Οι αθλιότητες των ‘εξεγερμένων’

Από Ομπλόμωφ

Ερειπωμένες πόλεις, λεηλασίες, εμπρησμοί, καταστροφές νοσοκομείων από τους υποτακτικούς του ΝΑΤΟ στη δυτική Λιβύη.

http://www.hrw.org/en/news/2011/07/13/libya-opposition-forces-should-protect-civilians-and-hospitals

Σημερινή έκθεση της Human Rights Watch επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες για τις πρακτικές των Λίβυων ‘εξεγερμένων’ του ΝΑΤΟ στις πόλεις που ‘απελευθέρωσαν’ στην περιοχή των βουνών της δυτικής Λιβύης.

Η προπαγάνδα δίνει και παίρνει γι’αυτούς τους ενάρετους αντάρτες του ΝΑΤΟ αλλά τα γεγονότα δεν την επιβεβαιώνουν (απλά μπαίνουν κάτω απ’το χαλί…)

Ο τίτλος της αναφοράς τα λέει όλα : ‘οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να προστατεύουν τους αμάχους και τα νοσοκομεία.’

Κι εμείς νομίζαμε οτι αυτό κάνουν αυτοί οι τίμιοι αγωνιστές…προστατεύουν το λαό της Λιβύης από τον κακό δικτάτορα. Φαίνεται όμως οτι για να φτάσει ένας τέτοιος καθεστωτικός οργανισμός να βγάζει τέτοιες…εντολές, κάποιο λάκο έχει η φάβα.

Η έκθεση περιγράφει την κατάσταση σε τεσσερις μικρές πόλεις που έχουν ‘απελευθερωθεί’ το τελευταίο δίμηνο :Al-Awaniya, Zawiyat al-Bagul, Rayayinah και Qawalish.

Και στις τέσσερις, ενώ μερικοί κάτοικοι είχαν διαφύγει όταν έφτασαν οι κυβερνητικές δυνάμεις, η πλειοψηφία των κατοίκων υποχώρησε μαζί με το στρατό όταν πλησίαζαν οι ‘αντάρτες’, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Το σκηνικό, ίδιο με αυτό που περιέγραψε και ο ανταποκριτής των New York Times: οι δύο από αυτές τις πόλεις τελείως ερειπωμένες, ενώ οι ‘εξεγερμένοι’ επιδίδονταν σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς, ακόμα και σε νοσοκομεία.

«Στην Rayayinah, ένας κάτοικος που παρέμεινε είπε οτι οι αντάρτες είχαν λεηλατήσει ιατρικό εξοπλισμό από την πολυκλινική αφού κατέλαβαν την πόλη. Η Human Rights Watch επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στις 2 Ιουλίου και είδε βανδαλισμένους θαλάμους, σπασμένα παράθυρα και πόρτες, και ενδείξεις οτι έλειπαν ιατρικά μηχανήματα, όπως μηχάνημα για ακτινογραφίες και πιθανόν μια συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Το νοσοκομείο στην Awaniya, βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση, με ιατρικά μηχανήματα να λείπουν, σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα έπιπλα.

Η Human Rights Watch επισκέφθηκε την ιατρική κλινική στην Zawiyat al-Bagul στις 3 Ιουλίου. Είχε επίσης δεχθεί επίθεση και λεηλατηθεί από βάνδαλους.

Η αφαίρεση ιατρικού εξοπλισμού και οι ζημιές στις εγκαταστάσεις θα εμπόδιζαν την επιστροφή του άμαχου πληθυσμού σε αυτές τις πόλεις, ανέφερε η Human Rights Watch

(πολύ μπάχαλο…μήπως τελικά έτσι εξηγείται η συμπάθεια που έχουν οι έλληνες ‘αντιεξουσιαστές’ για τους μουτζαχεντίν του ΝΑΤΟ?)

«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης λένε οτι είναι αφοσιωμένες στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η λεηλασία, οι εμπρησμοί και η κακοποίηση πολιτών σε πόλεις που έχουν καταλάβει είναι ανησυχητική». « Αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι πολίτες αν οι αντάρτες καταλάβουν κι άλλες πόλεις όπου η κυβέρνηση έχει υποστήριξη

Ως συνήθως, οι διοικητές των ‘εξεγερμένων’ έχουν έτοιμο το τροπάρι:

« Ο διοικητής των ανταρτών, Συνταγματάρχης Firnana, εξήγησε τις καταχρήσεις των ανταρτών ως συνέπεια της καταγγελόμενης υποστήριξης των θυμάτωνπρος τις κυβερνητικές δυνάμεις. ΄Οι άνθρωποι που έμεναν σάυτές τις πόλεις συνεργάζονταν με το στρατό’, είπε. ‘Τα σπίτια που ληστεύθηκαν και διαρρήχθηκαν ήταν αυτά που χρησιμοποιούσε ο στρατός, όπως για αποθήκευση πυρομαχικών.’ Συνέχισε, ‘αυτοί οι άνθρωποι που ξυλοκοπήθηκαν δουλεύαν για τις ταξιαρχίες του Καντάφι’»

Για όλα υπάρχει εξήγηση προφανώς.

Αλλά το αποκορύφωμα είναι η εξής αποστροφή:

«Αν δεν είχαμε εκδώσει οδηγίες, οι άνθρωποι θα είχαν πυρπολήσει αυτές τις πόλεις ολοσχερώς.’ είπε στην Human Rights Watch.»

Δηλαδή, αυτοί οι ενάρετοι και ‘δημοκρατικοί’ αντάρτες χρειάζονται ειδικές εντολές για να μην κατακάψουν τις πόλεις που…’απελευθερώνουν’??

Πολύ μυστήριοι αυτοί οι σπονσοραρισμένοι ‘σωτήρες’ των Λίβυων…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment