“Τί περιμένει ο Σαρκοζύ?”

Η ξεφτίλα των ‘εξεγερμένων’…Στο βίντεο από τη Μιζουράτα έχουν βάλει ένα μικρό παιδί να λέει οτι ‘θα νικήσουμε’ , οτι ο Καντάφι ‘δεν μας άφηνε να ζήσουμε, δε μας άφηνε να τρώμε, δε μας άφηνε να κάνουμε τίποτε’ και ρωτάει ‘τι περιμένει ο Σαρκοζύ? πρέπει να έρθει εδώ σήμερα, αύριο”

Κατά τα άλλα, οι κανταφικοί είναι που στήνουνε ψεύτικες διαδηλώσεις και σκηνοθετημένα happening…

Σ’αυτόν τον απίστευτα χυδαίο πόλεμο βέβαια γενικά η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα της στοιχειώδους κοινής λογικής. Η Unicef καταγγέλει οτι snipers του καθεστώτος πυροβολούν μικρά παιδιά στη Μιζουράτα, προφανώς ‘πληροφορημένη’ από τους πάντα αξιόπιστους αντάρτες. Τώρα τί λόγο θα είχε ο λιβυκός στρατός να κάνει κάτι τέτοιο και να αποξενώνεται πλήρως από τον πληθυσμό?

Κανέναν φυσικά. Ταιριάζει ωστόσο απόλυτα με το γκροτέσκο σενάριο που μας σερβίρουν καθημερινά τα δυτικά ΜΜΕ (συν το λυσσασμένο Al Jazeera), όπου ο στρατός της Λιβύης σε αντίθεση με τους πάντα ενάρετους και ‘δημοκρατικούς’ (και εξαιρετικά φιλαλήθεις…) αντάρτες είναι κάτι σαν τάγματα serial killers, μυστηριώδεις άγνωστοι που απειλούν τον άμαχο πληθυσμό, πιθανότατα μισθοφόροι (μάλλον η αμοιβή πρέπει να είναι τόσο ελκυστική που το να γίνεις κομμάτια από τις βόμβες του ΝΑΤΟ δεν το εξετάζεις καν).

Η Unicef ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί με αυτό http://af.reuters.com/article/egyptNews/idAFLDE73D0C220110414?sp=true:

Πατέρας ψάχνει τον αγνοούμενο δεκαπεντάχρονο γιό του στην Αζνταμπίγια…τον οποίο ο ίδιος έστειλε στη μάχη εναντίον του Καντάφι, αφού του έδωσε πρώτα ένα καλάσνικωφ.

“Αν πεθάνει ή είναι ήδη νεκρός, ας είναι. Προσευχήθηκα να γίνει μάρτυρας. Το να πεθάνει πολεμώντας τον Καντάφι θα ήταν τιμή για το γιό μου και όλους μας.”

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s