Οι σωτήρες της Συρίας

Όταν τα γεράκια του ‘ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού’, η αφρόκρεμα του γαλλικού Σιωνισμού, πρώην μέλη του καθεστώτος…και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι συσκέπτονται για να ‘σώσουν’ τους Σύρους.

Μερικά στοιχεία από ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο του Monthly Review Zine, σχετικά με τη συνδιάσκεψη της οργάνωσης «SOS Συρία» στο Παρίσι.

http://mrzine.monthlyreview.org/2011/furuhashi060711.html

Πριν από λίγες ημέρες (4 Ιουλίου) ο γνωστός ‘διανοούμενος’ των ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ διοργάνωσε στο Παρίσι συνδιάσκεψη με θέμα ‘Σταματήστε τη σφαγή στη Συρία’, με σκοπό την παραπομπή του κυβερνώντος Μπάαθ στο ΔΠΔ (το δικαστήριο-παρωδία που έχουν στήσει οι ΝΑΤΟϊκοί), την έκδοση ψηφίσματος από το ΣΑ του ΟΗΕ, οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας κτλ Προφανώς όπως και στην περίπτωση της Λιβύης η λύση θα ήταν μια μεγαλύτερων διαστάσεων ‘ανθρωπιστική’ σφαγή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ με σκοπό τη δημιουργία προτεκτοράτου, και την εγκαθίδρυση ενός υπάκουου και συνεργάσιμου καθεστώτος που θα έκοβε κάθε σχέση με την παλαιστινιακή αντίσταση και τη σιϊτική Χεσμπολλάχ στο Λίβανο. Εκεί άλλωστε βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης, και γι’αυτό διαπιστώνει κανείς μια συντονισμένη επικοινωνιακη εκστρατεία κατά της Συρίας που εκτείνεται από τους διάφορους γαλλοεβραίους αστέρες του Σιωνισμού έως τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό ειπώθηκε κατά λέξη στη συνδιάσκεψη όπου παραβρέθηκαν δίπλα δίπλα επιφανείς Γάλλοι Σιωνιστές και στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας.

Ο Ashraf al-Moqdad, μέλος του ‘Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας στη Συρία’ δήλωσε οτι «όταν θα έρθει η δημοκρατία στη Συρία, η Χεσμπολλάχ, οι Ιρανοί πράκτορες και οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν»

(Το ‘Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας’ με ηγέτη τον Abdul Halim Khaddam, εξόριστο στο Λονδίνο πρώην μέλος του καθεστώτος, στην ουσία είναι το ακριβώς αντίστοιχο του λιβυκού ‘Μετώπου για τη Σωτηρία της Λιβύης’. Και τα δύο λειτουργούν σαν ‘ομπρέλλα’ για μια πλειάδα εξόριστων ρεβανσιστών αντικαθεστωτικών, και τα δύο έχουν παρεμφερή ονομασία, έχουν έδρα το Λονδίνο και δημιουργήθηκαν το 2005!)

Άλλες αντικαθεστωτικές οργανώσεις που παραβρέθηκαν στη μάζωξη του Λεβύ περιλαμβάνουν την «France-Syrie Démocratie» και την «Change in Syria for Democracy» , οργάνωση που δημιουργήθηκε στην συνδιάσκεψη της αντιπολίτευσης στην Ανταλίγια της Τουρκίας στα τέλη Μαϊου. Η πιο σημαντική παρουσία από τη Συρία ήταν ο Mulham al-Droubi , υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας.

Όπως τονίζει και το άρθρο του Monthly Review Zine, η αντιδραστική Μουσουλμανική Αδελφότητα (στην πραγματικότητα ένα όργανο της Σαουδικής Αραβίας) έχει δηλώσει οτι «υποστηρίζει μια ‘ομαλοποίηση’ των σχέσεων με το Ισραήλ χωρίς λήξη της ισραηλινής κατοχής και έχει υποστηρίξει τη μοναρχία του Μπαχρέιν όπως και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη του Κόλπου.» Εκεί οφείλεται και η φαινομενικά παράδοξη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Αδελφότητας και των ΗΠΑ/Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως π.χ. στην περίπτωση της Αιγύπτου. (να σημειώσουμε οτι η Χαμάς είναι ίσως το μόνο ‘σκέλος’ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον αντιδραστικό άξονα ΗΠΑ/Ισραήλ/Σαουδικής Αραβίας…έτσι εξηγείται βέβαια ο λυσσαλέος πόλεμος ταυτόχρονα ‘προοδευτικών’ και αντιδραστικών ισλαμιστών εναντίον της.)

Από πλευράς γαλλικής συμμετοχής στη συνδιάσκεψη δεν θα μπορούσε να λείπει η αφρόκρεμα των Σιωνιστών ‘διανοουμένων’ του ‘ανθρωπιστικού ιμπεριαλισμού’: εκτός από τον ίδιο τον Λεβύ, παρόντες ήταν φυσικά ο Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Αντρέ Γκλυκσμαν, γνωστοί και οι δύο από την διαχρονική στήριξή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στα εγκλήματα του Ισραήλ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Frédéric Encel , ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο ήταν μέλος της οργάνωσης νεολαίας ‘Μπετάρ’ του ισραηλινού Λικούντ, και το πρώην μέλος της ισραηλινής Κνεσσέτ (βουλή) Alex Goldfarb. Μίλησε επίσης ο πρόεδρος της οργάνωσης ‘SOS Ρατσισμός’, Dominique Sopo, ενώ δηλώσεις στήριξης στη συνδιάσκεψη απήυθηναν οι γνωστοί αστέρες του γαλλικού «σοσιαλισμού» Μαρτίν Ομπρί, Ντελανοέ και Φρανσουά Ολλάντ.

Την καλύτερη απάντηση τους την έδωσαν οι Σύριοι που διαδήλωναν έξω από το χώρο της συγκέντρωσης: «έξω από τον κινηματογράφο μία θορυβώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας φιλοκυβερνητικών Σύριων γουχάιζε τους συμμετέχοντες, αποκαλώντας τους ‘φασίστες, Σιωνιστές, τρομοκράτες’.»

Από : Ομπλόμωφ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Οι σωτήρες της Συρίας

 1. Ομπλόμωφ says:

  Ο χυδαίος (και ‘προοδευτικός’ και φιλέλληνας μην ξεχνιόμαστε) Christopher Hitchens τα δένει όλα μαζί στο άρθρο του όπου επιτίθεται στους ακτιβιστές του ‘Στολίσκου της Γάζας’ :
  Οι ακτιβιστές του Στολίσκου κατά την άποψή του παίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι της Χαμάς (που ως γνωστόν είναι ‘τρομοκρατική οργάνωση’ κτλ κτλ), και κατ’επέκτασιν εμμέσως ενισχύουν τον Μπασσάρ Αλ Άσσαντ στη Δαμασκό (ο οποίος ‘βρίσκεται σε πόλεμο με το λαό του’) , το Ιράν που είναι ο συνέταιρος της Συρίας στην περιοχή και τη Χεσμπολλάχ στο Λίβανο, η οποία επίσης μόλις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Χαρίρι το 2005 (από ένα δικαστήριο-παρωδία του ΟΗΕ).
  Επίσης η Χαμάς εξέφρασε τη λύπη της για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και υιοθετεί τα ‘Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών’. (μόνο τον Αδόλφο Χίτλερ δεν στρίμωξε στο γελοίο αρθράκι του…)

  Για γερά στομάχια : http://www.slate.com/id/2298332

 2. manokasi says:

  Rumsfeld: ‘For US Libya is a sideshow, Syria is key’
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/9585770.stm
  Ντόναλντ Ράμσφελντ ήταν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Μπους κατά το χρόνο της 9 / 11 επιθέσεις στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη. Εδώ μιλάει για την Kirsty Wark Newsnight του για τις συνεχιζόμενες ταραχές στη Συρία, γιατί θεωρεί ότι αυτό που συμβαίνει είναι πολύ μεγαλύτερη σημασία για τις ΗΠΑ από ό, τι τα γεγονότα στη Λιβύη, και τι πρέπει να γίνει

 3. manokasi says:

  περιγραφη απο
  Amnesty Video from Syria
  http://irishantiwar.org/node/1352

 4. manokasi says:

  περιγραφη απο Amnesty Video from Syria
  http://irishantiwar.org/node/1352

 5. manokasi says:

  δειτε απο το CNN πως συνδυαζουν τον τιτλο 46 νεκροι με εικονες απο μια συγκεντρωση και απο ενα δωματιο στρατοπεδου? οπου στρατιωτες? και πολιτες? κανουν φαλλαγγα σε ενα πολιτη?
  http://wn.com/Syria_46_people_killed_Friday_Video_shows_man_being_beaten__CNN_17092011

 6. φερμ says:

  Μπραβο ρε Θοδωρα πολύ καλές οι πληροφορίες.

  Αληθεια γιατί οι “απελευθερωτές” της υπερεθνικής ελίτ δεν ασχολούνται με την Αιγυπτο ασ πουμε και το απολυταρχικό καθεστώς εκεί; γιατί δε βοηθανε ας πουμε τους διαδηλωτές που κυνήγησαν πριν λιγο καιρό με τις πετρες τα σιωνιστικά τσιμπούρια απο τη πρεσβεία; ‘Η με τη παλαιστίνη που η γενοκτονία συνεχίζεται απο τα κτηνη/συνεργατες της πιο μαυρης ελληνικής κυβερνησης που εχει γνωρίσει η ελληνική ιστορία;
  Ρητορικές ερωτήσεις…

 7. Ομπλόμωφ says:

  Φυρί φυρί το πάνε και με τη Συρία, αλλά σε slow motion απ’ότι φαίνεται.

  Πάντως μ’αυτό δεν άντεξα να μή γελάσω: Σύροι χάκερς στραπατσάρισαν την ιστοσελίδα του Harvard (‘σωσμένη’ φωτό, κάποια στιγμή που μπήκα στη σελίδα του Harvard έτσι ήταν, αλλά τώρα μπορεί να το φτιάξανε στο μεταξύ)

  http://p.twimg.com/AaRDiEzCQAA-FWo.jpg:large

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s