‘Χασάπης’ Vs αγνών και άδολων αγωνιστών.

Σε σημερινό άρθρο των New York Times διαβάζουμε την άποψη του ανταποκριτή για το επίπεδο οργάνωσης και πειθαρχίας των ‘ανταρτών’.

Πιθανώς να προσπαθεί να κάνει φανερό το πόσο πιεστική είναι η ανάγκη για στρατιωτικούς ‘συμβούλους’ και εκπαιδευτές , όπως αυτούς που ήδη στέλνουν οι εγκληματίες της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας.

Το εξωφρενικό είναι οτι στην περιγραφή του αναφέρει πράγματα που αν ίσχυαν για τον λιβυκό στρατό θα είχαν γίνει βούκινο στα διεθνή ΜΜΕ με υστερικές κραυγές για τον ‘χασάπη Καντάφι’, τις αδιάκριτες σφαγές, τα εγκλήματα πολέμου, την ανάγκη να παρέμβει η ‘διεθνής κοινότητα’ άμεσα.

Όταν τα ίδια ακριβώς αφορούν τους ‘εξεγερμένους’, τότε φταίει απλά η ‘έλλειψη πειθαρχίας’…

http://www.nytimes.com/2011/04/21/world/africa/21rebels.html?_r=1

Ο ανταποκριτής περιγράφει τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιούν συχνά με ανεύθυνο τρόπο:

“Περιλαμβάνουν αντι-αεροπορικές ρουκέτες και νάρκες, τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει σε τουλάχιστον περιορισμένο βαθμό ως τώρα, και τα οποία αποτελούν μακροχρόνιες απειλές για την ασφάλεια της περιοχής. Περιλαμβάνουν επίσης βαρύτερα όπλα –πυραύλους Type 63 και Grad- τα οποία οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει αδιάκριτα, θέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και υποδομές

«Με όρους πολεμικής τακτικής, αυτό είναι αδιάκριτα πυρά – η ίδια συμπεριφορά για την οποία κατηγορούν αντάρτες και πολίτες τον Καντάφι

Όσον αφορά τις νάρκες, τη χρήση τους από τους αντάρτες είχε καταγγείλει ο Peter Bouckaert, εκπρόσωπος της Human Rights Watch στη Βεγγάζη την προηγούμενη μέρα στο BBC, παρέχοντας και ένα βίντεο ως απόδειξη.

Παρά τις υποσχέσεις τους να μή χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε είδος ναρκών, το βίντεο δείχνει καθαρά αντάρτες να τοποθετούν νάρκες κατά οχημάτων στα περίχωρα της Αζνταμπίγια

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13138102

Για τα παιδιά-στρατιώτες:

«Έχουν επιδείξει τουλάχιστον ανοχή για έναν αριθμό παιδιών στρατιωτών. Αυτή ήταν και η περίπτωση του Mohamed Abdulgader, ενός δεκατριάχρονου αγοριού σε ένα προκεχωρημένο σημείο ελέγχου με ένα πολυβόλο στα χέρια του….Κανείς από όσους μαχητές ήταν κοντά, ούτε ο διοικητής τους δε φαινόταν ν’ανησυχεί»

Μία παρόμοια αναφορά πρόσφατα ήταν κι αυτή, από Reuters.

http://af.reuters.com/article/egyptNews/idAFLDE73D0C220110414?sp=true:

Πατέρας ψάχνει τον αγνοούμενο δεκαπεντάχρονο γιό του στην Αζνταμπίγια…τον οποίο ο ίδιος έστειλε στη μάχη εναντίον του Καντάφι, αφού του έδωσε πρώτα ένα καλάσνικωφ.

“Αν πεθάνει ή είναι ήδη νεκρός, ας είναι. Προσευχήθηκα να γίνει μάρτυρας. Το να πεθάνει πολεμώντας τον Καντάφι θα ήταν τιμή για το γιό μου και όλους μας.”

Και φυσικά για τα περιβόητα πογκρόμ, τις συνοπτικές εκτελέσεις, τα βίντεο με αποκεφαλισμούς και άλλα, για τα οποία έχουν μπει πάρα πολλά λινκς και υπάρχουν σε πολλές ιστοσελίδες, ο ανταποκριτής τα εντάσσει απλά στα παραδείγματα ‘απειθαρχίας’ και ανοργανωσιάς’ που τους διακρίνουν, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν όπως ο ίδιος λέει σε ‘βάρβαρες πρακτικές’:

«έχουν υπάρξει αξιόπιστες αναφορές για αντάρτες που χτυπάνε και ληστεύουν Αφρικανούς, με την απλή υποψία οτι μπορεί να είναι μισθοφόροι, και στις 9 Απριλίου δύο δημοσιογράφοι είδαν αντάρτες να να συλλαμβάνουν και να σκοτώνουν αμέσως έναν ύποπτο ως πληροφοριοδότη του Καντάφι.»

Από: Ομάρ Μουχτάρ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s