Εκ της διαχειρίσεως

Όχι, δε σας έφερα τα κοινόχρηστα!

Κατ`αρχήν ευχαριστώ τους συνεργάτες και σχολιαστές που δίνουν ζωή στο blog. Αποδείχτηκε ότι ο χρόνος που μπορώ να διαθέσω ήταν λιγότερος απ´ όσο έλπιζα αρχικά και χωρίς εσάς αυτό το blog θα φυτοζωούσε. Πάντως, προσωπικά το βλέπω μόνο σαν ένα αναγκαίο μεν αλλά μεταβατικό στάδιο προς κάτι καλύτερο και πιο συλλογικό στον τομέα της (αντι)πληροφόρησης – πάνω σε αυτό θα τοποθετηθώ αναλυτικότερα με σχόλιό μου στη σχετική σελίδα διαλόγου, ελπίζω σύντομα.

Θέλω να ειδοποιήσω όσους επικοινωνούν με email ότι καμιά φορά τα μηνύματά τους καταλήγουν στα spam – δεν ξέρω γιατί. Κυττάζω συχνά και εκεί, αλλά αν τυχόν μου γράψετε και δε σας απαντήσω σε λίγες μέρες, ξαναγράψτε και καλού-κακού αφήστε κι εδώ ένα σχόλιο για να με ειδοποιήσετε.

Όπως έχω πει και μέσω email σε μερικούς, θα ήθελα να προτείνω αν έχετε και κάτι άλλο πέρα από το θέμα της Λιβύης να αναφέρετε και το θεωρείτε πολύ σημαντικό μη διστάσετε να το γράψετε και εδώ! Βέβαια, αρχικά το blog αυτό δημιουργήθηκε για τη Λιβύη και από μεριάς μου θα το χρησιμοποιήσω κυρίως για αυτό (όταν βρω το χρόνο να ψάξω υλικό και να κάνω αναρτήσεις!) αλλά ας μη καταντήσουμε άκαμπτοι. Για παράδειγμα, αν αύριο γινόταν εδώ στην Ελλάδα μεγάλα συλλαλητήρια κατά της οικονομικής πολιτικής και ξεσηκωνόταν όλη η κοινωνία, νομίζω δε θα έβλαπτε αν γραφόταν κάτι σχετικό.

Τέλος, αν έχετε ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του blog, μέχρι να γίνει το καλύτερο που ονειρευόμαστε όλοι (έστω και αν το φανταζόμαστε με διαφορετικές μορφές!) εννοείται ότι μπορείτε να τις πείτε!

Υπερπαραπληροφορημένος

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Εκ της διαχειρίσεως

 1. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Δηλώνω ‘ένοχος’ αν θες για τη μονομέρεια όσον αφορά τα θέματα που μπαίνουν. (δεν παρεξηγώ αυτά που λες φυσικά).
  όπως λες κι εσύ στο εισαγωγικό σημείωμα, η Λιβύη αποτελεί κομβικό ζήτημα. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουν να περάσουν μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας κάτω απ’τη μύτη μας, συνδυάζοντας επιτυχημένα δύο βασικά συστατικά.
  Πρώτον, ένα πλήρες blackout όσον αφορά την πληροφόρηση από τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ (+ το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ), με κατασκευασμένη υστερία για φρικαλεότητες, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητς κτλ, προπαγανδιστικές μπαρούφες των αντικαθεστωτικών να θεωρούνται αδιαμφισβήτητα δεδομένα κτλ, επιτυχάνοντας έτσι μια ευρεία συναίνενεση ακόμα και σε επίπεδο ‘αριστερών’ κομμάτων και οργανώσεων.
  Και δεύτερον, κλιμακώνοντας την επέμβαση βήμα βήμα για να αποφύγουν τις αντιδράσεις. Από την ‘ανησυχία για τους διαδηλωτές’, στις εκκλήσεις για ‘no fly zone’, στην ‘ετοιμότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ’, στο εμπάργκο για αξιωματικούς του καθεστώτος, στα ψηφίσματα του Σ.Α., στις αποστολές μυστικών υπηρεσιών, στρατιωτικών ‘συμβούλων’, αποστολές όπλισμού, βομβαρδισμούς σε υποδομές, ίδρυση καινουριας Τράπεζας….τελικά φτάσαμε σε ένα πλήρες προτεκτοράτο στα ανατολικά και μια σχεδιαζόμενη εισβολή στα δυτικά. Κι όλα αυτά…για τους διαδηλωτές όπως εξακολουθούν και πιστεύουν πολλοι!

 2. C3TM says:

  Εγώ τώρα θα οπορτουνίσω λίγο και θα πω ότι αν δεν έδειχνες εμπιστοσύνη σε ανώνυμους και αγνώστους δε θα υπήρχε τόση δραστηριότητα στο blog, το δένω δηλαδή με τα άλλα που έλεγα για την ιδανική αντιπληροφόρηση. Ελπίζω να γίνει παράδειγμα προς μίμηση όλη αυτή η συνεργασία που έχουμε και ας είναι ελαφριά προς το παρών.

  Και εγώ περιορίζομαι στη Λιβύη γιατί δε θέλω να κάνω καμιά κατάχρηση της φιλοξενίας εδώ. Κόβονται τόσα πολλά πράγματα από το indymedia πλέον που δε ξέρεις με τι να πρωτοασχοληθείς. Προτιμώ τη Λιβύη σαν κεντρικό δείγμα παθογένειας σε διεθνείς οργανισμούς, στην αριστερά, στους αριστερούς. Όλο το θέμα περί της Λιβύης και του πως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ μέχρι και το πως αντιμετωπίστηκε από τους πολίτες πιάνει το πνεύμα της εποχής. Το zeitgeist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s