραδυ είδα με οργή πραγματικά οτι το κραυγαλέα στημενο βιντεο που υποτιθεται δηχνει σκοτωμενους απο τους στρατιώτες του Ασαντ, εχει αναπαραχθεί και απο το πολιτικό καφενείο του Βηχου…
    Ο κυριος Βηχος φαίνεται οτι δεν εμαθε τα μαθήματα της προπαγανδας που ανακύκλωνε και αυτός απο το σαιτ του για τη Λιβύη και τωρα συνεχίζει για τη Συρία.
    Και μαλιστα αναπαράγει αυτο το γελοίο βιντεο απο τον γνωστό πρακτορίσκο των μυστικών υπηρεσιών που διαχειρίζεται την σελίδα των σχολιαστών χωρίς σύνορα, (και βασικός συνεργάτης της ΕΟΣ) ο οποίος ειχε ηγηθεί της εκστρατείας παραπληροφορησης του κοινού διαφορων μπλογκ και των ιντιμιντια βεβαίως, κκαθώς και της εκστρατειας λασπολογησης πολιτικών ομάδων οπως της Περιεκτικής δημοκρατίας και προσωπικά του Τακη φωτόπουλου λογο ακριβώς της στασης της ΠΔ για τη Λιβυη καθώς και για την χειραγώγηση της συνελευσης της πλατείας συνταγματος απο τους πεμτοφαλλαγγίτες της αριστεράς που στελεχώνουν της Επιτροπή Λογιστικού Ελεγχου.
    Για το στημένο βιντεο που αναπαράγεται λοιπον για Συρία μεταξύ άλλων και απο τον Βηχο, περισσότερες αποδήξεις σε λίγο.
    Αγαπητέ κύριε Βηχε φαίνεται οτι το ποιματάκι σας το εχετε μαθει καλά! Αφου νιψατε τας χείρας σας για τη Λιβύη και αφου το σύστημα κοντεύει να τελειώσει τη δουλειά του εκει, βγήκατε εσεις τώρα – αφου σας μετεφερε βιντεο φρικαλεοτήτων ο ποστερ “ελε”, που δημοσιευσα εγώ εδω, να πείτε ” κατι δε μου κόλαγε απο την αρχή…”.
    Τι λες ρεε! σοβαρά;;; Αυτή είναι σταση αριστερού;;;; Τοσο καιρό δεν εχεις παρει μυρουδιά για το τι γινεται;;; Απο που περνεις τις πληροφορίες σου εσυ ;;; Απο τον Σαμπεται Ματσα (ΜΙχαήλ) του ΕΕΚ που διοργανώνει πικετοφορίες εξω απο τη πεσβεία της Συρίας και κολοτριβεται εδω και χρονια με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβουλιο (ΚΙΣ) των Σιωνιστών;;; Ή απο τον χαφιέ της ασφάλειας τον “μαυρο πανθηρα” των σχολιαστών χωρίς συνορα και αποδεδειγμενο φερεφωνο του Νατο και του επικοινωνιακού πολέμου;;;

    Περισσότερες πληροφορίες σε λιγο λοιπόν για το στημενο βιντεο με τιτλο : “Η ελευθερία γραφεται με αίμα” για να σας τις τριψω στη μούρη.

  5. φερμ says:

    Απο χτες πραγματικά ανησυχουσα για την τυχη των δημοσιογραφων Νεζμρογια και Μευσάν καθώς δεν υπηρχε τελευταία επαφή με τους ακτιβιστές αυτούς δημοσιογράφους που εχουν ανατρεψει ολοκληρη την επικοινωνιακή προπαγανδα που διοχετευεται απο τα επιτελεία και αναπαραγεται απο τους προσκυνημένους της εκφυλισμένης αριστεράς.
    Χτες μας ηρθε αυτό το βιντεάκι με τη μητέρα του Νεζμρογια να παρακαλεί για τη προστασία του παιδιού της απο τους ταγματασφαλήτες κτήνη του Νατο.
    Οι προσφατες απειλές προς τους ακτιβιστές δημοσιογραφους γνωστε΄ς εδώ και μερες απο πρακτορες μεταμφιεσμένους σε δημοσιογράφους στο Ριξος.

    Τα παλικάρια αυτά είχαν επιβεβαιώσει μεταξύ άλλων αυτά που ήδη ξεραμε και εμεις εδώ σε αυτό το μ΄πλογκ και εχουν γραφτεί απο το δικτυο της Περιεκτικής δημοκρατίας προκαλώντας ενα πρωτοφανές κύμα κατασυκοφαντησης απο τους γνωστους φιλοσιωνιστές που αυτοαποκαλούνται “αριστεροι”. Το πολιτικό καφενείο του βηχου δενν εχει “ανακαλύψει” ακομα τον Νεζμρογια και τον Μευσαν….
    Μετά και τις τελευταίες πληροφορίες για το τι γινεται πραγματικά στους δρομους της Λιβύης με τα βιασμένα κορμιά γυναικών να κείτονται στους δρόμους, που ποστάρει και εδώ ο Ομπλομωφ, η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική, ενω η “αριστερά” της σιωνιστικής ελλάδας ασχολείται με τα επαναστατικά της κωλομαγουλα.

    Το βιντεο:

  6. Ομπλόμωφ says:

    Φερμ, απ’οτι έχω καταλάβει, βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι για το τί συμβαίνει στην Τρίπολη. Ακόμα και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται εκεί είναι απλά κι αυτοί μαντρωμένοι μαζί με τους ‘φιλονατοϊκούς’ σε ξενοδοχείο. (κι απ’ότι διάβαζα, ο δημοσιογράφος του CNN τους ειρωνευόταν ως φιλαράκια του ‘καθεστώτος’)
    Κατά τα άλλα, τί μας δείχνουν τα ΜΜΕ γι’αυτήν την περίφημη απελευθέρωση? Την ψεύτικη εικόνα της Πράσινης Πλατείας την Κυριακή το βράδυ? ( α ναι, το Google Maps έσπευσε να τη μετονομάσει κατά τα γούστα των ‘εξεγερμένων’ σε πλατεία μαρτύρων…) Τη σύλληψη του Σαϊφ που ήταν έτοιμος να πάει πακέτο για Χάγη?
    Λαό εγώ δε βλέπω να πανηγυρίζει, τους γνωστούς Κόντρας βλέπω να χοροπηδάνε πάνω σε πορτραίτα. Νεκρούς δε μας έχουν δείξει, για να καταλάβουμε το πραγματικό πρόσωπο του ‘ανθρωπιστικού πολέμου’. Τα αποτελέσματα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών που συνεχίζονται ακατάπαυστα παρ’όλη τη ‘νίκη’ δεν μας τα δείχνουν. Ακόμα κι αυτά τα δυτικά μας λένε για ‘κατοίκους που αναφέρουν λεηλασίες και εμπρησμούς στην Τρίπολη’ αλλά από εικόνες τίποτα.

    Έχουν καλύψει τα πάντα με ένα παχύ στρώμα προπαγάνδας που θυμίζει το ‘θρίαμβο’ της Βαγδάτης το 2003 κι έχεις κι από πάνω τους διάφορους ευρωαριστερούς και αναρχολίμπεραλ να πανηγυρίζουν και να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου

  7. Ομπλόμωφ says:

    Τώρα διαβάζω οτι οι Κόντρας σητν Τρίπολη εισέβαλλαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Βάζω στοίχημα οτι οι Έλληνες υπερ-επαναστάτες του πληκτρολογίου χοροπηδάν απ’τον ενθουσιασμό τους…

  8. ikonikos says:

    Είδατε την απάτη του BBC, που παρουσίασε ως “πανηγυρισμούς” των εξεγερμένων εικόνες από την… ΙΝΔΙΑ;;

    Δείτε κι αυτό το ενδιαφέρον βίντεο ρεπορτάζ από Λίβυο δημοσιογράφο που ξεβρακώνει τους “εξεγερμένους” ταγματασφαλίτες και τα υπερεθνικά αφεντικά τους για τους πραγματικούς τους στόχους.

    Και το ρεπορτάζ αυτό, το οποίο επιβεβαιώνει βέβαια όλα όσα λέγαμε εδώ και πολλούς μήνες για τους “εξεγερμένους” και τον ρόλο τους από την πρώτη στιγμή:

    http://www.infowars.com/media-openly-admits-foreign-special-forces-behind-overthrow-of-gaddafi/

    Και ίσως και για την πρώτη-πρώτη στιγμή σημαντικό “επίσημο” ρεπορτάζ επιβεβαιώνει τον καταλυτικό (και μάλλον καθοριστικό) ρόλο στην “εξέγερση”, των ψευτο-μεταδόσεων που γίνονταν από τους…εξεγερμένους των ΜΚΟ του Λονδίνου, από τα “δημοκρατικά” social media, στα οποία πλέον πρέπει να προστεθούν και τα άθλια παπαγαλάκια του συστήματος, “εξεγερμένοι του πληκτρολογίου” του “εναλλακτικού” indymedia, το οποίο εκτός των άλλων το παίζει και αναρχικό,ελευθεριακό!.:

    http://english.pravda.ru/opinion/columnists/19-08-2011/118803-Fake_Messages_Led_to_Libya_war-0/

  9. ikonikos says:

    Και φυσικά, η “πρωτοπορία” της επανάστασης ΜακΚέιν δεν θα μπορούσε να μην καλέσει τα πρόθυμα “παιδιά της” να γίνει παρόμοια “εξέγερση” στη Ρωσία και σε άλλες “αμφισβητούμενες” για το σύστημα χώρες…

    https://rt.com/news/russia-democracy-senator-mccain-091/

  10. Φερμ, κατανοω την οργη σου για οσα συμβαινουν, αλλα νομιζω τα βαζεις με λαθος ανθρωπο, οσον αφορα το συντροφο μου Παναγιωτη Βηχο. Και τον αποκαλω συντροφο μου, επειδη τον θεωρω αναζητητη της αληθειας! Δεν εχει καμια σχεση με το ιντυμεντια της πρεσβειας, που κρυβει οποια δημοσιευματα δεν του αρεσουν, και δεν εννοω τα δηθεν κρυμμενα-φανερα που εχει, αλλα εννοω οτι τα τρωει το μαυρο σκοταδι του ψαλιδιου της λογοκρισιας, οσα δεν συμφωνουν με το ΝΑΤΟ. Μπορω να δεχτω οτι ο συντροφος μου Παναγιωτης Βηχος, μπορει να ειναι μπερδεμενος, αλλα εδω ολη η κατ ονομα αριστερα, ΚΚΕ, ΣΥΝ, Ανταρσυα, Ναρ, ΑΚ, αναρχοτσουτσεκια της ασφαλειας, οχι απλως ειναι μπερδεμενη, αλλα ειναι πουλημενα τομαρια!!!!!! Μην τον συγχεεις τον Παναγιωτη με το ΕΕΚ! Δεν ειναι εχθρικος προς αυτο βεβαια, αλλα εχει αποχωρησει εδω και καιρο. Μεσα στον καταιγισμο της νατοικης προπαγανδας που δεχομαστε ολοι, ο συντροφος μου Παναγιωτης Βηχος, αφηνει να ακουστει και η αληθεια, οπως το κειμενο σου που μετεφερα στο Πολιτικο Καφενειο. Μπορει να ειναι μπερδεμενος, αλλα και ποιος δεν ητανε στην αρχη? Εσυ δηλαδη ειχες καταλαβει απ την αρχη τι συνεβενε με την περιβοητη “αραβικη εξεγερση του ΝΑΤΟ”? Εγω παντως οχι. Και ο Παναγιωτης Βηχος τουλαχιστον εχει ανοιχτα ματια και αυτια, και δεν ειναι ουτε πληρωμενος ουτε πουλημενος!!! Φιλοξενει στη σελιδα του τα κειμενα μου, και ακομα και δικο σου επιθετικο κειμενο προς αυτον θα το βαλει στη σελιδα του και θα σου απαντησει, θεωρωντας τιμη του που εγραψες στη σελιδα του. Θεωρω με ολα αυτα, πολυ αδικη την επιθεση σου στο προσωπο του!

  11. φερμ says:

    Eνω η επιχείρηση “Παραπληφορόφηση” συνεχίζεται σε νεο κεφάλαιο που ακούει στο τίτλο: “Οι εξεγερμενοι εχουν περικυκλώσει τον Καντάφι”, ο ίδιος ο Καντάφι εμφανίζεται σε κρατικό κανάλι και απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης τους καλεί να εξολοθρευσουν τις ορδές των ταγματασφαλητών που χοροπηδούν σαν “μαζορέτες” αφου οι βομβαρδισμοί του Νατο τους ανοιγουν το δρόμο καθε φορά εξασφαλίζοντας το “αντιστασιακό” τους φρόνημα…

    http://rt.com/news/gaddafi-surrounded-rebel-trap-145/

    Δεν προλαβα χτες να ποστάρω για το κατασκευασμένο βίντεο για τη Συρία , θα το κάνω ομως τώρα. Αν και δε νομίζω οτι χρειάζεται ιδιαίτερες αναλύσεις, αλλά ενα μινιμουμ κριτικής σκέψης που φάινεται οτι ο κ Βήχος δεν διαθέτει παρότι την εξαμινιαία κατ εξακολούθηση προπαγάνδα που εχουμε φαει στη μαπα για τη Λιβύη. Ισως κάποτε ανακαλύψει και αυτός τον Νεζμρογια, τον Μευσάν και τους “αντάρτες” της Cia …. άλλωστε δε γενήθηκε χτες, εχει ζήσει και Αφγανιστάν και Ιρακ και Γιουγκοσλαβία. Εγω εισοδισμό δε κάνω. Τα ψεματα και μαλακίες τελειώσανε.
    Δε θα κατσω να βλέπω σουβλισμένα παιδιά και βιασμενες γυναίκες και κομένους λαιμούς απο κτήνη και καθε τοσο και λιγάκι η “αριστερά” να ζητάει το ακαταλόγιστο.

    Και καποιες απαντήσεις στον ελε.
    Φιλε μου, μου κάνει εντύπωση που συνεχίζεις να αποκαλείς το σύνολο της αριστεράς ως “πουλημένη” και μαλιστα χωρίς καν να κανεις διαχωρισμο της ηγεσίας και των παιδιών της βάσης που απαρτίζουν ενα σωρό πολιτικές ομάδες. Ενώ παράλληλα προσπαθέις να βγάλεις λάδι το Βηχο που οχι μόνο ακολουθούσε την ιδια γραμμή, αλλά ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΊ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.
    Μα θα μου πείς αφου δημοσίευσε τα βίντεο που ποσταρισα και γω εδώ…
    Ναί αλλά προφανώς δε προσεχεις πως τα συνδύασε με το σχόλιό του , που φρόντισε στο 70% να αντιγράψει το δικό μου (δεν με πειράζει πραγματικά), αλλά καταλήγει με τη φράση “όποια γνώμη κι αν εχουμε για το καθεστώς Καντάφι”. Αυτό ομως αποτελεί διαστρεύλωση του δικού μου λόγου. (Kαι αυτό είναι απαραδεκτο)
    ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩς ΚΑΝΤΑΦΙ KAI KYΡΙΩς ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟς ΤΗΣ ΛΑΙΚΉΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. Που αυτό είναι η πλειοψηφία των Λιβυων
    Αν ήθελε ο κ Βηχος να ποσταρει το σχολιό μου, ας το ποσταριζε ΟΠΩς ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩς ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.. Τελος παντων εγω είμαι καλοπροαίρετος και περιμένω να δω τι θα λεει για λιβύη και συρία απο δω και πέρα, και τα ξαναλέμε.
    Ελε, εγω δεν ειπα οτι ο Βηχος τα πέρνει. Μη βαζεις στο στομα μου λογια που δεν εχω πει.
    Στο εχω ξαναπεί πολλες φορές οτι η “συλλογική ευθύνη” που χρησιμοποιείς παντού στα σχόλιά σου είναι φασιστικός τρόπος σκέψης και των παλιών ναζιστών και των σωναζιστών.
    Εγω μιλάω καταρχήν με βάση το πολιτικό λογω του καθενος και κατα δεύτερον με αποδήξεις χρηματοδοτήσεων συγκεκριμένων πολιτικών (ή κατ όνομα πολιτικών πχ Τερμιναλ) χώρων και ομάδων.
    Το οτι καταπιάστηκα με το σαιτ του κ Βήχου με οδήγησε το γεγονος 1)οτι αναπαράγει το στημένο βιντεο για τη Συρία και 2) το αναπαράγει απο το σαιτ του ξεφτιλισμένου αυτού τύπου (Μαυρος Πανθηρας) που ήταν η εμπροσθοφυλακή μαζί με το σιωνισταριό που διοχετευε τη συστημική προπαγανδα για τη Λιβύη και τωρα για Συρία ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕς….

Leave a comment