Το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη

Από : Ομπλόμωφ

Η νατοϊκή ‘επανάσταση’ νίκησε…αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται κανονικά.

Τί παράξενο θέαμα αλήθεια…όλοι οι ‘προοδευτικοί’ ‘αντιεξουσιαστές’ και λοιποί που ανησυχούσαν για την τύχη της Βεγγάζης το Μάρτιο και ζητούσαν απεγνωσμένα επέμβαση των Δυτικών για να σωθούν ‘οι άμαχοι’, σήμερα απολαμβάνουν το υπερθέαμα της σφαγής στην Τρίπολη-Βηρυτό που βομβαρδίζεται αδιαλλείπτως απ’τα ‘συμμαχικά’ αεροσκάφη (την τελευταία εβδομάδα έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί και από αμερικανικά αεροπλάνα στην περιοχή της Τρίπολης, κατά δική τους παραδοχή) και δέχεται εισβολή από τους υποτακτικούς του ΝΑΤΟ στο έδαφος, παρέα με (πραγματικούς αυτή τη φορά) μισθοφόρους απ’το Κατάρ, πράκτορες και μέλη ειδικών δυνάμεων από Αγγλία/Γαλλία.

Διαβάστε εδώ από τους ίδιους τους ΝΑΤΟϊκούς, ποιοί ήταν οι πραγματικοί…freedom fighters της Λιβύης: Μυστικές ομάδες από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ παρείχαν ‘κρίσιμη βοήθεια’ στους Λίβυους ‘αντάρτες’.

Το κείμενο είναι μια σύνοψη των γεγονότων των τελευταίων ημερών από τον Martin Iqbal, της ιστοσελίδας empirestrikesblack.

Το ΝΑΤΟ στρώνει το δρόμο για εμφύλιο πόλεμο & ξένη κατοχή ενώ οι πετρελαϊκοί γίγαντες της Δύσης ορμάνε στη Λιβύη

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στον μύθο του πολέμου της Λιβύης. Ένα μπαρράζ προπαγάνδας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο οτι ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει. Μέσα στο χάος, ορμάνε οι δυτικοί πετρελαϊκοί γίγαντες, προδιαγράφοντας έναν παρατεταμένο και αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, και μια ξένη κατοχή υπό τη μορφή μιας ‘ειρηνευτικής δύναμης’.

Η συμβατική σοφία θεωρεί οτι τα γεγονότα στη Λιβύη είναι το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής εξέγερσης που αναδύθηκε οργανικά μέσα απ’τα εδάφη της Λιβύης. Πρέπει να πιστέψουμε οτι οι ‘εξεγερμένοι’ είναι μια ανεξάρτητη δύναμη που επιτέλους αναζητά την ελευθερία από μια 42-χρονη δικτατορία υπό τον Μουαμάρ Καντάφι.

Απ’την αρχή, αυτή είναι η αφήγηση που προωθήθηκε από μια ενορχηστρωμένη παγκόσμια μιντιακή εκστρατεία, και είναι μια αφήγηση απόλυτα ψευδής. Αυτός ο μύθος επέτρεψε στο ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τις λιβυκές υποδομές, τους στρατιώτες και τους πολίτες εθελοντές που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από την ξένη εισβολή.

Τις τελευταίες ημέρες, αυτός ο μύθος κλιμακώθηκε με μια επιχείρηση ασύστολου ψυχολογικού πολέμου που στήθηκε ταυτόχρονα με την ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην Τρίπολη, με σκοπό να συντρίψει τη Λιβυκή Αντίσταση μια για πάντα.

Καταρρίπτοντας τον μύθο της ‘επανάστασης’.

Από την πρώτη στιγμή, η εφημερίδα Pakistan Observer ανέφερε οτι τη νύχτα της 22ης προς 23η του Φεβρουαρίου, Βρετανοί, Αμερικάνοι και Γάλλοι στρατιωτικοί έφτασαν στη Βεγγάζη και το Τομπρούκ δια θαλάσσης μέσω ΝΑΤΟϊκών πολεμικών πλοίων αγκυροβολημένων έξω απ’τις ακτές της Λιβύης. Το ινδικό ναυτικό επίσης έστειλε το μεγαλύτερο πολεμικό του πλοίο, το INS Jalashwa (πρώην USS Trenton, είχε παραδοθεί στην Ινδία από τις ΗΠΑ τέσσερα χρόνια πριν). Αυτά τα τμήματα έστησαν στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη από όπου μπορούσαν να εκπαιδεύσουν και να διευθύνουν τις ανοργάνωτες και ανεκπαίδευτες ‘επαναστατικές’ δυνάμεις.

Απ’τις αρχές Μαρτίου, οι αναφορές για Βρετανούς στρατιώτες στο έδαφος στη Λιβύη είχαν γεμίσει τον Τύπο. Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει για την παρουσία ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά παραδέχθηκε την παρουσία μιας ομάδας στρατιωτικών συμβούλων.

Ανάμεσα στους Βρετανούς, Γάλλους, Αμερικάνους και Ισραηλινούς στρατιωτικούς και πράκτορες πληροφοριών που διεύθυναν τους ‘εξεγερμένους’, ένας Λίβυος πράκτορας της CIA επέστρεψε στη Λιβύη για να αναλάβει διοικητικό πόστο. Στα μέσα Μαρτίου, ο Khalifa Haftar επέστρεψε στη Λιβύη από το άνετο σπίτι του στη Βιέννη της Βιρτζίνια, όπου είχε ζήσει για 20 χρόνια, 5 μίλια μακρυά απ’το Λάνγκλεϋ, τα αρχηγεία της CIA.

Ο δειλός και αιματοβαμμένος αεροπορικός πόλεμος του ΝΑΤΟ

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια άνανδρη στρατιωτική εκστρατεία όπου τα ΝΑΤΟϊκά τζετ και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψαν τη λιβυκή αεράμυνα, και απλά ισοπέδωναν οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο των ‘εξεγερμένων’.

Εβδομάδες μετά από την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στα μέσα Μαρτίου και έπειτα από ασήμαντη στρατιωτική πρόοδο, βρετανικά και γαλλικά επιθετικά ελικόπτερα μπήκαν στο παιχνίδι, ανατρέποντας περαιτέρω την ισορροπία προς όφελος των ‘εξεγερμένων’. Οι στρατιώτες του λιβυκού στρατού, πολλοί απ’τους οποίους έφηβοι κληρωτοί, καθώς και πολίτες εθελοντές, κομματιάζονταν καθώς τα ελικόπτερα Απάτσι και τα τζετ σφυροκοπούσαν ‘σημεία συγκέντρωσης στρατευμάτων του Καντάφι’.

Μετά από 5 μήνες εντατικών αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, οι ‘εξεγερμένοι’ εξακολουθούσαν να μην είναι σε θέση να κατορθώσουν οποιεσδήποτε στρατιωτικές νίκες. Ακόμα πιο σημαντικό, ο λιβυκός λαός, ειδικά στην Τρίπολη, είχε κινητοποιηθεί και ήταν επίμονος, ενωμένος εναντίον του ΝΑΤΟ, εναντίον των ‘εξεγερμένων’, και αλληλέγγυος με τον Συνταγματάρχη Καντάφι.

Επιχείρηση ‘Αυγή της Γοργόνας’: εξαπάτηση και αίμα.

Γνωρίζοντας οτι οι ‘εξεγερμένοι’ δεν είχαν οποιαδήποτε ελπίδα έναντι της λαϊκής θέλησης της Λιβύης, το ΝΑΤΟ κατέφυγε στη μοναδική τακτική που μπορούσε να έχει αποτελέσματα: ψυχολογικός πόλεμος συνδυασμένος με έναν άναδρο καταιγισμό βομβαρδισμών εναντίον της Τρίπολης, διευκολύνοντας μια χερσαία προέλαση στην πρωτεύουσα.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 20:00, αμέσως μετά το Ιφτάρ, τη διακοπή της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού, τέθηκε σε εφαρμογή η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Αυγή της Γοργόνας. Τα μεγάφωνα των τζαμιών στην Τρίπολη χρησιμοποιήθηκαν για να ειδοποιήσουν τους αδρανείς ‘κοιμώμενους πυρήνες’ των ανταρτών. Οργανωμένοι σε αρκετές μικρές ομάδες, οι ένοπλοι αντάρτες διέπραξαν πολλαπλές επιθέσεις. Η ολονύχτια μάχη απέφερε 350 νεκρούς, πάνω από 3.000 τραζυματίες, και είχε σκοπό να προκαλέσει πανικό στις τάξεις της Λιβυκής Αντίστασης. Ο Thierry Meyssan αναφέρει οτι η μάχη υποχώρησε την Κυριακή 21 Αυγούστου, μέχρι που ξεκίνησε η δεύτερη φάση της τελικής επίθεσης του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟϊκό πλοίο ελλιμενίστηκε στην Τρίπολη και ξεφόρτωσε βαρύ οπλισμό καθώς και στρατεύματα του Κατάρ και δυνάμεις των ανταρτών. Οι δειλές τακτικές του ΝΑΤΟ συνεχίστηκαν καθώς ελικόπτερα Απάτσι σφυροκοπούσαν Λίβυους στους δρόμους ώστε να καθαρίσουν το δρόμο για τους αντάρτες.

Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν στην Τρίπολη με σκοπό να τρομοκρατήσουν τη Λιβυκή Αντίσταση και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των ανταρτών. Πάνω από 1.300 σκοτώθηκαν μέσα σε διάστημα 10 ωρών την Κυριακή το βράδυ.

Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Mahdi Nazemroaya και Don DeBar, αναφερόμενοι σε πηγές μέσα στην Τρίπολη, καταγράφουν και οι δύο την παρουσία στρατιωτών από το Κατάρ, αρκετοί απ’τους οποίους σκοτώθηκαν στις μάχες. Ο Nazemroaya αναφέρει επίσης οτι δημοσιογράφοι του CNN απειλούν ανεξάρτητους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας τους οτι θα έχαναν τη ζωή τους αν αναφέρονταν στους συνδέσμους των ανταρτών με την Αλ Κάιντα.

Περαιτέρω, ο Thierry Meyssan αναφέρει την παρουσία πρακτόρων της CIA και της MI6 στο ξενοδοχείο Ρίξος της Τρίπολης, οι οποίοι είναι μεταμφιεσμένοι σε δημοσιογράφους.

Τα εμπορικά- σιωνιστικά ΜΜΕ πρόθυμα έπαιξαν το ρόλο τους στην επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, εξασφαλίζοντας οτι ο κόσμος αγνοεί την πραγματικότητα επί του εδάφους. Σε όλο το φάσμα παρουσιάζονταν ρεπορτάζ για ανθρώπους που ‘πλημμύριζαν τους δρόμους’ και πανηγύριζαν καθώς οι αντάρτες προέλαυναν στην Τρίπολη αντιμετωπίζοντας μικρή αντίσταση. Η πραγματικότητα ήταν οτι η Τρίπολη υφίστατο εντατικούς και θανατηφόρους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ με εκατοντάδες να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα, στρατιώτες από το Κατάρ και δυνάμεις των ανταρτών προχωρούσαν υπό τη σκιά των ΝΑΤΟϊκών βομβών – καθώς η όλη επιχείρηση συντονιζόταν από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ έφτασε στα άκρα προκειμένου να καταστείλει ψυχολογικά τον λιβυκό λαό. Το πρωινό της 22ης Αυγούστου ενορχήστρωσαν μια καλοδουλεμένη φάρσα. Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε εικόνες ανταρτών να πανηγυρίζουν στην Πράσινη Πλατεία, οι οποίες είχαν στην πραγματικότητα κινηματογραφηθεί σε ένα αντίγραφο της πλατείας σε στούντιο στη Ντόχα του Κατάρ. Οι πλαστές εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των παγκόσμιων ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά οι λιβυκές υπηρεσίες είχαν μάθει γι’αυτό το σχέδιο δύο μέρες πριν το γεγονός και είχαν ήδη προειδοποιήσει το λιβυκό λαό μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναμείχθηκε, διαδίδοντας ασύστολα ψέμματα. Το ΔΠΔ επιβεβαίωσε οτι ο Σαϊφ Καντάφι είχε συλληφθεί, και αυτό τελικά αποδείχθηκε οτι ήταν ένα απόλυτο κατασκεύασμα που είχε σκοπό να να υποτάξει τη Λιβυκή Αντίσταση. Ο Matthew Chance, κύριος ανταποκριτής του CNN ακολούθως είχε κατα πρόσωπο συνάντηση με τον Σαϊφ Αλ-Ισλάμ, ενώ έβγαλε μαζί του και φωτογραφία.

Και τώρα, στα πλαίσια αυτού που ίσως είναι ένας απ’τους κεντρικούς στόχους του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται από τα ΜΜΕ, οι δυτικοί πετρελαϊκοί γίγαντες αρχίζουν να εφορμούν. Τα παγκόσμια μέσα του κατεστημένου λένε στον κόσμο οτι ο πόλεμος στη Λιβύη έχει στην ουσία τελειώσει. Στην πραγματικότητα, η Λιβύη τώρα εισέρχεται σε περίοδο παρατεταμένου εμφύλιου πολέμου καθώς η Λιβυκή Αντίσταση αρνείται να υποταγεί στους ξένους εισβολείς και τους υποτακτικούς τους. Μια βίαιη ξένη κατοχή, που ήδη προβλέπεται για τον Οκτώβριο του 2011, φαίνεται επίσης να πλησιάζει, και ήδη έχει ζητηθεί από τον πρόεδρο του ‘Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων’. Μέσα στο χάος και τη σύγχυση, ο πιο πολύτιμος φυσικός πόρος της Λιβύης ήδη υφίσταται ληστεία και μοιρασιά, και μπορείτε να αναμένετε οτι θα ακολουθησει κι ο χρυσός.

Αναδημοσιεύω εδώ από το blog waltendegewalt.wordpress.com τη μετάφραση της ανακοίνωσης του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών:

Λιβύη: κανένας πανηγυρισμός για τον θρίαμβο τής βαρβαρότητας

Ο ήλιος τού Αυγούστου διαποτίζει τα πάντα μ’ ένα εκτυφλωτικό φως· ενσκήπτει στις εφησυχασμένες συνειδήσεις, διαγράφοντας ακόμα και τις φρικαλεότητες από τη μνήμη. Αυτή τη στιγμή, στη Λιβύη τα αεροπλάνα τού ΝΑΤΟ σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή: τις δύο τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις εφημερίδες, έγιναν 40 αεροπορικές επιδρομές, προκειμένου «ν’ ανοίξει ο δρόμος για την προέλαση των ανταρτών». Στο πλαίσιο των επιθέσεων των τελευταίων τεσσάρων μηνών, πραγματοποιήθηκαν εναντίον χιλίων εξακοσίων τουλάχιστον πολιτικών στόχων τέσσερις χιλιάδες συνολικά βομβαρδισμοί, που προκάλεσαν τον θάνατο περισσοτέρων από 2000 ανθρώπων — ανδρών, γυναικών και παιδιών. Μόνο για τους δύο πρώτους μήνες οι πολεμικές δαπάνες ανήλθαν σε 52 δισ. ευρώ, ενώ για καθένα από τα πέντε πολεμικά πλοία δαπανώνται ημερησίως 350 χιλιάδες ευρώ. Για την Ιταλία το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που τα μέτρα λιτότητας πλήττουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους. Στα δελτία ειδήσεων βλέπουμε τους αντάρτες να πανηγυρίζουν και ακούμε ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλη άνοδο λόγω των πληροφοριών που φθάνουν από τη Λιβύη. Πανηγυρίζουμε για τη νίκη τής βαρβαρότητας. Εκτός από τα ανθρώπινα θύματα, ο πόλεμος δολοφονεί πάντα και την αλήθεια — ένας πόλεμος για το πετρέλαιο και και τον επανασχεδιασμό τού χάρτη της δυτικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ο ιμπεριαλισμός σπεύδει σε βοήθεια τού ψυχορραγούντος καπιταλισμού: έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που ο Τζιολίτι αποφάσισε να εισβάλει στη Λιβύη. Οι κάτοικοι εξολοθρεύτηκαν με δηλητηριώδη αέρια — επρόκειτο για μια φρικτή γενοκτονία. Αντί να εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους τόσο για τα εγκλήματα τού παρελθόντος όσα και για τα τεκταινόμενα σήμερα στη Λιβύη, τα ΜΜΕ επιδίδονται σε ξεδιάντροπους πανηγυρισμούς.

Όχι στον πόλεμο στη Λιβύη!

Απευθύνουμε τώρα έκκληση για την άμεση κατάπαυση τού πυρός, την ειρηνική επίλυση τής κρίσης και τον σεβασμό τής αυτοδιάθεσης τού λιβυκού λαού.

Partito dei Comunisti Italiani-Federazione della Sinistra

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s