“Η Ελλάδα προστατεύει το Ισραήλ”

“Η Ελλάδα πούλησε την οικονομία της στις δυτικές τράπεζες και την πολιτική της στο Ισραήλ”

Χωρίς πολλά λόγια, δύο γελοιογραφίες του γνωστού σκιτσογράφου Latuff για τον ΓΑΠ, από το Monthly Review Zine: http://mrzine.monthlyreview.org/2011/latuff040711.html

Και η ανακοίνωση για την αυριανή πορεία στην ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο από τη Λιβανέζικη Επιτροπή ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Ελλάδας.

(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση http://www.palestineresist.gr/index.php/solidarity-movement/182-protest-in-front-of-the-greek-embassy-in-beirut)

Κάλεσμα για διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό

Φίλοι,

Καλούμε σε διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, αυτό το Σάββατο, στις 11.00 το πρωί, ενάντια στις ενέργειες απαγόρευσης απόπλου του Στολίσκου Gaza Freedom Flotilla στις οποίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση ενεργώντας για λογαριασμό του ισραηλινού καθεστώτος. Είναι ντροπή να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να υποκλίνεται μπροστά στο κράτος του Ισραήλ και στις πιέσεις των Αμερικανών, απαγορεύοντας σε όλα τα πλοία να φύγουν από τα λιμάνια τους, συλλαμβάνοντας και γυρίζοντας πίσω όσα τυχόν ξεκίνησαν και κρατώντας τους ανθρώπους ομήρους στα ίδια τους τα πλοία υπό τη συνεχή απειλή της σύλληψης.

Ο πρωθυπουργός τους Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, φυσικά ευχαρίστησε τον έλληνα ομόλογό του που βοήθησε να εξαλειφθεί η «αντι-ισραηλινή πρόκληση».

Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ πιο προκλητικές από εκείνες ενός στολίσκου που σκοπό έχει να μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα, να ασκήσει πολιτική πίεση στις παράνομες κατοχικές δυνάμεις και να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης.

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις δειλές αυτές ενέργειες και στη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαιώνιση ενός παράνομου αποκλεισμού και μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γάζας και σε όλους τους Παλαιστίνιους.
Στηρίζουμε τους γενναίους άνδρες και γυναίκες του Freedom Flotilla.

Φέρτε πανό, σημαίες κλπ και ελάτε μαζί μας, το Σάββατο, 9 Ιουλίου, στις 11.00, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία.

Με αλληλεγγύη
Η Λιβανέζικη Επιτροπή Ενάντια στην Ισραηλινή Κατοχή της Ελλάδας

Για την αναδημοσίευση: Ομπλόμωφ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to “Η Ελλάδα προστατεύει το Ισραήλ”

  1. Ομπλόμωφ says:

    Ενδιαφέρουσα δήλωση από Ντομινίκ Στρως Καν : “κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι τί μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το Ισραήλ”. Από άρθρο της ισραηλινής Haaretz ‘Ο Ντ.Σ.Κ. έχει το Ισραήλ στην καρδιά του’ http://www.haaretz.com/jewish-world/dsk-has-israel-in-his-heart-1.371773

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s