Ανακοίνωση της οργάνωσης ΕΑΜ: Πρωτομαγιά 2011

Δημοσιεύω την ανακοίνωση που έστειλαν από την οργάνωση Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο για την Πρωτομαγιά – και ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη ανάρτηση!

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες.

 Τρία ολόκληρα χρόνια κλείνουν φέτος από το ξέσπασμα της καθολικής κρίσης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης με κέντρο τη καπιταλιστική μητρόπολη των Η.Π.Α.

Η φούσκα του real –estate πάνω στην οποία στήριζε η αμερικάνικη αγορά την παγκόσμια οικονομικοπολιτική της ηγεμονία τροφοδοτώντας με αυλο φανταστικό πλούτο και χρήμα τα χρηματιστηριακά χαρτοφυλάκια για να λυμαίνονται την πραγματική οικονομία και κοινωνία έσκασε, αποκαλύπτοντας μια από καιρό πραγματικότητα. Η αμερικάνικη αγορά δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στο βασικό και κύριο καθήκον της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας των Η.Π.Α. Να αποτελεί δηλαδή το σταθεροποιητικό παράγοντα της παγκόσμιας οικονομίας και των εξελίξεων.

ΣΤΗN ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ

Σήμερα το αμερικάνικο δημόσιο χρέος ποσοτικά και ποιοτικά, ως απόλυτο μέγεθος αλλά και με τα χαρακτηριστικά που το διαμορφώνουν, αποτελεί τον βασικό παράγοντα της παγκόσμιας αποσταθεροποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαχείριση του, με τη στρατηγική της ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ για να διασφαλίζεται η άσκηση της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, βυθίζει καθημερινά το σκάφος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης σε μια επικίνδυνη γενικευμένη αστάθεια.

• Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί προσλαμβάνουν ανοικτά πια συγκρουσιακό χαρακτήρα.

• Απειλούνται με οικονομικοπολιτική περιθωριοποίηση ολόκληρες περιοχές ακόμη και του αναπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου(νότια Ευρώπη, μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ…)

• Η ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση αντιμετωπίζει κινδύνους μερικής και πλήρους αποδιάρθρωσης.

• Τα μεταναστευτικά ρεύματα που δημιουργεί η σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αποικιοκρατία, μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά προς τη αμερικάνικη ήπειρο μετά την ανακάλυψη της και με αυτά προς την ηπειρωτική Ευρώπη του 7ου και 8ου μ.Χ. αιώνων.

Παράλληλα στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων εμφανίστηκαν συγκροτημένες προσπάθειες αυτονόμησης από την αμερικανική επικυριαρχία και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση ολόκληρων γεωπολιτικών περιοχών στη Λατινική Αμερική και τον Αραβοισλαμικό κόσμο, ικανές να ανατρέψουν πλήρως τις ισορροπίες σε βάρος ειδικά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Το ξεδίπλωμα της στρατιωτικοπολιτικής ισχύος των ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί έτσι τον αναγκαίο συμπληρωματικό παράγοντα της οικονομικοπολιτικής αποσταθεροποίησης που παράγει η στρατηγική της νομισματικής φούσκας που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη κρίση, αλλά την διευρύνει και την βαθαίνει.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ

Στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα του νεοφιλελευθερισμού, σε κάθε 1$ πραγματικού επενδυμένου κεφαλαίου, αντιστοιχούν σήμερα τουλάχιστον 50$ αυλου χρηματιστηριακού κεφαλαίου της νομισματικής φούσκας. Αυτά απαιτούν από το 1$ του πραγματικού κεφαλαίου να παράγουν γι’ αυτά το μέγιστο κέρδος στις χρηματιστηριακές αίθουσες με τα spread, τα swaps, τα c.d.s. και με κάθε άλλο διαστροφικό παράγωγο της χρηματιστηριακής αγοράς!!!

Έτσι διαμορφώνονται από το κεφάλαιο και τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία οι όροι για την πλήρη απαξίωση της εργατικής δύναμης, την καταστρατήγηση , την κατάργηση και πλήρη αναίρεση όλων των οικονομικών, κοινωνικών ,πολιτικών και ατομικών εγγυήσεων που παράχθηκαν ιστορικά αλλά και παράγει η εργασία με τη μισθωτή της μορφή.

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που επικαλείται και έχει ως επιθετική αιχμή η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, δεν είναι παρά η ανταγωνιστική αποκοινωνικοποίηση του ανθρώπου. Το άτομο ενάντια στο άτομο, η εργασία ενάντια στην εργασία, για να παράγονται και να διευρύνονται τα φαινόμενα καθολικού, κοινωνικού και πολιτικού εκφασισμού στις κοινωνίες του κεφαλαίου.

Το πλαίσιο και το περιεχόμενο της αμερικανικής στρατηγικής για την επανακατάκτηση και διεύρυνση της αμερικάνικης ηγεμονίας, διατύπωσε μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης ο Χ. Κίσινγκερ από το κλαμπ των πλανητικών βαρόνων:

« Η λύση βρίσκεται στην άρνηση πληρωμής του αμερικάνικου χρέους προς τη Κίνα»!!

Η «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη, με τη συμμαχία των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων με τους ακραίους αντιδραστικούς κύκλους του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αποτελεί τον καθρέφτη της αμερικάνικης στρατηγικής, που ανοίγει το δρόμο και σε ανθρώπινο παγκόσμιο ολοκαύτωμα.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εργάτες ,εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η Ελλάδα τον Απρίλη του 2010 μετά από πολύμηνη μεθόδευση του εξουσιαστικού πολιτικού συστήματος οδηγήθηκε σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης υπό διεθνή αρμοστεία με μειωμένη εθνική αυτοτέλεια μετά από αμερικανογερμανική συμφωνία που καθόρισαν οι ανταγωνιστικές ισορροπίες των στρατηγικών τους για ηγεμονία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το γεγονός φυσικά συνιστούσε την πλήρη χρεοκοπία της στρατηγικής της άρχουσας τάξης αλλά και των οικονομικοπολιτικών διαδικασιών και μέσων που υλοποιήθηκε αυτή η στρατηγική, οδηγώντας στην παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας και στην κοινωνικοπολιτική κυριαρχία των διευρυμένων παρασιτικών μεσοστρωμάτων κάθε μορφής.

Στην ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ της ελεγχόμενης πτώχευσης συνεχίζει να συντηρείται και σήμερα με τα συνεχώς αναδιαρθρωμένα μνημόνια. Το φάσμα της διαλυτικής πτώχευσης το οποίο χρησιμοποιείται και για την πολιτική τρομοκρατία του λαού, όχι μόνο δεν απομακρύνεται, αλλά συντηρείται και ενισχύεται από κάθε νέο μνημόνιο, καθώς επιδεινώνεται η θέση της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Η απειλή της διαλυτικής πτώχευσης είναι ουσιαστικά το σημείο των αμερικανικογερμανικών ισορροπιών που προσδιορίζει και εξασφαλίζει την αξία χρήσης του γεωπολιτικού χώρου της Ελλάδας για τον αμερικάνικο και γερμανικό ιμπεριαλισμό και τις ανταγωνιστικές στρατηγικές τους.

Η λειτουργία της Ελλάδας από τις στρατηγικές της άρχουσας τάξης ως υπομόχλιου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την καθιστά σήμερα ταυτόχρονα υποκείμενο και αντικείμενο της στρατηγικής αποσταθεροποίησης ολόκληρης της μεσογειακής λεκάνης που αποτελεί την προτεραιότητα της αμερικανικής στρατηγικής .

Η «Αυγή της Οδύσσειας» που ξεκίνησε με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, επωάσθηκε και στην Ελλάδα για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Δεν περιλαμβάνει μόνο τη Λιβύη και τη Συρία αλλά την Ελλάδα μαζί με τη Τουρκία και το Ιράν. Μέσα από αυτή θα επανακαθοριστεί και η θέση της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, η ίδια η υπόσταση του γεωπολιτικού της χώρου.

Δυστυχώς απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων της διεθνούς αρμοστείας και της ελεγχόμενης πτώχευσης, την απειλή της διαλυτικής χρεοκοπίας, δεν συγκροτήθηκε ούτε διαφαίνεται, προοπτική συγκρότησης μιας εναλλακτικής, προοδευτικής εθνικοανεξαρτησιακής, αντινεοφιλελεύθερης διεξόδου.

Η Αριστερά σε κάθε έκφραση της, αποδείχνεται ότι όχι μόνο δεν έχει τις δυνατότητες μιας τέτοιας προοπτικής, αλλά αντίθετα συστηματικά δρα καταστροφικά απέναντι στους όρους που μπορούν να γεννήσουν και να αναδείξουν μια τέτοια διέξοδο.

Μανιχαιστική, δογματική, αναρχοφιλελεύθερη, χρησιμοποιείται ουσιαστικά από το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα ως πολιτική εφεδρεία τους κατά περίπτωση.

Όμως η αδυναμία του εξουσιαστικού πολιτικού συστήματος να εξασφαλίσει έστω στοιχειώδη φερέγγυα διαχειρισιμότητα στη διαλυτική κρίση, βάζει επί τάπητος το θέμα ΕΞΟΥΣΙΑΣ, για την οποία μόνο ακραίες αντιδραστικές λύσεις προωθούνται.

Ενάντια σε αυτές ας υψώσουμε τις ταξικές σημαίες της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ με στόχο την ανάσχεση άμεσα του νέου μνημονίου στο βασικό του πυρήνα, που είναι το ξεπούλημα και των τελευταίων παραγωγικών πυλώνων της χώρας που μπορούν να στηρίξουν μια παραγωγική αναδιάρθρωση της και μια ισότιμη, ανεξάρτητη θέση στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Με πυρήνα το εργατικό δυναμικό της ΔΕΗ, να συγκεντρώσουμε όλες τις ζωντανές ταξικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του λαού και της νεολαίας στη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει.

Αν η εργατική τάξη και ο λαός κερδίσει αυτή τη μάχη, μπορεί να κερδίσει και στη συνολική αναμέτρηση του με το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα, το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την ΤΡΟΙΚΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΕΑΜ

 eamgr.wordpress.com

Για την ανάρτηση: υπερπαραπληροφορημένος
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s