Αναρχονατοϊκή Αντιπληροφόρηση

Ή πώς συγκλίνει η ‘δυναμική αντιπληροφόρηση’ με τον πληροφοριακό πόλεμο του ΝΑΤΟ «Ταξιδεύουμε σε μια κυβερνο-θάλασσα, και είναι μια επαναστατημένη θάλασσα, και πρέπει να μάθουμε πώς να κυβερνούμε, πώς να πλέουμε σ’αυτήν τη θάλασσα.»

O συμπατριώτης μας ναύαρχος Τζαίημς Σταυρίδης, επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, είχε μιλήσει πέρσι τον Ιούλιο για την ανάγκη το ΝΑΤΟ να ελέγχει τη ροή πληροφόρησης στο διαδίκτυο και γενικότερα για την ανάγκη εμπλοκής στον ‘πληροφοριακό πόλεμο’.

«Ερώτηση: Ποιά είναι η καλύτερη συμβουλή που θα δίνατε σε διοικητές επιχειρήσεων ώστε να βοηθήσουν με τον πληροφοριακό πόλεμο, που είναι τόσο σημαντικός στο σημερινό περιβάλλον?

Απάντηση: Οι άνθρωποι. Είναι το να επενδύεις στους νέους μας που ήδη έχουν ενστικτωδώς τόσες ικανότητες που απαιτούνται στην εποχή της πληροφορίας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τους μαζέψουμε όταν είναι στα 20 τους, να τους δώσουμε τη σωστή εκπαίδευση και να δημιουργήσουμε ένα σώμα μέσα στο στρατό που θα είναι εξειδικευμένοι σ’αυτό το είδος πληροφοριακού πολέμου , και ειλικρινά, αν δούμε σήμερα το είδος του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, είναι πολύ εύκολο να φανταστούμε ένα μέλλον στο οποίο οι πληροφοριακές πλευρές των συγκρούσεων θα είναι αρκετά σημαντικές.»

http://humanrightsinvestigations.org/2011/04/28/information-wars-sailing-in-a-cyber-sea/

Ανταποκρινόμενοι προφανώς στις απαιτήσεις αυτού του νέου περιβάλλοντος που περιέγραψε ο νάυαρχος, η ΣΟ του ‘ελευθεριακού’ ιντιμίντια –η οποία κατά τα άλλα είναι πρώτη στο ψαλίδι- φαίνεται να έχει αναθέσει άτυπα (ή τουλάχιστον επιδεικνύει απίστευτη ανοχή) την ‘ενημέρωση’ για τα Διεθνή σε ένα αφηνιασμένο φερέφωνο της φιλοδυτικής προπαγάνδας, ο οποίος φυσικά αυτοπαρουσιάζεται και ως ‘αναρχικός’ (και πρέπει να είναι, γιατί υπογράφει συνήθως με @, αυτονόητα πράγματα), και ο οποίος έχει βαλθεί να μετατρέψει την υποτιθέμενη ‘αντιπληροφορηση’ που παρέχει το μέσο σε κάτι ανάμεσα σε..Radio Free Europe και δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ.

Με λίγη συστηματική παρατήρηση (ναι, μάλλον είμαι απ’τους ελάχιστους που ασχολούνται με τα ‘Διεθνή’ του ιντιμίντια) διαπιστώνει κανείς οτι ο συγκεκριμένος…αναρχονατοϊκός έχει σταθερή παρουσία στο μέσο τουλάχιστον από την αρχή της λιβυκής τραγωδίας, υπογράφοντας πότε ως ‘Βεγγαζινός’, πότε ως ‘Λίβυος εξεγερμένος’, πότε με διάφορα άλλα ευφάνταστα εξεγερτικά, αλλά συνήθως με σκέτο @ (είπαμε, το γράφει στην ούγια). Μιλάμε για καθημερινά ποστ, αποκλειστικά στα Διεθνή και στις Αναδημοσιεύσεις , και με μια φιλοδυτική-φιλονατοϊκή γραμμή σε σημείο παροξυσμού. Ναι, μιλάμε για το ίδιο άτομο του οποίου κάθε δεύτερη λέξη στο ζήτημα της Λιβύης είναι ο ‘χασάπης’, και βασικότερο επιχείρημα υπέρ της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας είναι οτι τα αντίθετα τα λέει….ο Ριζοσπάστης.

Έτσι λοιπόν, με τη φιλική ανοχή της ΣΟ του ιντιμίντια, πέρα από τη γνωστή προπαγανδιστική υστερία στο θέμα της Λιβύης, κάθε μέρα το ‘μέσο της δυναμικής αντιπληροφόρησης’ μας ενημερώνει πχ, για το πόσο τρελλός είναι ο Τσάβες, πόσο καταπιεστική η Βόρεια Κορέα, πώς η χούντα της Συρίας στηρίζεται από το Ιράν και τη Ρωσία και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια…’αντιεξουσιαστική’ αντιπληροφόρηση που αφορά επιλεκτικά…τους εχθρούς της ‘δημοκρατικής’ Δύσης (κι όχι φυσικά τους φιλελεύθερους ‘συμμάχους’ της όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ…και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) Άλλωστε ως γνωστόν ανήκομεν εις την Δύσιν.

Ενδεικτικά λοιπόν, από τις επάλξεις του ιντιμίντια:

– Μαχόμεθα κατά της επαράτου Ρωσίας (ως γνωστόν το ίντυ είναι γεμάτο με φιλορώσους, άθεους κομμουνιστές, ψηφοφόρους του ΚΚΕ κτλ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1296888 (ναι κυρίες και κύριοι, αυτό λέγεται δυναμική αντιπληροφόρηση!)

– Πανηγυρίζουμε για τις επιτυχίες των συντρόφων του ΝΑΤΟ στον ‘πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας’ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1300150

– Και για το Παλαιστινιακό διαθέτομεν άποψη

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1294434#1294434 (αυτό παραδόξως κομμένο)

-Και ξανά για την Παλαιστίνη, ενημέρωση απευθείας από State Department και Τελ Αβίβ: οι διαδηλώσεις εναντίον της ισραηλινής κατοχής είναι φυσικά υποκινούμενες από τη ‘χούντα της Συρίας’

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1292280

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς οτι πρόκειται απλώς για κάποιο τρολλ που σπάει πλάκα, αν και εδώ μιλάμε για συστηματική παρουσία και συνεπή ιδεοληπτική εμμονή με τους ‘εχθρούς της ελευθερίας’ όπως θά’λεγε κι ο σύντροφος Μπους. Οπότε τί να υποθέσει κανείς, παπαγαλάκι εν υπηρεσία ή όντως κάποιοι ‘αναρχικοί’ έχουν φτάσει στο έσχατο επίπεδο φιλοϊμπεριαλιστικού κρετινισμού αλά Τέτα Παπαδοπούλου?

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα φτιάχνεται μια χαρά.

Το σημαντικότερο ζήτημα βέβαια είναι το γεγονός οτι η δήθεν ‘αντιεξουσιαστική’ ΣΟ του ιντιμίντια που κατά τα άλλα έχει οξυμμένα λογοκριτικά ένστικτα αφήνει ανενόχλητο κάποιον να μετατρέπει το site σε βόθρο της πιο ξεδιάντροπης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Αλλά πολύ φοβάμαι οτι πρόκειται για απόψεις που χαίρουν ευρύτερης αποδοχής στα πλαίσια της ‘πρωτοκοσμικής’ αφασίας που κατέχει μεγάλο τμήμα του ‘αντιεξουσιαστικού’ (αλλά και ‘προοδευτικού’ αριστερού) χώρου σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως αποδείχτηκε περίτρανα από τη στάση που κράτησαν στο ζήτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.

Από: Ομπλόμωφ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s