Τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου

Τελικά, ποιά είναι η θέση του Ισραήλ στο ζήτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης εναντίον της Λιβύης? Ως γνωστόν το Ισράηλ είναι τόσο αξιαγάπητο που η κάθε αντιμαχόμενη πλευρά προσπαθεί να φορτώσει τη σιωνιστική εύνοια στην άλλη. Όλοι έχουμε δει βέβαια τους εξεγερμένους μουτζαχεντίν να μουτζουρώνουν πορτραίτα του Μουαμάρ Καντάφι με το άστρο του Δαβίδ, ενώ είχε διαδοθεί μέχρι και οτι η μητέρα του Καντάφι ήταν εβραία, άρα ο ίδιος είναι εβραϊκής καταγωγής κτλ. (και βέβαια σ’αυτές τις περιπτώσεις δεν είδαμε τους συνήθεις μύδρους περί αντισημιτισμού!)

Πριν από δύο μήνες περίπου είχαν κυκλοφορήσει επίσης φήμες στο ίντερνετ που εμφάνιζαν το Ισραήλ να παρέχει κρυφά όπλα και μισθοφόρους στις δυνάμεις του Καντάφι με σκοπό υποτίθεται να τον βοηθήσουν να συντρίψει τους ‘εξεγερμένους’. Οι φήμες τελικά δεν επαληθεύθηκαν από πουθενά και μάλλον ξεχάστηκαν (όπως και τόσα άλλα τερατώδη που ακούγονται μέσα στον συνεχή κυκεώνα παραπληροφόρησης που έχουν εξαπολύσει εδώ και μήνες τα ΜΜΕ των ‘εξεγερμένων’, το Al Jazeera , οι ΝΑΤΟϊκοί και οι ‘ενσωματωμένοι’ δημοσιογράφοι.)

Η σκοπιμότητα πίσω απ’αυτές τις καταγγελίες ήταν φανερή: το μισητό στον Αραβικό κόσμο Ισραήλ εμφανιζόταν να βοηθά τον Καντάφι να συντρίψει την εξέγερση, εφόσον ο Καντάφι εκπροσωπεί το status quo που ευνοεί το Ισραήλ. Μόνο που αυτή η ερμηνεία θεωρεί ως ρεαλιστικό το εξωφρενικό ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία να επεμβαίνουν στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή…κόντρα στα συμφέροντα του Ισραήλ!

Σήμερα όμως ο ίδιος ο Νετανιάχου εμφανίζεται να ‘συγχαίρει’ τη Γαλλία για τις προσπάθειές της να ανατρέψει το καθεστώς Καντάφι, ενώ ο γνωστός γλοιώδης ‘φιλόσοφος’ των σαλονιών Λεβύ υπόσχεται αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ εκ μέρους των ‘εξεγερμένων’!

http://www.monstersandcritics.com/news/middleeast/news/article_1643158.php/Israel-s-Netanyahu-thanks-France-for-intervening-in-Libya

Σύμφωνα λοιπόν με το Deutsche Presse Agentur (γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων),

«επισκεπτόμενος τον Γάλλο υπουργό εξωτερικών Αλαίν Ζιππέ, ο Νετανιάχου σημείωσε οτι ‘ο Καντάφι δεν ήταν ποτέ φίλος του Ισραήλ ή του εβραϊκού λαού και το Ισραήλ δεν θα λυπηθεί να τον δει να εξαφανίζεται απ’το χάρτη.’

‘Ο Καντάφι έχει ένα μακρύ ιστορικό υποστήριξης στη διεθνή τρομοκρατία και βίας εναντίον του λαού του’ ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου μετά με την συνάντηση με τον Ζιππέ.’

Ο Ισραηλινός ηγέτης πρόσθεσε οτι ελπίζει όταν μια νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί στη Λιβύη, θα προωθήσει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους τους λαούς της περιοχής.»

Οι ευχές όμως του Νετανιάχου φαίνεται να υλοποιούνται πριν καν τελειώσει ο πόλεμος, καθώς ο γνωστός γλοιώδης ‘διανοούμενος’ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και μέγας προστάτης της λιβυκής ‘εξέγερσης’, Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ (εδώ μια χαρακτηριστική φωτό… http://2.bp.blogspot.com/-UXmSJNNJjAk/TeiAqCXNUtI/AAAAAAAAaLA/lDTXO8FtpoA/s1600/bernard_henri_levy32.jpg) διαβεβαίωσε ο ίδιος τον Νετανιάχου οτι το νέο λιβυκό κράτος θα αναγνωρίσει το Ισραήλ!

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να αναγνωρίσει το Ισραήλ, σύμφωνα με τον γάλλο φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ, ο οποίος λέει οτι έδωσε το μήνυμα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ‘θα προωθήσει τη δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους και ασφάλεια για το Ισραήλ’ εάν αναλάβει την εξουσία’, δήλωσε ο Λεβύ μετά από την συνάντηση με τον Νετανιάχου την Πέμπτη.»

http://allafrica.com/stories/201106020856.html

(ένα μίνι φωτογραφικό ‘αφιέρωμα’ στον ‘φιλόσοφο’ του Σιωνισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στη σελίδα των Uprooted Palestinians http://2.bp.blogspot.com/-UXmSJNNJjAk/TeiAqCXNUtI/AAAAAAAAaLA/lDTXO8FtpoA/s1600/bernard_henri_levy32.jpg, με τίτλο ‘θαυμάστε τον πνευματικό ηγέτη της Λιβυκής Επανάστασης’).

Κάποιοι μέσα από το ‘Μεταβατικό Συμβούλιο’ φαίνεται οτι αρνούνται οτι έγινε ποτέ τέτοιου είδους υπόσχεση, όπως ο ‘αντιπρόεδρος’ Αμπντελχαφίντ Ρόκα.

http://www.echoroukonline.com/eng/world/13536-libyan-opposition-the-national-transition-council-will-never-establish-relations-with-israel.html

«Αρνούμαι έντονα ως αβάσιμη την πρόσφατη ανακοίνωση που έγινε γιάυτό το θέμα από τον γάλλο συγγραφέα και φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ εκ μέρους του Λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.»

Παρακάτω ο ίδιος αποδίδει την φημολογία για αναγνώριση του Ισραήλ σε ‘κανταφική προπαγάνδα’ που έχει σκοπό να απαξιώσει το Συμβούλιο (κατά το γνωστό τροπάρι των ‘εξεγερμένων’ προφανώς, ακόμα κι αν ένας σκύλος ψοφήσει στη Βεγγάζη θα τον έχει εκτελέσει ο Καντάφι).

Ενδεχομένως ο Λεβύ να προτρέχει κατά κάποιο τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει θετική εικόνα για την κυβέρνηση-μαριονέττα της Βεγγάζης. Αλλά όταν μιλάμε για έναν συρφετό πρώην αξιωματούχων συνδεδεμένων με δυτικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι έχουν μετατρέψει ήδη σε προτεκτοράτο τις περιοχές που ελέγχουν και οι οποίοι περιμένουν την εξουσία στο πιάτο μέσω ΝΑΤΟϊκής εισβολής, μπορούμε από τώρα να προβλέψουμε νομίζω τα περιθώρια άσκησης ‘ανεξάρτητης’ πολιτικής που θα έχει μια μελλοντική διαλυμένη Λιβύη.

Εκτός κι αν ο Λεβύ (που όπως βλέπετε και στις φωτό έχει στενές σχέσεις με όλα τα καθάρματα του Ισραήλ) έσπευσε να παροτρύνει τον Σαρκοζύ να επέμβει στη Λιβύη…βλάπτοντας εν αγνοία του τα ισραηλινά συμφέροντα!

ΥΓ: Τα λογικά παράδοξα αφθονούν βέβαια στις ‘αναλύσεις’ όσων πασχίζουν να δικαιολογήσουν τη συμπαράταξη με τους ‘εξεγερμένους’. Αφίσα των ‘Αυτόνομων’ πχ που ακόμα και σήμερα είναι αναρτημένη σε περιοχές της Αθήνας μεταξύ άλλων παραλογισμών ανακαλύπτει και τις ‘ιδιαίτερες’ διπλωματικές ή άλλες σχέσεις του ΓΑΠ με το ‘καθεστώς Καντάφι’. Δηλαδή την ώρα που η χώρα λειτουργεί ως ΝΑΤΟϊκό αεροδρόμιο, οι χώρες μέλη της ‘Συμμαχίας’ αποφασίζουν ομόφωνα την παράταση για άλλους τρεις μήνες της ‘ανθρωπιστικής’ αποστολής στη Λιβύη και ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Βεγγάζη ενώ η πρεσβεία στην Τρίπολη έχει κλείσει…οι ‘αυτόνομοι’ ανακαλύπτουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική των ΓΑΠ-Δρούτσα που πάει κόντρα και στο ΝΑΤΟ αμαλάχει! Και εις ανώτερα.

Από : Ομπλόμωφ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου

 1. Ομπλόμωφ says:

  Φοβερά ‘εμπνευσμένο’ σύνθημα στο εξώφυλλο του περιοδικού Barricada των αυτόνομων-antifa, έχει κυκλοφορήσει και ως αφίσα σε περιοχές της Αθήνας.

  (Η ανάλυση της φωτό είναι λίγο μικρή)
  “Γεννήθηκα στην Τυνησία, μεγάλωσα στην Αίγυπτο, πολέμησα στην Υεμένη και τώρα θυσιάζομαι στη Λιβύη, ελπίζοντας στη νίκη. Το όνομά μου είναι ελευθερία.”
  Σαν να λέμε, όλη η ιστορία της ‘Αραβικής Άνοιξης’ θα δικαιωθεί με την αλλαγή καθεστώτος που επιχειρεί το ΝΑΤΟ στη Λιβύη!

 2. Ομπλόμωφ says:

  Διόρθωση: το σωστό λινκ για την ιστοσελίδα Uprooted Palestinians είναι αυτό εδώ http://uprootedpalestinians.blogspot.com/2011/06/meet-spiritual-leaders-of-second-french.html
  Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τον μέγα ακτιβιστή-διανοούμενο που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ‘ελευθερία’: από φιλική κουβεντούλα με διάφορους ηγέτες του Ισραήλ και με ηρωικούς ισραηλινούς πιλότους, συναντήσεις με τους πεμπτοφαλαγγίτες της Βεγγάζης, έως και με τον αρχιχασάπη πολέμαρχο του Αφγανιστάν Ντοστούμ! (…όπου καλεί το καθήκον με λίγα λόγια)

 3. Ομπλόμωφ says:

  Μόλις τώρα πρόσεξα στην παραπάνω σελίδα οτι ο εν λόγω ‘φιλόσοφος’ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων είχε γράψει πρόσφατα άρθρο με τίτλο ‘Μετά τον Καντάφι, ο Άσσαντ’. Θαυμάστε την τελευταία παράγραφο του πονήματος: ναι, είναι ένας γαλλοεβραίος ‘διανοούμενος’ αυτός που διαβάζετε, κι όχι το φάντασμα του Μοσέ Νταγιάν! (μπας και γράφει και στο ιντιμίντια?)
  http://www.tnr.com/article/world/88662/bashar-al-assad-syria-qaddafi-arab-spring
  “Από μια καθαρά γεωπολιτική σκοπιά, πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει οτι, από τότε που ανήλθε στην εξουσία, αυτός ο άνθρωπος έχει υποθάλψει, χρηματοδοτήσει και διευθύνει, από το παρασκήνιο, τη νεο-φασιστική οργάνωση της Χαμάς? Δεν είναι δυνατόν να λέμε από τη μια οτι το Ιράν αποτελεί κίνδυνο για τον κόσμο, κι απ’την άλλη να μην επιθυμούμε ολόψυχα την πτώση αυτού του ‘Ιρανόσαυρου’, του στρατιωτικού βραχίονα του Αχμαντινετζάντ στην περιοχή, του νονού των χειρότερων τρομοκρατών. Μετά τον Καντάφι, ο Άσσαντ – θα είναι μια επείγουσα υποχρέωση.”

 4. Ομπλόμωφ, καλώς ήρθες πίσω στην ενεργό δράση! – εννοώντας το συγκεκριμένο blog, γιατί γενικότερα πιστεύω ότι θα είσαι πάντα ενεργός. Εμείς κι εμείς μείναμε μου φαίνεται. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε δυναμικά! Θα έρχομαι κι εγώ συχνότερα τώρα που καλοκαιριάζει. Τα λέμε!

 5. φερμ says:

  H πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Θόδωρας με εκανε να αναθεωρήσω την απόφασή μου να αποσυρθώ απο το μπλογκ. Θα επανέλθω και εγω. Θόδωρα συγχαρητήρια.

 6. Ομπλόμωφ says:

  …τα συγχαρητήρια στον Σαρκοζύ! (‘μπράβο Σαρκοζύ’…)
  Η μόνη ‘δουλειά’ που κάνω είναι οτι συνεχίζω να διαβάζω και να συλλέγω πληροφορίες γι’αυτόν τον άθλιο πόλεμο που συνεχίζεται – και με τη σύμφωνη γνώμη και την αρωγή του ΓΑΠ μήν ξεχνιόμαστε – και που οι περισσότεροι φαίνεται να τον ξέχασαν, αφού επί 2 – 3 βδομάδες είχαν μεταμορφωθεί σε ειδήμονες αραβο-πατέρες και επαγγελματίες χρήσιμους ηλίθιους με τις υστερικές κραυγές τους. Βέβαια απ’ότι βλέπω τώρα μερικοί απ’αυτούς έχουν μετεξελιχθεί και σε επαγγελματίες ‘βιωματικούς’ ιδιοκτήτες-εκπροσώπους της πλατείας Συντάγματος που εκδίδουν λογοκριτικά φιρμάνια…

 7. Περιτο βεβαια να πω, οτι και γω παρακολουθω καθημερινα το blog. Και αν βρω καποια ειδηση σε λιγες γραμμες, τη μεταφερω. Πραγματικα, η δουλεια που ριχνει ο Ομλομωφ ειναι φοβερη. Παροτι αποφευγω να διαβασω μεγαλα κειμενα, τα δικα του τα διαβαζω, γιατι γραφει μια σελιδα, και καταλαβαινεις απο τις παραπομπες που κανει οτι εχει διαβασει 500, και η σελιδα ειναι η περιληψη, οσο μπορει, αυτων που διαβασε

 8. Ομπλόμωφ says:

  Ελευθερίων ηθών, μου αρέσει που στη σελίδα σου δημοσιεύεις και τα τρολλαρίσματα που αφήνω στο ίντυ!(NATO: το δίκιο τό’χουν οι εξεγερμένοι κτλ). Φαίνεται όμως οτι η ΣΟ δεν εκτιμά το χιούμορ μου!

  Να κι άλλο ένα (κομμένο) για την αιφνιδιαστική παραίτηση Μπασσάρ Αλ Άσσαντ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1308919#1308919

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s