Ζητείται ‘θρίαμβος’ έως 14 Ιουλίου

Από Ομπλόμωφ

Σύμφωνα με τον Independent λοιπόν, κάθε σκέψη για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και διαπραγματεύσεις (όπως ήταν υποτίθεται και ο στόχος του ψηφίσματος 1973 του ΣΑ), όπως πρότεινε ο ιταλός υπουργός εξωτερικών Φραττίνι και ο Αμρ Μουσσά του Αραβικού Συνδέσμου, απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από τον Ρασμούσεν του ΝΑΤΟ, και τους αγγλογάλλους, οι οποίοι επιμένουν οτι δεν πρέπει να σταματήσουν ούτε στιγμή οι βομβαρδισμοί που ‘προστατεύουν αμάχους από τον Καντάφι’ (τα νεκρά βρέφη απ’τους ‘συμμαχικούς βομβαρδισμούς’ δεν τα κάνουμε και πολύ θέμα εμείς οι ανθρωπιστές της Δύσης).

Και ο λόγος? Το καπρίτσιο του Σαρκοζύ ο οποίος βιάζεται να ‘τελειώνει τη δουλειά’ ώστε να ανακοινώσει τον ‘θρίαμβό’ του την ημέρα της Βαστίλλης.

‘Ο Πρόεδρος ασκεί πιέσεις για κλιμάκωση των στρατιωτικών και διπλωματικών προσπαθειών ώστε να μπορέσει να ανακοινώσει μια επιτυχή επίλυση της σύγκρουσης στην εθνική εορτή της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου’

‘Ένας ανώτατος βρετανός αξιωματικός δήλωσε ‘ο Σαρκοζύ θέλει να κάνει μια μεγαλειώδη ανακοίνωση την ημέρα της Βαστίλλης, μετά την παρέλαση, κι αυτό έχει γίνει κάτι σαν μόνιμο μοτίβο. Οι γάλλοι στρατιωτικοί βρίσκονται υπό πραγματική πίεση σ’αυτό το θέμα, και κατά συνέπεια, το ίδιο κι εμείς. Δεν μπορεί κανείς να επινοήσει απλά μια νίκη, αλλά υπάρχει τώρα ένα χρονικό πλαίσιο για όλο αυτό.’

http://www.independent.co.uk/news/world/politics/nato-divided-over-libya-as-britains-bill-hits-163250m-2301421.html#disqus_thread

Έτσι είναι…’ανθρωπισμός’, ‘προστασία αμάχων’, ‘λαός εναντίον παρανοϊκού δικτάτορα’, και άλλα παραμύθια για αφελείς προκειμένου να έχει ο γλοιώδης Σαρκοζύ τη μεγαλειώδη στρατιωτική ‘νίκη’ του επί της Λιβύης. Από κοντά και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ευρωπαϊκής ‘Αριστεράς’ και οι ‘αντιεξουσιαστές’ του ΝΑΤΟ με την πολύτιμη συνδρομή που προσφέρουν υποστηρίζοντας τον αγώνα του ‘εξεγερμένου λαού της Λιβύης’.

Τελικά όμως ποιούς ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτό το τόσο ηρωικό αντάρτικο που χρειάζεται το ΝΑΤΟ για baby-sitting σε κάθε του βήμα? Πραγματικά δεν περνάει μέρα που αυτοί οι ένδοξοι freedom fighters να μην παραπονεθούν για ‘ελλειπή’ στήριξη από την αεροπορία των ΝΑΤΟϊκών, για έλλειψη χρημάτων, οπλισμού κτλ, παρά τα άπειρα ρεπορτάζ που αναφέρουν οτι εξοπλίζονται μέσω Κατάρ με τη συνδρομή των αγγλογάλλων! Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμα είναι να ισωπεδωθούν τα πάντα στο διάβα τους ώστε να περπατήσουν με ασφάλεια προς την Τρίπολη…

Πρόκειται όντως για αντάρτικο που εκφράζει την πάλη του ‘λαού της Λιβύης εναντίον του δικτάτορα’ ή απλά για ένα φύλλο συκής που έχει βάλει μπροστά το ΝΑΤΟ για να δικαιολογεί τους βομβαρδισμούς με σκοπό την αλλαγή καθεστώτος?

Από τυχαία ρεπορτάζ στον δυτικό τύπο, διαπιστώνει κανείς οτι οι freedom fighters του ΝΑΤΟ προσπαθούν να απελευθερώσουν τους Λίβυους…με το στανιό:

‘Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους της Ζλιτάν να συνεχίσουν με περισσότερο θάρρος. Εξαρτώνται από τις κινήσεις μας, αλλά το πρόβλημα είναι οτι μόνο το ένα τρίτο αυτής της πόλης είναι με τους αντάρτες’, λέει ο Ibrahim Beatelmal, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μισουράτα.

Από πρόσφατο ρεπορτάζ του Associated Press

http://news.yahoo.com/s/ap/20110614/ap_on_re_mi_ea/ml_libya

Κι από ρεπορτάζ του Reuters από άλλο πολεμικό μέτωπο, σε περιοχή της δυτικής Λιβύης:

‘Αυτό που ξεκίνησε σαν μια επιχείρηση των ανταρτών να αποκόψουν το δρόμο που χρησιμοποιούσαν οι δυνάμεις του Καντάφι κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με θύματα τουλάχιστον έξι νεκρούς αντάρτες και πάνω από 30 τραυματίες.

Οι αντάρτες, σύμφωνα με τις δικές τους περιγραφές, δεν πολεμούσαν απλώς τα στρατεύματα του Καντάφι, αλλά και και τουςκατοίκους του χωριού Ryayna, οι οποίοι είναι πιστοί στον λίβυο ηγέτη.

‘Ερωτώμενος τί εμποδίζει τους αντάρτες απ’το να προελάσουν σ’αυτά τα 150 χμ από τη Ζιντάν προς την πρωτεύουσα Τρίπολη, ο Συνταγματάρχης Milad απάντησε ‘Το βασικό που μας κρατάει πίσω είναι οι γείτονες (εννοεί τα γειτονικά χωριά) που υποστηρίζουν τον Καντάφι’

http://in.reuters.com/article/2011/05/16/libya-westernmountains-tensions-idINLDE74D0CI20110516

Όσο για την κατάσταση στην ‘απελευθερωμένη’ Βεγγάζη, πρόσφατο ρεπορτάζ του Reuters αποκαλύπτει μια εικόνα κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή, με εκρήξεις και πυροβολισμούς να αναστατώνουν την πόλη τις νύχτες, το ‘κυνήγι υποστηρικτών του Καντάφι’ να συνεχίζεται, τους ένοπλους μουτζαχεντίν απογοητευμένους από την ‘βαλτωμένη προέλαση προς την Τρίπολη’ να κατηγορούν ‘πεμπτοφαλαγγίτες του Καντάφι’ στη Βεγγάζη, και πολίτες που ανησυχούν μήπως πέσουν πάνω σε περιπολίες ενόπλων και σε ανταλλαγές πυρών.

http://www.reuters.com/article/2011/06/16/us-libya-east-loyalists-idUSTRE75F6PN20110616

Μιλάμε για ‘εξεγερμένους’ με τέτοιες δημοκρατικές ευαισθησίες που ρίχνουν στη φυλακή ακόμα και δικούς τους που τους υποπτέυονται για φιλο-κανταφική στάση.

Γιατρός που εργαζόταν στο νοσοκομείο της Ρας Λανούφ, είναι φυλακισμένος από το Μάρτιο στη Βεγγάζη, επειδή…δούλευε σε κρατικό νοσοκομείο!

‘Ο Αμπντουλλάχ κάποτε αποκαλούσε τον εαυτό του εξεγερμένο. Αλλά μετά από μήνες σε φυλακή των ανταρτών σαν ύποπτος πιστός της κυβέρνησης, ο γιατρός λέει οτι έχει χάσει την πίστη του στην επανάσταση εναντίον του λίβυου ηγέτη.

‘Όταν δούλευα στο νοσοκομείο, ήμουνα φανατικός υποστηρικτής της επανάστασης. Αλλά τώρα τα πιστεύω μου έχουν αλλάξει’

…και δεν είναι ο μόνος!

«Ο Abdusalam Osman, 23 ετών, είπε οτι εργαζόταν σε συνεργείο αυτοκινήτων κοντά στην Αζνταμπίγια όταν είχε καταληφθεί από στρατιώτες του Καντάφι τον Μάρτιο.

Είπε οτι ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα ανατολικά, μόνο και μόνο για να συλληφθεί αυτή τη φορά από δυνάμεις των ανταρτών που τον υποπτεύονταν για το χρόνο που πέρασε υπό κράτηση από την κυβέρνηση’

‘Οι επαναστάτες με έπιασαν. Είπαν: Δεν είμαστε βέβαιοι οτι είσαι με εμάς, έρχεσαι από την πλευρά του Καντάφι, οπότε θα πας φυλακή. Πιστεύω στην επανάσταση. Κάθε μέρα μου λένε : Αύριο θα αφεθείς ελεύθερος’, προσθέτει με μια κίνηση αδιαφορίας.»

http://uk.reuters.com/article/2011/06/17/uk-libya-east-prison-idUKTRE75G3MZ20110617

…και να υπενθυμίσουμε οτι αυτά τα ‘λίγα’ προέρχονται από ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις του δυτικού τύπου που στηρίζουν τους ‘ανθρωπιστικούς’ βομβαρδισμούς και τη φαρσοκωμωδία του ‘αντάρτικου’ που θα ‘απελευθερώσει’ τη Λιβύη!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ζητείται ‘θρίαμβος’ έως 14 Ιουλίου

 1. Ομπλόμωφ says:

  …η νέα σημαία της επαναστατημένης Λιβύης!

  (από το Sons of Malcolm)

 2. Ομπλόμωφ says:

  Μεταφέρω εδώ ένα πρόσφατο σχόλιο από την πάντα ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του Angry Arab (http://angryarab.blogspot.com/search?updated-max=2011-06-22T00%3A13%3A00-07%3A00) σχετικά με την ειδησεογραφική κάλυψη για τη Συρία. Το ενδιαφέρον με τα σχόλια του As’ad AbuKhalil είναι οτι παρά το γεγονός οτι αντιπαθεί το καθεστώς του Μπάαθ (όπως και τον Καντάφι) δε μασάει τα λόγια του όσον αφορά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη ‘Σιωνιστική οντότητα’ όπως αποκαλεί το Ισράηλ κτλ

  “Η κάλυψη για τη Συρία από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (όπως και από τα ΜΜΕ του Κατάρ & της Σαουδικής Αραβίας) είναι υπερβολικά εντυπωσιοθηρική και προπαγανδιστική. Αυτός έιναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν: παίρνουν τα στοιχεία τους (συνειδητά ή ασυνείδητα) από τις δηλώσεις και τη ρητορική των δυτικών κυβερνήσεων.
  Το έκαναν με τη Λιβύη και συνεχίζουν να το κάνουν. Είδαμε την επιτυχία των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών που υποτίθεται θα οδηγούσαν το λιβυκό λαό στην ελευθερία. Αντίθετα, ο δικτάτορας είναι ακόμα στη θέση του, και ένα τερατώδες ισλαμιστικό συμβούλιο απατεώνων και ημι-απατεώνων (και άλλων αγνώστων) έχει στηθεί για να αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες των δυτικών πετρελαϊκών εταιριών και των δυτικών Σιωνιστών.
  Μίλησα για την ομιλία του Άσσαντ τις προάλλες: σχετικά με το πόσο απογοητευτική ήταν. Οτι συνεχίζει να μιλάει με κουραστικές λεπτομέρειες για επιτροπές και περισσότερες επιτροπές χωρίς να προσφέρει σοβαρές αλλγές και χωρίς ποτέ να αμφισβητεί το δικαίωμα της οικογένειάς του να διοικεί τη Συρία πιθανώς για πάντα.
  Στην ομιλία του συνέκρινε τις συνωμοσίες με ‘μικρόβια’, και στα δυτικά ΜΜΕ αμέσως παρουσιάστηκε πως αποκάλεσε τους Σύριους διαδηλωτές ‘μικρόβια’.
  Ο Ρόμπερτ Φισκ (έχει καταντήσει ένα αστείο αυτός ο άνθρωπος) έκανε μια γελοία ανάλυση και έφτασε στο σημείο να σαρκάσει για τα περί συνωμοσιών στη Μέση Ανατολή. Αλλά πώς μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά τον Φισκ πλέον: Ο Φισκ υποστήριξε ολόψυχα τη συνωμοσία Μπους & Οίκου των Σαούδ στο Λίβανο τα τελευταία χρόνια. Οπότε δεν είναι κάτι καινούριο γι’αυτόν.
  Τώρα βέβαια ο Anthony Shadid είναι ένας σοβαρός αμερικάνος ανταποκριτής του οποίου τα γραπτά έχω επαινέσει, και αντίθετα με τα άλλα δυτικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στο προφανές: οτι υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες Σύριων που διαδήλωσαν υπέρ του καθεστώτος. Αυτό δεν μπορεί να διαψευστεί. Αλλά ο Shadid πρόσθεσε οτι αυτές οι διαδηλώσεις ήταν ‘ενορχηστρωμένες’. Αλλά: δεν είναι προφανές οτι ΟΛΕΣ οι διαδηλώσεις είναι ‘ενορχηστρωμένες’, περιλαμβανομένων και των διαμαρτυριών της αντιπολίτευσης. Πολλοί Σύριοι μου έστειλαν mail χθες για να μου τονίσουν οτι κάνω λάθος αν υποστηρίζω οτι όλοι οι Σύριοι θέλουν να φύγει ο Άσσαντ. Γνωρίζω από την επικοινωνία μου με Σύριους και άλλους που επισκέπτονται τη Συρία οτι όντως πολλοί υποστηρίζουν το καθεστώς, καθώς και πολλοί Σύριοι θέλουν την πτώση του. Δεν γνωρίζω τα ποσοστά φυσικά. Αλλά είναι φανερό οτι οι διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος δεν έτυχαν κάλυψης. Μπορεί να αρνηθεί κανείς οτι αυτές οι διαδηλώσεις υπέρ του συριακού καθεστώτος ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από τις διαμαρτυρίες που προωθεί στο youtube η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας, και οι οποίες δίνουν τους τίτλους στις ειδήσεις από Συρία?
  Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους του δυτικού Τύπου και τους Ακαδημαϊκούς να εκφράσουν απόψεις και να προσφέρουν εξηγήσεις και αναλύσεις που δεν συμφωνούν πλήρως με τους προσανατολισμούς των δυτικών κυβερνήσεων? Αυτό είναι που ο Τσόμσκυ αποκάλεσε ‘κατασκευή της συναίνεσης’.
  Πραγματικά πιστεύω οτι η πέρα από κάθε όριο προπαγάνδα του Αλ Τζαζίρα βοήθησε το καθεστώς της Συρίας επειδή είχε τέτοια έλλειψη ισορροπίας ή ακόμα και δεδομένων. Αυτή η παρέλαση Ισλαμιστών Σύριων αντικαθεστωτικών στην οθόνη του Αλ Τζαζίρα πιθανώς να ανησύχησε τους κοσμικούς Σύρους.
  Το BBC την άλλη μέρα παρουσίαζε έναν Σύρο αξιωματικό που μια εβδομάδα πριν δοξαζόταν στο περιοδικό Time όταν είπε οτι λιποτάκτησε με άλλους 30 στρατιώτες του. Το έπαιζε το Αλ Τζαζίρα και κάθε άλλο δίκτυο. Το BBC χθες έκανε έναν επανέλεγχο αυτής της ιστορίας και ο τύπος παραδέχθηκε οτι είπε ψέμματα και οτι είχε αποστατήσει μόνος του. Κι όμως, το ρεπορτάζ επαίνεσε τα ψέμματά του και ισχυρίστηκε οτι σ’αυτά τα ψέμματα οφειλόταν η καθυστέρηση της προέλασης των συριακών στρατευμάτων στην Jisr Ash-Shughur.
  Ώστε ψέμματα στην υπηρεσία της δυτικής ατζέντας (και η ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι μέρος της δυτικής πολιτικής ατζέντας – ειδικά στη Συρία) είναι τώρα καλοδεχούμενα. Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.”

 3. Ομπλόμωφ says:

  όταν κάποιοι τα λέγαν απ’την αρχή….
  “Ομάδα Γάλλων και ξένων εμπειρογνωμόνων σε αμυντικά ζητήματα προειδοποιεί για τον «ισλαμιστικό κίνδυνο» στη Λιβύη, σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αποστολή στις περιοχές των Λίβυων εξεγερμένων. «Οι αληθινοί δημοκράτες δεν είναι παρά μια μειονότητα στους κόλπους του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων και πρέπει να συγκατοικήσουν με πρώην φίλους του συνταγματάρχη Καντάφι, οπαδούς της μοναρχίας και υποστηρικτές της εγκαθίδρυσης ενός ριζοσπαστικού Ισλάμ» υπογραμμίζουν.

  Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διευθυντή του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών (CF2R) Ερίκ Ντενεσέ και τον πρώην επικεφαλής της γαλλικής Αντικατασκοπείας (DST) Ιβ Μπονέ, αναφέρει πως μετέβη στην Τρίπολη και μετά στις ανατολικές περιοχές της χώρας, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, από τις 31 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου.”
  http://news.in.gr/world/article/?aid=1231113398

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s