O ANTI ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Αthens Indymedia

O ANTI ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Αthens Indymedia

Ένας σύντροφος που υπογράφει με το ψευδώνυμο velter, μου έστειλε στο μέιλ αυτό το κείμενο σχόλιο που λογοκρίθηκε από τη ΣΟ του ιντιμίντια και είναι παρέμβαση σε αυτή τη θεματική: αντικοινωνικότητα – η ήττα της αναρχίας;
Το ότι συκοφαντείται και βρίζεται η αναρχία και κάποιοι που πάνε να την υπερασπιστούνε λογοκρίνονται και αφήνονται οι φασίστες ( υπάρχει κρυφοφασιστική παρέμβαση μέσα σ΄ αυτή τη συζήτηση), είναι ένδειξη του αντιαναρχισμού όσο αφορά την κοινωνική αναρχία, αρκετών μελών της ΣΟ από τη μια, και από την άλλη συνεχίζουν μέχρι αφέλειας κάποιοι καλοπροαίρετοι αναρχικοί να στηρίζουν αυτό το μέσο, λόγω της αδυναμίας να υπάρξουν πραγματικά κινηματικές υποδομές. Το ότι το ιντιμίντια έχει γίνει ιδιοκτησία δύο – τριών ατόμων, είναι μια κατάντια που αφορά όλους μας. Ίσως να μην αφορά αυτούς που τους ενδιαφέρει μόνο η χρησιμοθηρία. Γ.Μ.

http://politikokafenio http://indy.gr/analysis

Το κείμενο σχόλιο, είναι αυτό:

” Αφορισμοί” του Velter

1. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο τίτλος αυτής της συζήτησης είναι αρκετά εύστοχος. Βεβαίως και θα επέλθει η “ήττα” της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός αναρχικού κινήματος, αφού κίνημα δεν υπάρχει -υπάρχουν μόνο χώροι. Και η ήττα πρώτα και κύρια είναι ιδεών και ηθικού, εν ολίγοις πολιτική. Αν οι αναρχικοί δεν διακριθούν και δε συγκρουστούν ευθαρσώς με τις λογικές των πυρήνων, των νιχιλιστών και των ατομικιστών.

2. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκερασμού των αντιθέτων δημιουργεί εκτρώματα. Η αναρχία είναι αντίθετη τόσο με το νιχιλισμό όσο και με τον ατομικισμό. Η αναρχία είναι πρώτα και κύρια κλάδος του σοσιαλισμού, είναι ο αντιεξουσιαστικός σοσιαλισμός.

3. Είναι ψέμα και φτηνή συκοφαντία αυτό που ισχυρίζονται μερικοί ότι οι αναρχικοί το “έχουν παίξει” ιστορικά ή το “παίζουν” απελευθερωτές. Ίσα ίσα που τους εαυτούς τους πρώτα προσπαθούν να απελευθερώσουν. Έγινα αναρχικός όπως γίνονται οι περισσότεροι, μέσα από μια άρνηση και ένα συγκριτισμό. Διότι σε μια κοινωνία που διέπεται από αυτούς που δίνουν εντολές και αυτούς που εκτελούν, από αυτούς που είναι εκμεταλλευτές και από αυτούς που είναι εκμεταλλευόμενοι, δεν θέλω να είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Φυσικά, δεν έχω επιλογές. Μόνο εκμεταλλευόμενος μπορεί να είμαι. Σε μια κοινωνία οργανωμένη από τον καπιταλισμό και τα αφεντικά δεν μπορεί να είμαι ελεύθερος, γιατί ούτε να άρχω θέλω ούτε να άρχομαι, ούτε να εκμεταλλεύομαι ούτε να με εκμεταλλεύονται.
Όσο θα διαιωνίζεται αυτό το δίπολο, δε θα είμαι ελεύθερος.

4. Δε θα ανοίξω καμιά κουβέντα για το Νίτσε, αυτόν τον αντισοσιαλιστή, ελιτιστή, κρυφο-ολιγαρχικό. Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει κριτικάρει την καρδιά της νιτσεικής σκέψης. Και όσοι το έχουν κάνει, το έχουν κάνει “εξ απαλών ονύχων”. Σε αυτό το σημείο ο Νίτσε είναι από τους πιο “ευνοούμενους” φιλόσοφους. Όμως, το ερώτημα παραμένει. Ο ναζισμός σφετερίστηκε τη νιτσεική σκέψη ή μέρος της νιτσεικής σκέψης είναι προοίμιο του ναζισμού;

5. Περί μηδενισμού: ο μηδενισμός ήταν, είναι και θα είναι προεπαναστατική κατάσταση, διότι από τη φύση του δεν είναι προταγματικός και η επανάσταση τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι πρώτα και κύρια πρόταγμα. Είναι η ανατροπή κι ο ριζικός μετασχηματισμός του κοινωνικού στάτους. Δεν αποτελεί τρικυμία εν κρανίω αλλά εγκεφαλοπάθεια (για να χρησιμοποήσω ιατρικούς όρους), ότι ο μηδενισμός είναι επαναστατικός. Αλλά τι σημασία έχει αφού οι επαναστάσεις σήμερα γίνονται και από τα … απορρυπαντικά;

6. Το παραμύθιασμα των ιλλεγκαλιστών, ότι μπορούν να αποτελούν παράδειγμα ως τρόπος ζωής, ας το αφήσουν για τους ηλίθιους και τους αφελείς. Η ληστεία μιας τράπεζας μπορεί να είναι ένας ιλλεγκαλιστικός τρόπος, αλλά του ξόδεμα του εισοδήματος που αποκομίζεις από την πράξη αυτή γίνεται με λεγκαλιστικό (νόμιμο) τρόπο. Νόμιμα θα αγοράσεις τσιγάρα, θα πιεις μπύρα, θα αγοράσεις αυτοκίνητο, θα νοικιάσεις σπίτι, κτλ. Μ΄ αυτό θέλω να πω, ότι ο ιλλεγκαλισμός υπάρχει για μια στιγμή. Κανένας δεν μπορεί να αποφύγει και να ζήσει έξω από τους θεσμούς. Και αν αυτό γίνει, θα γίνει για μια στιγμή. Είναι σα να προσπαθείς να ζήσεις έξω από τη βαρύτητα. Αυτό μπορεί να γίνει για μια στιγμή με αυτές τις ειδικές πτήσεις.
Επομένως, αγώνας για να ανατρέψουμε αυτούς τους θεσμούς και να δημιουργήσουμε νέους πιο ανθρώπινους και πιο δίκαιους. Στη μοναξιά δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας, πόσο μάλλον ισότητας. Μόνο στις μεταξύ μας σχέσεις τίθονται αυτά τα ζητήματα.

7. Η αντίληψη των πυρήνων και των συν αυτών συνοδοιπόρων, σε κάποια άλλη εποχή (δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για το μέλλον) θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν κατάλυμα στους κοιτώνες των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Είναι σημείο των καιρών οι γόνοι της μεσοαστικής τάξης να τα σπάνε στα Εξάρχεια και της εργατικής να τα σπάνε στα γήπεδα. Για τη σημειολογία των καιρών θα αναφέρω δύο από τα εκατοντάδες περιστατικά (χωρίς να μου πέφτει λόγος για τις διανθρώπινες σχέσεις). Στην κηδεία της αριστερής Έλλης Αλεξίου, τον επικήδειο εκφώνησε ο επιστήθιος φίλος της και παράλληλα ιδιοκτήτης της “Μέτρον ανάλυσις”. Αμέσως μετά διαβάζω στο διαδίκτυο, ότι διαμαρτύρονται φτωχοί Βιετναμέζοι διότι η κυβέρνησή τους έχει αποφασίσει να εκχωρήσει μεγάλες εκτάσεις γης από παλιούς οριζώνες σε πολυεθνικές εταιρίες με κινέζικα κεφάλαια για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ!
Ξέρετε το τραγουδάκι “Γιε, γιε, γιε… στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι”; Πώς να μην τα πάρουν οι γόνοι αυτών των αριστερών μεσοαστικών οικογενειών που μετοίκησαν εις στα Βόρεια Προάστια; Και η αναρχία τι φταίει, από πεδίο επαναστατικότητας και δημιουργικής σκέψης, να γίνεται πεδίο και χώρος αναφοράς και εκτόνωσης αυτού του αρρωστημένου κοινωνικού στάτους; Και οι αναρχικοί από ανεκτικότητα μέχρι ηλιθιότητα και από θεωρητική και ιδεολογική ανεπάρκεια, αντί να αυτοπροσδιορίζονται, ετεροκαθορίζονται από τις καταστάσεις και από την άλλη μιλάνε για αυτοοργάνωση.
Το viva la muerte, που θέλουν να ξαναφωνάξουν -εδώ σ΄ αυτή τη συζήτηση, αλλά και έξω- άλλοι το φώναξαν, όχι εμείς οι αναρχικοί! παλιότερα οι αστοί που έρχονταν στην αναρχία, τα έδιναν όλα γι΄ αυτή. Ακόμη και την περιουσία τους. Οι μεσοαστοί σήμερα μόνο παίρνουν από την αναρχία, δεν δίνουν.

8. Ο έξυπνος αντάρτης είναι ο ασύληπτος αντάρτης! Με ασύληπτες ιδέες! Υπήρξαν οργανώσεις που ούτε εξαρθρώθηκαν ούτε συλλήφθηκαν τα μέλη τους. Αυτή η ξεφτίλα που έπαθε η 17 Νοέμβρη, να συλλαμβάνονται τα μέλη της με τις πυζάμες και τις σαγιονάρες στις παραλίες, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά στον αέρα για την τιμή των όπλων, το έχω αποκαλέσει ελληνική παραδοξολογία και καρικατούρα. Οφείλεται στη λενινιστική αντίληψη για τη φετιχοποίηση της οργάνωσης, όπου πάγωσε το χρόνο σαν τις παλιές κιτρινισμένες φωτογραφίες. Ενώ οι καιροί και οι συνθήκες άλλαξαν, αυτοί παρέμειναν ίδιοι. Δεν είμαι της προσαρμοστικής άποψης, αλλά δεν είμαι και της άποψης ότι δεν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου το κλίμα και τη συγκυρία τη στιγμή που δρας. Σε διαφορετική περίπτωση, έρχεται η παρακμή. Όταν περνάς στην απόλυτη πράξη βίας, που είναι η ανθρωποκτονία, σημαίνει ότι έχεις βάλει τη δική σου ζωή σε δεύτερη μοίρα. Αλήθεια σε ποια μοίρα έχει βάλει τη δική του ζωή ο Φαρμακοχέρης;

9. Ποιο ρίσκο και ποια παλικαριά; Καλύτερα ας αφήσουμε τις διάφορες συμπεριφορές να τις ερμηνεύσει η ιατρική επιστήμη.Ο σύντροφος Κασσίμης, ο Πρέκας και ο σύντροφος Τσουτσουβής (ο απόλυτος αντάρτης πόλης), έκαναν λάθη. Όμως ο Τσουτσουβής, πέφτοντας σε ενέδρα με ένα πιστολάκι έφαγε τρεις από αυτούς.
Στο νέο αντάρτικο με κοντέινερς από οπλισμό, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και διάφορα άλλα … αξεσουάρ, μόλις τους πλαγιοκοπήσουν οι μπάτσοι κάθονται σαν τις κότες και συλλαμβάνονται. Και σε μια εποχή παρατεταμένης ανευθυνότητας αναλαμβάνουν την ευθύνη!!!!!! Όπως και αυτή η άρρωστη γριά νυφίτσα, αυτός ο πολιτικός μηχανικός από το Ψυχικό, που δεν τον εξουσιοδότησε κανείς να αναλάβει καμιά ευθύνη! Ένας πραγματικός αντάρτης είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, μέρος του λαικου κοινωνικού κινήματος. Και βλέπει τη δράση του σα μια από τις μορφές αγώνα, όχι σαν τον ίδιο τον αγώνα! Και επειδή είναι σαν ψάρι μέσα στο νερό και πρέπει να αδειάσεις το νερό για να τον πιάσεις, έτσι πρέπει να αδειάσεις το κοινωνικό λαικό κίνημα, για να τον πιάσεις. Αυτά όμως γίνονται σε εποχές που υπάρχει αυτό το κίνημα! Σε εποχές που υπάρχει αδράνεια, αδιαφορία και καλλιεργείται η συναίνεση, είναι σαν τοίχος που αν πέσεις πάνω του με 150 χλμ την ώρα, θα γίνεις χαλκομανία. Η έξυπνη και ωφέλιμη στρατηγική, είναι να πάρεις το καλεμάκι και να υποσκάψεις τα θεμέλια αυτού του τοίχου!
Αν νομίζει το νέο αντάρτικο ότι δημιουργεί πρόβλημα και πλήγμα με 10 φουρνέλα την επίθεση σε μπάτσους που έχουν κάνει το αμάξι τους κοτοφωλιά και σε κακόμοιρους σάπιους δημοσιογραφίσκους, ας το συνεχίσει. Εδώ είμαστε και θα δούμε. Εγώ είμαι της γνώμης ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν αέρα στ΄ αρχ… του καπιταλισμού! Και φυσικά ποτέ δεν πίστεψα αυτή τη μαλακία που λέει ότι το φτερούγισμα μιας πεταλούδα στην Κίνα, θα δημιουργήσε κυκλώνα στη Μασαχουσέτη! Πήξαμε στις συμβολικές ενέργειες. Και οι μεγαλόσχημοι της πολιτικής, του χρήματος και των ΜΜΕ, είναι στο απυρόβλητο. Φυσικά, ποιος τολμάει από το νέο αντάρτικο να τους αγγίξει, αφού αυτό θα προυπέθεται μάχη εκ του συστάδην ;

10. Προς το μαρξιστή περί διαλεκτικού υλισμού: είναι τέτοιος ο υλισμός σας που ερμηνεύετε την ιστορία με ιδεαλιστικό τρόπο και δεν αντλείτε κανένα συμπέρασμα. Ή μάλλον αντλείτε ιδεαλιστικά συμπεράσματα. Η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ για σας είναι απόρροια όχι του μαρξιστολενινιστικού μοντέλου, αλλά των προσώπων και των λαών που ήταν ανώριμοι για αυτό το μοντέλο.

11. Κομμουνισμός και ελευθερία, αυτό είναι η αναρχία! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Ότι προσπαθεί να αποσπαστεί από την κοινωνική διάσταση της αναρχίας είναι σκέτος φιλελευθερισμός και νεοφιλελευθερισμός στις μέρες μας. Μπορείς να παίξεις και να προσκολλήσεις διάφορα επίθετα στην αναρχία . Ιδιαίτερα αν βάλεις το “άναρχο-” μπροστά, θα δημιουργήσεις χιλιάδες επιθετικούς προσδιορισμούς. Μέχρι που ακούω ότι το δάσος είναι άναρχα φυτεμένο, άναρχη δόμηση ή το προσφιλές για τους μαρξιστολενινιστές “αναρχία στην παραγωγή”, κτλ.Τώρα ήρθε και το νέο ρεύμα: “ο Αντικοινωνικός Αναρχισμός”!!! Παιδιά, κλείστε την πόρτα, γιατί κάνει πολύ ρεύμα και παγώσαμε!

Προς τους λιμοκοντόρους – προφεσόρους της ΑΚ. Αρκετοί από τους παλιούς της ΑΚ, ήταν οπαδοί του Μπαμπέφ και του γιακωβινισμού. Οι άνθρωποι όμως αλλάζουν ή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Στο φυλλάδιο με τις θέσεις σας γράφετε για την άμεση δημοκρατία έτσι σκέτα! Πουθενά δεν υπάρχει καμιά λέξη έστω για κοινωνικό μετασχηματισμό και νέο καταμερισμό εργασίας. Μου θυμίζετε πάρα πολύ την άμεση δημοκρατία του αστού πλην δαιμόνιου Ντεσάντ. Τουλάχιστον εγώ, από παλιά αλλά και τώρα, μιλάω για την άμεση δημοκρατία και την γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση!!! Φυσικά, έχω προσπαθήσει και έχω αποτύχει να εξηγήσω σε νεο-κινηματίες ότι άλλο πράγμα η αυτοδιαχείριση και άλλο η αυτοδιεύθυνση.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους νεοκινηματίες που ξύπνησαν από το λήθαργο με τα δεκεμβριανά μιλούν για ανταγωνιστικό και όχι για επαναστατικό κίνημα. Άλλωστε το έχει πει και ο μέντορας της εξέγερσης Μπονάνο, όπου όταν μιλάει γεμίζουν ασφυκτικά τα αμφιθέατρα: “… η επανάσταση μας τελείωσε…”!!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ Γ ΜΕΡΙΖΙΩΤΗ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” http://eleftheriakos.blogspot.com/

Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ εγινε απο τον φερμ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to O ANTI ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Αthens Indymedia

 1. C3TM says:

  Τρομερό δείγμα του τι κόβει πλέον η ΣΟ. Καθαρή ιδεολογική λογοκρισία. Ούτε για πλάκα δεν μιλάμε για παραβίαση της πολιτικής δημοσίευσης.

  Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο 10. που λέει για τον διαλεκτικό υλισμό αν και δεν ξέρω σε ποιόν ακριβώς απαντάει οπότε πάω πάσο. Μπράβο ΣΟ, εις ανώτερα.

  Αυτό που λέει για “ανταγωνιστικό” κίνημα αντί για αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό κίνημα το έχω προσέξει και εγώ. Απ’ ότι έχω καταλάβει είναι νεολογισμός της μεταμοντέρνας προσέγγισης στην οποία όλα τα αιτήματα είναι ίσα και ο καπιταλισμός απλά ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμάχεται το “κίνημα”. Ούτε βασικό πρόβλημα που δημιουργεί όλα τα άλλα δηλαδή, ούτε πιο σημαντικό και επίκαιρο από όλα τα άλλα. Μιλάμε για το μεγαλείο του μικροαστισμού στην ιδεολογία.

 2. Ομπλόμωφ says:

  Φωτό από τοιχογραφία στη Βεγγάζη http://i.cdn.turner.com/cnn/2011/WORLD/africa/05/17/libya.rapes.icc/t1larg.women.afp.gi.jpg

  Προβλέπω ο φερμ να γίνεται οπαδός των εξεγερμένων της Λιβύης!

  Το ερώτημα βέβαια είναι, αυτοί είναι οι “pro-democracy rebels” που έχει σπεύσει να αγκαλιάσει με στοργή ολόκληρη η Δύση?

  • φερμ says:

   Αυτο το “προνόμιο” του “οπαδού των εξεγερμενων της Λιβύης” το εχει η αντιεξουσιαστική ΣΟ και οι “σύντροφοί τους” ττης ισραηλινής πρεσβείας οι Τερμιναλ που σε καθε θρεντ αμα τους τσικλίσεις λίγο θα καταλήξουν να σου κάνουν μάθημα περι αντισιωνισμος=αντισημιτισμός και για το “δημοκρατικο” κράτος του ισραήλ που το 90% του πληθυσμού του, επαιρνε πριν λίγα χρόνια μερος μαζί με το IDF στο πογκρόμ κατά των παλαιστινίων της Γαζας με βασανισμούς μεχρι θανάτου αναπήρων, βιασμούς, ζωντανών που θάβονταν κάτω απο τα ερείπια των σπιτιων τους , βρέφη θαμενα στα μπάζα, παιδιά με μια τρύπα σο κεφάλι και άλλοτε στο στήθος κλπ κλπ.
   Και το τελευταίο στάδιο ξεπεσμού μιας ΣΟ που τα μελη της μπορεί να ανήκουν εστω και στο τελευταίο απολιτίκ αναρχίζον γκρουπούσκουλο, δε θα επετρεπε τετοια κάλυψη και προβολή στους στημένους σιωνιστές εκει μεσα, ούτε βέβαια θα λογόκρινε καθολικά τους ποστερ που άρχιζαν και ανέτρεπαν τεκμηριωμένα την συστημική προπαγάνδα για τη Λιβύη, ακριβώς λίγο πριν την εισβολή του Νατο στη χώρα. Για να μην πουμε για τη Συρία που συνεχίζουν ακριβω΄ς το ίδιο τροπάρι.

 3. Ομπλόμωφ says:

  Μιλάμε για επαναστάτες με αιτία…

 4. φερμ says:

  Χα χα φοβερή φωτογραφία. Τα λεει όλα χωρίς σεντόνια ανάλυσης.
  Περαστικά στα πανθηράκια της αυλής της Χίλαρι και της Παλιν.

 5. Ομπλόμωφ says:

  Για την φίλη μας τη Σάρα δεν είμαι σίγουρος, νομίζω κάτι τέτοιοι κάνουν και ‘αντιπολίτευση’ με την έννοια ‘τί ακριβώς κάνουμε εκεί’ και ‘ποιοί είναι αυτοί οι αντάρτες’ κτλ (πόσο μάλλον όταν οι αγαπημένοι αντάρτες του ΝΑΤΟ κρεμάνε τον ‘εβραίο’ Καντάφι!!). Ο κολόγερος ο ΜακΚαίην βέβαια εκφράζει πολύ καλύτερα την μιλιταριστική επιθετικότητα των ΗΠΑ, μαζί με τον αρχισιωνιστή Λίμπερμαν (τον Τζο, όχι τον Άβιγκντορ). Αυτοί συνήθως βγαίνουν ως λαγοί σε στυλ ‘ντου, παντού’ κτλ
  Αν κάποιον θα ‘συμπαθούσα’ ας το πούμε έτσι από ρεπουμπλικάνους υποψήφιους είναι ο απομονωτιστής Ρον Πολ. Δεξιός μεν, αλλά με συνεπή αντι-επεμβατική στάση σε όλους τους πολέμους, και υπέρμαχος της εξόδου των ΗΠΑ από ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, μέχρι κι’απ΄τον ΟΗΕ!! Αλλά με τέτοιες θέσεις δεν τον βλέπω να πηγαίνει πολύ μακρυά!
  ———-
  Η φωτό όντως είναι απόλυτα πετυχημένη. Η αστερόεσσα σε δράση…
  Να και μια άλλη που έχω κρατήσει, ο Καναδός στρατηγός Μπουσαρ, επικεφαλής της ‘ανθρωπιστικής’ προσπάθειας του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Βουρ για την κοινωνική απελευθέρωση λέμε!

  • C3TM says:

   Ο Ron Paul δεν είναι ακριβώς αντι-επεμβατιστής. Ανήκει στην παλιά σχολή των απομονωτιστών (isolationists). Αυτοί δεν θέλαν διεθνή ανάμειξη των ΗΠΑ στον κόσμο αλλά και η απομόνωση τους δεν ήταν αποκλειστικά μέσα στη Βόρεια Αμερική αλλά στο Δυτικό Ημισφαίριο, δηλαδή σε όλη την Αμερικάνικη ήπειρο. Στο πρώτο στάδιο επεκτατισμού των ΗΠΑ τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ου που κυριαρχούσε ο απομονωτισμός, κατάφεραν και αποκοιοποιήσαν όλη την Καραϊβική, έκαναν προτεκτοράτο την ισπανική Κούβα, αρπάξαν την Χαβάη και τη Σαμόα, αργότερα τις Φιλιπίνες ενώ δημιούργησαν από το μηδέν το αποσχιστικό κίνημα του Παναμά με την βοήθεια του Αμερικάνικου στρατού για να μην πληρώσουν τα λεφτά που θέλαν οι Κολομβιανοί για την διώρυγα.

   Πέρα από αυτό είναι πιστός της κάθε μαλακίας συνωμοσιολογίας που κυκλοφορεί στην Αμερική για τους δίδυμους πύργους, την ομοσπονδιακή τράπεζα κλπ κλπ.

   Μη το ψάχνεις, καλός Αμερικάνος πολιτικός δεν υπάρχει. Εκτός από τον Eugene Debs.

   • Ομπλόμωφ says:

    Ναι βρε c3tm, σιγά μην ψήφιζα Ron Paul! Εντάξει, ακραίος νεοφιλελεύθερος/αντικρατιστής είναι, αλλά οι απόψεις του θεωρούνται γενικά περιθωριακές επειδή επεκτείνει τον ‘αντικρατικό φιλελευθερισμό’ του και στο θέμα της εξωτερικής στρατιωτικής επέκτασης, των άπειρων στρατιωτικών βάσεων που θεωρεί άχρηστες, των επεμβάσεων σε χώρες που δεν απειλούν ευθέως κτλ. Ο άνθρωπος έχει δηλώσει οτι θα προτιμούσε οι ΗΠΑ να βγουν απ’το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, τον ΟΗΕ και οποιονδήποτε άλλον υπερεθνικό οργανισμό. Λογικό είναι να θεωρείται ‘γραφικός’ με κάτι τέτοιες απόψεις και δεν τη βλέπω την υποψηφιότητά του να περπατάει και πολύ.
    όσο για την 11/9, αναλόγως τί θεωρείς συνωμοσιολογικές απόψεις.
    Ο Αχμαντινετζάντ πχ δεν είπε τίποτα το ακραίο πρόπερσι στον ΟΗΕ όταν έθεσε κάποια ερωτήματα. Οτι εδώ έχουμε ένα μείζον γεγονός με βάση το οποίο οι Αμερικάνοι έδωσαν λευκή κάρτα στον εαυτό τους να κάνουν οτι θέλουν στη Μέση Ανατολή, κι οτι πολλοί άνθρωποι έχουν θεμιτές απορίες σχετικά με διάφορες πλευρές αυτού του γεγονότος. Μήπως οι ίδοι οι Αμερικάνοι δεν είχαν γράψει οτι ‘χρειαζόμαστε ένα νέο Περλ Χάρμπορ’ δυο-τρία χρόνια πριν την 11/9? (αν θυμάμαι καλά ήταν το ‘Project για τον αμερικάνικο 21ο αιώνα’).
    Φυσικά πέσαν να τον φάνε όλα τα διεθνή ΜΜΕ ως ‘παλαβό’ , ‘παρανοϊκό’..τα γνωστά.

    • Ομπλόμωφ says:

     όπα, κατά φωνή και νέα σενάρια συνωμοσίας περί 11/9!!!
     Αμερικάνος δικαστής ζητάει να ερευνηθούν οι ευθύνες…του Ιράν σε σχέση με την 11/9!!
     http://www.foxnews.com/politics/2011/05/20/lawsuit-reportedly-alleges-iranian-complicity-11-attacks/

     Με βάση τις μαρτυρίες δύο ιρανών ‘αποστατών’ αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ‘στοιχεία’ οτι το Ιράν είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα και βοήθησε μέσω και της Χεσμπολλάχ στην εκπαίδευση των αεροπειρατών.
     Δεν πάμε καλά μου φαίνεται…

     • ikonikos says:

      Ακόμα ένα πρόσχημα μαζεύεται στη “μαύρη λίστα” για την ολοκλήρωση της αλλαγής του Χάρτη της Μ. Ανατολής. Πόσο δίκιο είχε η Κοντολίζα που έλεγε για τη “νέα Μ. Ανατολή” το 2006, όταν βαμβαρδιζόταν ο Λίβανος από τους σιωνιστές..

    • C3TM says:

     Απλά ενημερωτικά τα λέω γιατί αυτοί οι απομονωτιστές έχουν την τάση να εμφανίζονται ως παναγίτσες ενώ όλο το πρώτο κύμα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο δυτικό ημισφαίριο τους φαίνεται μια χαρά. Δόγμα Μονρώ και ξερό ψωμί δηλαδή.

     Αλλά εντάξει, ο Αχμαντινετζάντ απλά προβοκάρει τη δύση ορισμένες φορές, όπως με το συνέδριο ρεβιοζιονιστικής ιστορίας για το Ολοκαύτωμα. Για τη 9/11 δε ξέρω τι να σου πω. Μου φαίνονται τραβηγμένα απ’ τα μαλλιά αυτά που λένε ότι δήθεν το έκαναν μόνοι τους οι Αμερικάνοι ή το κάναν οι Εβραίοι κλπ. Το να είχαν γνώση ότι σχεδιάζεται χτύπημα και να μην κάναν τίποτα για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά μου φαίνεται πιο πιθανό, αν και γενικά το πιθανότερο μου φαίνεται να είναι ότι απλά έγινε και το ξεζουμίζουν πολιτικά όπως οι Ισραηλινοί το Ολοκαύτωμα.

     Πριν από μερικές βδομάδες ρε γαμώτο είχα εντοπίσει νομίζω σε κάποια γραπτά του Keenan αναφορές για τον νέο Αμερικάνικο αιώνα από τη δεκαετία του 50, στην αρχή του ψυχρού πολέμου δηλαδή. Θα το ψάξω περισσότερο. Κατάλαβα πάντως τι λες για τους neocons.

 6. Ομπλόμωφ says:

  “Άρωμα Ισραήλ” για το αυτοκίνητό σας, από τα προϊόντα και αξεσουάρ του IDF…

  http://www.israelmilitary.com/artillery-corps-p-1781.aspx

 7. Ομπλόμωφ says:

  Μιλάμε για αξιόπιστη ενημέρωση:
  http://www.voltairenet.org/article169722.html

  Το Αλ Τζαζίρα παρουσίασε την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση κομμουνιστών στη Μόσχα όπου είχαν μαζευτεί 40.000 άτομα…ως συγκέντρωση εναντίον του Μπασσάρ Αλ Άσσαντ της Συρίας.

 8. Ομπλόμωφ says:

  Και μια τελική φωτό από Λιβύη, την είχα δει πριν από καιρό και την έψαχνα.

  Χαμογελάστε, ‘επανάσταση’!!

 9. φερμ says:

  Καλά… άνετα βγάζουμε μια περιοδική έκδοση με υλικό κειμένων και φωτό για τους κοντρας της Λιβύης!
  over οπως καταλαβαίνεις μια στήλη αποκλειστικά με φωτογραφικό υλικό θα ήταν πολύ καλή κινηση!

 10. Ομπλόμωφ says:

  Ο Δημοκρατικός και λεβέντης Πρόεδρος κάνει τη βαρυσήμαντη ομιλία του για τη Μέση Ανατολή…
  μιλάει για μια Επανάσταση και ένα κύμα ‘αυτοδιάθεσης’ των αραβικών μαζών που ξεκίνησε από την Τυνησία με την αυτοθυσία του Μπουαζίζι, και τον ρόλο του ίντερνετ και των ‘social media’.
  “Δεν είναι συμπτωματικό οτι ένας από τους ηγέτες στην πλατεία Ταχρίρ ήταν υπάλληλος της Google. Αυτή η ενέργεια χρειάζεται τώρα να καναλιζαριστεί, από τη μία χώρα στην άλλη, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να παγιώσει τα επιτεύγματα του δρόμου.”

  Βάζει τη Συρία σχεδόν στο ίδιο τσουβάλι με Ιράν και Λιβύη αλλά δεν τολμάει να απειλήσει ξεκάθαρα. Μία αναφορά ‘στους φίλους μας’ ‘οπως τους αποκαλεί , Υεμένη και Μπαχρέιν, αλλά καμμία στη Σαουδική Αραβία ή άλλες μοναρχίες του Κόλπου.

  Και καλεί το Ισραήλ να επιστρέψει στα σύνορα του 1967 (κάτι που και καλά λέει προκάλεσε σοκ στους φιλοσιωνιστές) με σκοπό τη δημιουργία δύο κρατών. Προσέξτε το λεξιλόγιο: μία βιώσιμη Παλαιστίνη και ένα ασφαλές Ισραήλ. Αυτό θα πει ισότιμη μεταχείριση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s