Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕ ΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΓΑΠ.

Απαγόρευση απόπλου προς Γάζα από Παπουτσή
Εξοργισμένοι οι ακτιβιστές του Στολίσκου της Ελευθερίας από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16:09
Απαγόρευση απόπλου προς Γάζα από Παπουτσή

5Share

emailεκτύπωσηclear.gifμικρό μέγεθος clear.gifμεγάλο μέγεθος

Την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Γάζας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά, «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Όπως είναι γνωστό έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ».

Για τα πλοία με ελληνική σημαία έχει ζητηθεί να γίνονται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2011.

Επιπροσθέτως στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση».

Τέλος επισημαίνεται πως θα γίνονται αστυνομικής φύσης έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα ενώ θα υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους για θέματα αρμοδιότητας τους.

H απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εξόργισε και απογοήτευσε τα μέλη του Στολίσκου της Ελευθερίας. «Φαίνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επεκτείνει τον αποκλεισμό και στην Ελλάδα», σχολιάζει ο Ντρόρ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, μουσικός και ακτιβιστής, ο οποίος είχε πάρει μέρος και στον περσινή αποστολή. «Φαίνεται ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έπιασαν τόπο», συμπληρώνει.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=409067

ΚΑΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΑΠ:

Ο φίλος μου ο Έλληνας πρωθυπουργός»

Ευχαριστίες Νετανιάχου προς Παπανδρέου για το στολίσκο στη Γάζα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

print.gifsend.giffont-minus.giffont-plus.gif

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως ‘πρόκληση’ και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια μιας τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ,
καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4638949

για το μικρο αυτο ποσταρισμα, φερμ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΑΦΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕ ΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

 1. Ομπλόμωφ says:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4089905,00.html
  Οι ‘ηρωικοί’ έλληνες κομμάντο σταμάτησαν το πλοίο που μετέφερε Αμερικάνους και Ισραηλινούς ακτιβιστές!
  Οι 50 Αμερικάνοι και Ισραηλινοί που είχαν καταφέρει να αποπλεύσουν χθες μιλάνε για ‘βαριά οπλισμένους’ έλληνες κομμάντο με καλυμμένα πρόσωπα που κατέλαβαν το πλοίο και το ανάγκασαν να αγκυροβολήσει σε ελληνική στρατιωτική βάση.
  Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για ‘την Ελλάδα που κάνει τη βρώμικη δουλειά του Ισράηλ’ και οτι ‘δεν γνωρίζαμε οτι η Μεσόγειος ανήκει στο Ισραήλ’.
  Η Χαμάς καταδίκασε τις ενέργειες της Ελλάδας και είπε οτι η παρακράτηση του πλοίου είναι πράξη απάνθρωπη που αντιβαίνει τη διεθνή νομοθεσία.

 2. Ομπλόμωφ says:

  Η σιχαμένη ελληνική ‘κυβέρνηση’-μαριονέτα προφανώς θεωρεί τη Χαμάς ‘τρομοκρατική οργάνωση’ και φέτος έκανε η ίδια τη δουλειά του IDF, ενώ στην περίπτωση της Λιβύης συμμετέχει μια χαρά στο έγκλημα υποστηρίζοντας αντάρτες εξοπλισμένους από το ΝΑΤΟ.
  Μιλάμε καθαρά για ένα χυδαίο προτεκτοράτο πλέον….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s