Όταν η CIA κάνει update

Διαβάζοντας το τελευταίο διάστημα άρθρα και αναλύσεις σχετικά με τη Λιβύη (κι όχι…ανακοινώσεις Τύπου του ΝΑΤΟ ή τις προπαγανδιστικές μπαρούφες των διαφόρων libya al hurra που έχουν αποδειχτεί τόσο ‘αξιοπιστα’) ανακαλύπτει κανείς μερικές λεπτομέρειες απολύτως ενδεικτικές για τη χειραγώγηση που υφίσταται η πληροφορία στις μέρες του διαδικτύου και της ‘πλουραλιστικής’ υποτίθεται ενημέρωσης.Πολύς λόγος έγινε για το βιοτικό επίπεδο της Λιβύης , με τις συζητήσεις συχνά να παραπέμπουν στη γνωστή wikipedia για κάποια στατιστικά στοιχεία.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία που έδινε για τη Λιβύη, το 2005 η χώρα είχε ένα ποσοστό πληθυσμού που ζει στο όριο της φτώχειας ή κάτω απ’το όριο υπολογιζόμενο στο 7% (με την Ελλάδα γύρω στο 20%)

Στις 4 Μαρτίου (όλως τυχαίως) έγινε update στα συγκεκριμένα στοιχεία κι έτσι από τότε δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί για τη Λιβύη, παρά μόνο μια παραπομπή που λέει:

About one-third of Libyans live at or below the national poverty line.[citation needed]

“Περίπου το ένα τρίτο των Λίβυων ζουν στο όριο ή και κάτω απ’το όριο της φτώχειας. (χρειάζεται παραπομπή)”

Έτσι σήμερα ο πίνακας με τα ποσοστά φτώχειας ανά χώρα είναι αυτός (δεξιά στήλη)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_percentage_of_population_living_in_poverty

Ενώ μέχρι τις 4 Μαρτίου ήταν αυτός

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_countries_by_percentage_of_population_living_in_poverty&diff=prev&oldid=416999941

(η σελίδα με το ιστορικό των αλλαγών)

Η αναθεώρηση βέβαια των στοιχείων οφείλεται στις αλλαγές στο CIA World Factbook, από όπου προέρχονται και τα υπόλοιπα στοιχεία. Η σελίδα αναφέρει οτι ‘τα updates γίνονται σε εβδομαδιαία βάση’, και δεν φαίνεται πότε έγινε η συγκεκριμένη αλλαγή.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2046.html?countryName=Libya&countryCode=ly&regionCode=af&#ly

(αλφαβητικός κατάλογος χωρών και των ποσοστών φτώχειας όπου αναφέρεται αυτούσια η παραπομπή που υπάρχει και στη wikipedia).

Η πιθανότερη εξήγηση είναι οτι κάτι παραπάνω γνωρίζει η ‘υπηρεσία’ : με τη χώρα να υφίσταται τη γνωστή διαδικασία ‘απελευθέρωσης’, ‘εκδημοκρατισμού’ και ‘αναμόρφωσης’ καλά θα κάνει ν’αρχίσει copy-paste κατευθείαν από τα στατιστικά στοιχεία του Ιράκ!

Από Ομάρ Μουχτάρ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

19 Responses to Όταν η CIA κάνει update

 1. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Πού’ναι ο υπερπαραπληροφορημένος! Για κάποιο λόγο το κείμενο βγήκε πολύ απλωμένο!

 2. C3TM says:

  Κανονικά το βλέπω εγώ το post. Το factbook έλεγε για 1/3 κάτω από το όριο της φτώχιας πριν από το κρυμμένο thread για τη Λιβύη ή τουλάχιστον πριν τις 11 Μαρτίου.

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1265557#1271961

  Εκεί έχει και ένα άρθρο από το photius.com για το κοινωνικό πρόγραμμα της Λιβύης μέχρι το 1987 με εντυπωσιακά στοιχεία.

  http://www.photius.com/countries/libya/economy/libya_economy_income_and_wealth.html

  Τελικά όμως ο ανασυνταξίας δε μας είπε ποτέ που βρήκε το μισθό στα 320 δολάρια.

 3. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Στις 4 Μαρτίου άλλαξε η καταχώρηση στο wikipedia, από 7% κάτω απ’το όριο φτώχειας σε ‘περίπου ένα τρίτο των λίβυων’, αλλ΄αποτι φάνηκε η αλλαγή είχε ήδη γίνει στο World Factbook. Αλλά μάλλον δικαιολογημένο το update, εφόσον η Λιβύη οδεύει προς σπονσοραρισμένη καταστροφή υπό τα χειροκροτήματα των ‘ανθρωπιστών’.
  Για κάποιο λόγο στον δικό μου browser (Οπερα) το κείμενο φαίνεται να έχει απλωθεί προς τα δεξιά.
  Πλάκα έχει αυτό το νικ (μου έμεινε απ’του Πάνθηρα). Είναι στίχος από το Rambozo the Clown των Dead Kennedys,όταν ο Καντάφι ήταν και πάλι ο αρχι-κακός, και το τραγουδι σατίριζε τα πολεμοχαρή παιχνίδια και ταινίες τύπου ‘Iron Eagle’.
  “Τώρα κάθε παιδάκι μπορεί να κατακτήσει τη Λιβύη, αρκεί να κλέψει ένα μαχητικό!”

 4. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Αλλά τί να υποθέσει κανείς γι’αυτό το απίστευτο, που στην αρχή νόμιζα οτι ήταν μπαρούφα του mathaba (γιατί γράφουν και μερικά τελείως προπαγανδιστικά εκεί μέσα)? Αλλά αυτό είναι από τη σελίδα του γαλλικού υπουργείου.

  http://www.southern-mistral.cdaoa.fr/GB/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=103
  Νοέμβριο του 2010 οι αγλογάλλοι ετοίμαζαν κοινή αεροπορική άσκηση για τις 21 Μαρτίου του ’11…
  Το σενάριο της άσκησης Mistral, μία χώρα ονόματι Southland (Νότια Χώρα!!) όπου ο δικτάτορας ‘απειλεί’ τα εθνικά συμφέροντα της Γαλλίας και η Γαλλία επιτίθεται βάσει ενός φανταστικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Λεπτομέρεια στο site: η άσκηση τελικά ακυρώθηκε, γιατί προφανώς από τις 19 Μαρτίου μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο…

 5. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Δεν πάμε καλά. Ο συγκεκριμένος ή βαλτός είναι ή απλά ιδεοληπτικός αντικομμουνιστής ψευτο-αναρχικός που έχει γίνει ΝΑΤΟϊκότερος του ΝΑΤΟ κι αλωνίζει στο ιντιμιντια.
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1286033#1286033

  Παραδόξως η ΣΟ τον έκοψε…
  Βιασμοί, βιάγκρα και μαλ….
  τί άλλο θα βρουν να πούν…έχουμε ν’ακούσουμε πολλά ακόμα δυστυχώς

 6. Το κειμενο οντως ειναι απλωμενο προς τα δεξια, αλλα ας μη δινουμε σημασια. Εγω τα διαβαζω ουτως η αλλως απο το e-mail που μου ερχεται. Καλως ηρθες στη παρεα any kid can conquer libya

 7. Any Kid Can Conquer Libya says:

  !!!
  Ο ‘Ομάρ’ ειμαι βρε ελευθερίων ηθών! είπα να χρησιμοποιήσω για λίγο το συγκεκριμένο σαν σάτιρα για κάτι αμερικανάκια με ελευθεριακό μανδύα που εχουν ξεφυτρώσει τελευταία..
  Σε μένα το πρόβλημα λύθηκε με τη ρύθμιση ‘fit to width’ (προσαρμογή στο εύρος) και το κείμενο εμφανίζεται στα κανονικά του όρια .
  Μπορεί να φταίει ο browser, μπορεί και να φταίει οτι χρησιμοποιώ μικρή οθόνη του 1995 (!!)

 8. E που να το καταλαβω οτι εισαι ο Ομαρ! Νομισα οτι ηταν κανενας καινουριος! Γραφε εδω με το ονομα σου τουλαχιστον! Στους Σχολιαστες της CIA γιατι γραφεις με αλλο ονομα? Σε εχουν μπαναρει και εκει?

 9. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Χαχα, όχι βέβαια, για πλάκα όπως είπα το έβαλα. Τα πολιτικά blogs ακόμα τουλάχιστον τα περισσότερα προσφέρουν αρκετή ελευθερία στα σχόλια, σε αντίθεση με το ‘ελευθεριακό’ ίντυ που δημοσιεύεις κάτι και εμφανίζεται μετά από κανα τρίωρο, και αφού αποφασίσουν οτι πληρεί δήθεν τα όποια κριτήρια. Βέβαια περισσότερος κόσμος μπαίνει στο ίντυ παρά στα διάφορα blog οπότε και “λογικά” πέφτει και περισσότερος έλεγχος.
  Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος ψυχοπαθής απαντά δήθεν με έκκληση στη ΣΟ για λογοκρισία επειδή ζητήθηκε να κοπεί (όπως και σωστά κόπηκε) η προπαγανδιστική δημοσίευση περί ‘βιασμών και βιάγκρα’. Το κομμένο σχόλιο εδώ (βρε θά’πρεπε να το γνωρίσουμε το παλικάρι κι από κοντά!) :
  http://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=1286076

 10. C3TM says:

  Το πρώτο δε μου κάνει εντύπωση, όλα τα επιτελεία κάνουν σχεδιασμούς για επιθέσεις σε κάθε χώρα. Το να έχουν σχέδιο για τη Λιβύη μαζί με τους Άγγλους αφού πρόσφατα έκαναν καινούργιες στρατιωτικές συμφωνίες είναι αναμενόμενο. Δεν ξέχασε ποτέ η Ευρώπη το αποικιακό της παρελθόν ειδικά διάφοροι φασίστες δεξιοί όπως ο Σαρκοζύ. Αν όμως έβγαινε ο Λεπέν τι χειρότερο θα μπορούσε να γίνει;

  Το δεύτερο όμως έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ενώ γίνονται ρατσιστικά πογκρόμ που έχουν προκαλέσει επίσημες διπλωματικές διαμαρτυρίες υποσαχάριων χωρών, οι υπάλληλοι του ΟΗΕ μετά από υπόδειξη των ηθικών της Αμερικής κάθονται και ψάχνουν υποτιθέμενους βιασμούς;

  Θυμίζει το γνωστό περιστατικό στον πρώτο πόλεμο του κόλπου με την καταγγελία για Ιρακινούς στρατιώτες που έκλεβαν θερμοκοιτίδες και άφηναν βρέφη να πεθαίνουν.

  https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Nayirah_%28testimony%29

  Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση βγήκε ότι ήταν ενορχηστρωμένη προπαγάνδα. Έτσι μου φαίνεται και αυτό. Ενορχηστρωμένη προπαγάνδα για προκαλέσει ηθικό παροξυσμό. Τη μια να “σώσουμε τα μωρά”, στο Αφγανιστάν για να “σώσουμε τις γυναίκες”, τώρα πάλι να “σώσουμε τις γυναίκες”. Όπως θέλουν να σώσουν τις γυναίκες από τον Assange.

  Αν και αναξιόπιστο το wiki έχει διάφορες πληροφορίες για την επίτροπο που βάλαν να “ερευνήσει”.

  Her work on such platforms, including the backing of the oneseat.eu petition, has given her a good reputation in some quarters, even being dubbed “the Citizens Commissioner”[4] – but has earned her names like “the Propaganda Commissioner” as well from political opponents. The Economist listed her among the worst commissioners in 2009.

  On 16 November 2007, Margot Wallström, became Chair of the Council of Women World Leaders Ministerial Initiative. This position was previously held by former U.S. Secretary of State Madeleine K. Albright.

  On 31 January 2010 Secretary-General of the United Nations, Ban Ki-moon, announced at the African Union summit in Ethiopia his intention to nominate Wallström as his first ever Special Representative on Sexual Violence in Conflict.[11] As a reaction, Wallström said that she felt “honoured” and “humble” to have been chosen for the job,[12] which she started in April 2010.

  https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Margot_wallstrom

  Κλασσική καριερίστα αρριβίστρια. Βρήκα και ένα τρισάθλιο άρθρο εδώ.

  http://www.huffingtonpost.com/margot-wallstrom/women-we-need-towards-a-m_b_156274.html

  Οπού μας λέει λίγο πολύ ότι βάζοντας γυναίκες στην πολιτική κερδίζεις female perspective που βοηθάει στις ειρηνευτικές διαδικασίες. Ξεκινάει όμως το άρθρο έχοντας σαν παράδειγμα την πολεμοχαρή Χίλαρυ και την Ολμπράιτ. Στα σχόλια της θυμίζουν την Θάτσερ και την Κοντολίζα Ράις και διάφορες άλλες “πετυχημένες” γυναίκες.

  Τόσο αντικειμενική θα είναι η έρευνα.

  Εντωμεταξύ λόγω του nickname του Ομάρ θυμήθηκα και μια άλλη πολύ πετυχημένη γυναίκα που άφησε ιστορία “δημοκρατικότητας”. Την Νάνσυ Ρήγκαν.

  Για να μη παρεξηγηθούμε, δε λέω ότι οι γυναίκες είναι μόνο πολεμοχαρείς και γεράκια σαν την Χίλαρι και την Κοντολίζα. Απλά αρνούμαι πλήρως τα παραμύθια για το female perspective και ότι οι γυναίκες αυτόματα είναι υπέρμαχοι της ειρήνης ενώ οι άντρες κυνηγάνε πολέμους.

 11. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Φοβερός και ο διάλογος εδώ : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1285788
  Ρωτάω κάποια απλά πράγματα για το ποιόν αυτών που παριστάνουν οτι ενημερώνουν για Συρία (ο γνωστός ένας δηλαδή) και κάποιος (απ’αυτά που λέει μοιάζει με τον kill gaddafies μάλλον) έχει τη γνωστή απάντηση: ΝΤΡΟΠΗ!!! “ο κόσμος σκοτώνεται από έναν δικτάτορα κτλ”
  Αυτά όμως τ’ακούμε κι απ’τον Guardian, χαίρω πολύ. (μετά τον βασιλικό γάμο βεβαίως).
  Το ιντιμίντια σε διεθνή θέματα είναι απλά ανύπαρκτο. Κάποιοι ψυχοπαθείς απλά βρίσκουν αφορμή να ξεσπαθώσουν εναντίον των ‘σταλινικών απολιθωμάτων’ που βλέπουν στον ύπνο τους και πετάν τη σκούφια τους για τους ενάρετους δημοκράτες της Δύσης.
  Αν απαντήσουν κάποιοι η ενημέρωση παίρνει τη μορφή ‘ζήτω ο ΜακΚαίην’ και μετά ‘κάτω ο ΜακΚαίην’. Αλλά αυτά είναι καραγκιοζλίκια…

 12. C3TM says:

  Έλα ρε Ομάρ, πραγματικά εκπλήσσεσαι από όλο αυτό; Οι lifestyle μικροαστοί αναρχικοί έπνιξαν τους αναρχικούς παλιάς κοπής (είδους πρώτης διεθνής, αναρχικούς κομμουνιστές) πρώτα στο κίνημα και μετά παντού. Τον αντικατοπτρισμό από αυτή τη πολιτική ήττα βλέπεις και στη ΣΟ που με τη κοπτοραπτική της ευνοεί ακριβώς τέτοιες απολιτικές μπαχαλικές ξεφτιλισμένες απόψεις. Από τη στιγμή που το τμήμα του χώρου που ακόμα μίλαγε για εργατική τάξη, πάλη των τάξεων, εργατική επανάσταση κλπ. και προσπαθούσε να φτιάξει δομές στην εργατική τάξη εκτοπίστηκε, διαλύθηκε και κάθε επαφή του αναρχικού χώρου με την εργατική τάξη. Οπότε έμειναν μόνο μικροαστοί “αντιεργατιστές” “αναρχικοί” και μ’ αυτούς τους μαλάκες τσακώνεσαι όλη την ώρα.

  Ως γνωστόν ο μικροαστός δεν έχει επαφή με την καθημερινή μισθωτή σκλαβιά αλλά ζει σε ένα δικό του άνετο μικρόκοσμο με αποτέλεσμα να βλέπει την καταπίεση σαν ένα θεωρητικό πρόβλημα και όχι σαν ένα άμεσο, καθημερινό πρακτικό.

  Αυτό είναι το ερμηνευτικό πλαίσιο μέσα από το οποίο βλέπουν όλοι αυτοί τις αραβικές εξεγέρσεις. Αν για κάποιον η επανάσταση δεν έχει ταξικές αιτίες, ταξική σύνθεση κλπ (μικροαστός με “επαναστατικές” απόψεις) τότε η ακόμα και τώρα αόριστη πολιτικά (επίσημα μιλάω όχι αυτά που ξέρουμε πλέον) και κουτουρού “εξέγερση” της Λιβύης θα ταιριάζει γάντι στο προσχέδιο που έχει στο κεφάλι του. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φανεί ξεκάθαρα ότι για πολλούς (αλλά μη κάνουμε τώρα στατιστικές του ποδαριού, δε ξέρω αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι) η επανάσταση είναι όταν θα βγούμε όλοι έξω στους δρόμους, αυθόρμητα, ανεξάρτητα από τάξεις και επαγγέλματα και άλλα τέτοια παραμύθια. Ο κύριος στόχος της οποιαδήποτε δράσης τις περισσότερες φορές είναι άλλοι μικροαστοί εξ ου και η κλασσική εχθρότητα με τους “νοικοκυραίους”.

  Ε δεν είναι να απορείς καθόλου. Εντελώς αναμενόμενο είναι όλο αυτό. Γι’ αυτό εμένα με προβληματίζει περισσότερο η πολιτική σαπίλα από πίσω παρά οι όποιοι πράκτορες που μπορεί να λειτουργούν. Εντωμεταξύ τέτοια άτομα μικροαστικής αντίληψης έχει και η αριστερά γενικότερα. Ούτε προνόμιο του χώρου είναι ούτε στον χώρο είναι οι περισσότεροι.

 13. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Σπαστικός όμως κι εγώ στο “διάλογο” ε?
  Εντωμεταξύ το site του Angry Arab είναι όντως πολύ ενδιαφέρον. Αν κοιτάξεις τα ποστ με θέμα τη Λιβύη θα διαπιστώσεις οτι στην αρχή ξεχέζει τον Καντάφι και μετά σιγά σιγά αλλάζει στάση.
  Αναφέρεται συχνά στον επικοινωνιακό πόλεμο του Al Jazeera σε σχέση με Λιβύη και Συρία, ενώ τώρα βλέπω έχει λινκ σε μια σελίδα με στοιχεία για το ποιοί είναι όσοι έχουν στήσει τη σελίδα της ‘συριακής επανάστασης’ στο facebook
  http://www.joshualandis.com/blog/?p=9340

  Αλλά τί καθόμαστε και ψάχνουμε…βουρ για ‘επανάσταση’ λέμε, κι αν έρθει κι ο ΜακΚαίην κι ο κάθε σιωνιστής Λίμπερμαν καβάλα σε πυραύλους, καλοδεχούμενοι κι αυτοί! (ειλικρινά αυτή τη γελοιογραφία από το MR Zine τη βρήκα πολύ πετυχημένη)

 14. C3TM says:

  Μωρέ καλά κάνεις και επιμένεις απλά για να αλλάξουν τροπάρι μερικοί απ’ αυτούς μάλλον χρειάζεται να τους αλλάξεις τάξη.

  Ποιο είναι το angry arab;

  Μιας και έλεγες για το mathaba χτες είδα μια φήμη που έβγαλε ένας (δυτικός, σε σχόλια) ότι υπήρξε ενημέρωση από ένα site που έπεσε σχεδόν αμέσως, για διαδηλώσεις υπέρ του Καντάφι στην Βεγγάζη. Και ότι οι εξεγερμένοι τις κατέστειλαν με σφαίρες. Δε μπόρεσα να το ξαναβρώ. Βρήκα όμως αυτό που αναφέρει όχι μόνο ταραχές αλλά και ότι σκοτώσαν τον Τζαλίλ http://mathaba.net/news/?x=626540 που μάλλον είναι μούφα. Αρχικά είχα την εντύπωση ότι μαθαίναμε περισσότερα για την Βεγγάζη από ότι για την Τρίπολη αλλά τελικά δε μαθαίνουμε τίποτα που ξεφεύγει από το πλαίσιο και από κει.

  Καλή η γελοιογραφία, μου θύμισε πρώτα τα σκατόπαιδα http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/17/photo-of-the-day-israeli-kids-sends-gifts-of-love-to-arab-kids/ και μετά τους κρετίνους φανατικούς http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/24/die-with-love-version-2/ από τον πόλεμο του Λιβάνου

 15. C3TM says:

  Βασικά επειδή έχουν μαζευτεί πολλές πηγές μήπως να φτιαχνόταν ένας χώρος εδώ στο blog σαν το Τι αντιπληροφόρηση θέλουμε πχ. ώστε να μπορούμε να βάζουμε links με μια σύντομη περιγραφή, του στυλ αν είναι αντικειμενικά, αν είναι φανατικών ισλαμιστών, δυτικών, αντικανταφικά, κανταφικά, κλπ ώστε να μην χανόμαστε; Υπερπαραπληροφορημένε ακους;

  Και για να συνεισφέρω λίγο και εγώ http://www.uruknet.info/ Ιρακινό site, εστιάζει κυρίως στο Ιράκ και Αφγανιστάν αλλά έχει νέα για όλη τη μέση ανατολή και για τη Λιβύη. Νομίζω ότι το γράφουν χουσσεϊνικοί, τουλάχιστον η Layla που συνεργάζεται έχει καταλήξει να λατρεύει τον Σαντάμ μετά από τόσα χρόνια αμερικάνικης κατοχής.

 16. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Αυτό είναι το Angry Arab http://angryarab.blogspot.com/
  Κυρίως μικρά σε έκταση σχόλια αλλά με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και λινκς.

  όσο για το mathaba ναι, η ιστορία με την δολοφονία του Τζαλίλ είναι μια γελοιότητα προφανώς για δημιουργία εντυπώσεων (έχω σχολιάσει κι εγώ εκεί).

  Η ιστορία με κινήσεις κανταφικών στη Βεγγάζη ήταν εδώ:
  http://en.ljbc.net/home.php (έχει πέσει εδώ και δυο μέρες)
  Libyan Jamahiriya Broadcasting Corporation. Αρκετά φτωχικό site από Λιβύη, πρόλαβα και το είδα πριν το ρίξουν πάλι. Κυρίως είχε για νεώτερα δηλώσεις υποστήριξης από αρχηγούς φυλών στον Καντάφι, κάποια συνομωσιολογικά περί Αλ Κάιντα και κάποια προπαγανδιστικά βίντεο. Επίσης live stream απ’το κρατικό Jana.

  Υπάρχουν ωστόσο κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σ’αυτό το ρεπορτάζ από ανατολική Λιβύη http://www.monstersandcritics.com/news/africa/news/article_1635182.php/NATO-resumes-airstrikes-some-Libyans-fear-months-long-fighting
  Κάποιοι κάτοικοι αναφέρουν ‘πυρήνες αντίστασης’ εναντίον των εξεγερμένων, κι οτι η κατάσταση δεν πάει άλλο, έχουν σταματήσει τα πάντα, δουλειές, σχολεία κτλ.

 17. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Σε τα μας? Φυσικά και κοιτάζουμε το uruk.net καθημερινά! αν και σήμερα ήταν πεσμένο (λένε οτι συχνά δέχεται επιθέσεις από χάκερ).
  (σε λίγο θα νομίζεις οτι φοράω τουρμπάνι κι έχω και γενειάδα!)

 18. Any Kid Can Conquer Libya says:

  Αμ το περίμενα οτι κάποιος θα πεταγόταν και για τη Χεσμπολλάχ στον ‘διάλογο’, χάνονται τέτοιες ευκαιρίες?
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1285788

  Εντωμεταξύ ούτε θέση παίρνω ούτε τίποτα, ρωτάω για την ποιότητα της εημέρωσής μας, αλλά το μόνο που εισπράττω είναι συνθήματα. Ο άλλος αφήνει υπονοούμενα οτι ‘η νέα γενιά των αράβων κρατάει σημειώσεις’ .Κλασσική ελευθεριακή και αδιαμεσολάβητη ‘ενημέρωση’ και διάλογος δηλαδή.

 19. C3TM says:

  Ναι λέγε τέτοια για τουρμπάνια και γενειάδες και προβλέπω όταν μας ανακαλύψει ο ροζ πάνθηρας εδώ, αφού συνέλθει από το εγκεφαλικό πρώτα, να ξεκινήσει νέα σταυροφορία ειδικά για σένα φωνάζοντας deus vult. Μη γελάς, έρχεται.

  Πέρα απ’ την πλάκα πάντως τα αραβικά έχουν γίνει τα νέα ρώσικα με τόση σφαλιάρα που τρώνε οι άραβες τα τελευταία 20 χρόνια. Αν δε σταμπαριζόμουν αμέσως ως τρομοκράτης ίσως να έκανα και καμιά προσπάθεια να μάθω τα βασικά έτσι για να διαβάζω κανένα μεσοανατολίτικο νέο αδιαμεσολάβητα.

  Κοίτα λέει ο άλλος χεσμπολάχ αλλά νομίζω τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα από ότι ήταν στο πόλεμο του Λιβάνου που είχαμε και κάτι σούπερσταρς σαν το τέρμιναλ να ρίχνουν την πιο εξωφρενική προπαγάνδα του ελληνικού χώρου. Αυτοί είναι ερασιτέχνες. Περιμένω πάντως με αγωνία κανένα νέο κείμενο του τέρμιναλ μιας και είναι ειδικοί στο μεσοανατολικό εδώ και χρόνια. Ε τι, μόνο όταν εμπλέκεται άμεσα το Ισραήλ θα καταδέχονται να μας τιμούν με τη σοφία τους; Ντροπή. Που ούτε αυτό δεν κάνουν γιατί δεν μας έχουν εξηγήσει ακόμα αναλυτικά τους ανθρωπιστικούς λόγους αυτοάμυνας που είχε το Ισραήλ για να προσβάλει με τον ιο stuxnet το αντισημιτικό πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν. Απαράδεκτη παράλειψη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s