Από το mathaba.net

Με κάθε επιφύλαξη (δεδομένου οτι δεν το έχω δει μέχρι στιγμής αλλού) και για πληροφοριακούς λόγους, μεταφέρω ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο http://mathaba.net/news/?x=626396 και αποδίδεται στον Μουαμάρ Καντάφι. Γραμμένο στις 5 Απριλίου, το κείμενο μοιάζει περισσότερο με πολιτική διαθήκη, όπου ο Καντάφι υπερασπίζεται την εκδοχή του ‘λιβυκού σοσιαλισμού’ (αρκετά ωραιοποιημένη όμως) σε αντίθεση με τον καπιταλισμό, και δεσμεύεται οτι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους.Στην ερώτησή μου για το αν το κείμενο είναι αυθεντικό, το mathaba.net μου απάντησε οτι είναι, και εν μέρει κατηγόρησε τον Καντάφι οτι ευθύνεται για το γεγονός οτι δεν έδωσε βάρος σε εναλλακτικά δίκτυα πληροφόρησης σε σχέση με τη Λιβύη με συνέπεια να είναι σήμερα απομονωμένος από τα διεθνή ΜΜΕ, και οτι αυτό οφείλεται στην λανθασμένη επιλογή του να προσεταιριστεί τη Δύση και τις ελίτ της παγκοσμιοποίησης, αγνοώντας αυτούς που του έκαναν καλόπιστη κριτική στις πολιτικές του μετά το 2000 (όπως για παράδειγμα για τον νεποτισμό και τις σπατάλες των γιών του).

Η μετάφραση του κειμένου είναι αυτή:

Στο όνομα του Αλλάχ, του ευεργέτη, του εύσπλαχνου…

Για 40 χρόνια, ή μήπως ήταν περισσότερο, δεν θυμάμαι, έκανα όσα μπορούσα για να δώσω στους ανθρώπους σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, κι όταν πεινούσαν, τους έδωσα τροφή. Έκανα μέχρι και στη Βεγγάζη φάρμες μέσα στην έρημο, αντιστάθηκα στις επιθέσεις από τον cowboy Ρήγκαν, όταν σκότωσε την υιοθετημένη ορφανή μου κόρη, προσπαθούσε να σκοτώσει εμένα, αλλά σκότωσε αυτό το αθώο παιδί. Αργότερα βοήθησα τους αδελφούς και τις αδελφές από την Αφρική με χρήματα για την Αφρικανική Ένωση.

Έκανα ό,τι μπορούσα να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν την έννοια της πραγματικής δημοκρατίας, όπου οι λαϊικές επιτροπές διοικούσαν τη χώρα μας. Αλλά αυτά ποτέ δεν ήταν αρκετά, όπως μου είπαν κάποιοι, ακόμα και άνθρωποι που είχαν σπίτια με 10 δωμάτια, καινούρια κουστούμια και έπιπλα, δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένοι, καθώς ήταν εγωιστές ήθελαν κι άλλα. Είπαν στους Αμερικάνους και άλλους επισκέπτες οτι χρειάζονταν ‘δημοκρατία’ και ‘ελευθερία’ χωρίς να αντιλαμβάνονται οτι αυτό είναι ένα σύστημα θανάσιμου ανταγωνισμού, όπου ο μεγαλύτερος σκύλος τρώει τους υπόλοιπους, αλλά ήταν μαγεμένοι απ’αυτές τις λέξεις, χωρίς να αντιλαμβάνονται οτι στην Αμερική, δεν υπάρχει δωρεάν ιατρική, ούτε δωρεάν νοσοκομεία, ούτε δωρεάν στέγαση και ούτε δωρεάν τροφή, εκτός όταν οι άνθρωποι πρέπει να παρακαλούν ή να περιμένουν σε μακρυές ουρές για να πάρουν σούπα.

Όχι, ό,τι κι αν έκανα, δεν ήταν ποτέ αρκετό για κάποιους, αλλά άλλοι γνώριζαν οτι ήμουν ο γιος του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, του μοναδικού πραγματικού Άραβα και Μουσουλμάνου ηγέτη που είχαμε από την εποχή του Σαλάχ-αλ Ντιν, όταν κατέλαβε το κανάλι του Σουέζ για το λαό του, όπως κι εγώ τη Λιβύη, ήταν τα δικά του βήματα που προσπάθησα να ακολουθήσω, για να κρατήσω το λαό μου ελεύθερο από την αποικιακή κυριαρχία – από τους κλέφτες που θα έκλεβαν από μας.

Τώρα, δέχομαι επίθεση από τη μεγαλύτερη δύναμη στη στρατιωτική ιστορία, ο μικρός αφρικανός γιός μου, ο Ομπάμα, θέλει να με σκοτώσει, να αφαιρέσει την ελευθερία από τη χώρα μας, να αφαιρέσει τη δωρεάν στέγαση, τη δωρεάν περίθαλψη, τη δωρεάν εκπαίδευση, τη δωρεάν τροφή, και να τα αντικαταστήσει με την ληστεία αμερικανικού στυλ που ονομάζεται ‘καπιταλισμός’, αλλά όλοι μας στον Τρίτο Κόσμο γνωρίζουμε τί σημαίνει αυτό, σημαίνει οτι επιχειρήσεις διοικούν τις χώρες, διοικούν τον κόσμο, και ο λαός υποφέρει. Οπότε, δεν υπάρχει εναλλακτική για μένα, πρέπει να αντισταθώ, και αν το θελήσει ο Αλλάχ, θα πεθάνω ακολουθώντας το δρόμο Του, το δρόμο που έκανε τη χώρα μας πλούσια σε αγροκτήματα, με τροφή και υγεία, και μας επέτρεψε ακόμα να βοηθήσουμε τους αφρικανούς και άραβες αδελφούς και αδελφές μας να δουλεύουν εδώ με μας, στη λιβυκή Τζαμαχιρίγια.

Δεν επιθυμώ να πεθάνω, αλλά αν χρειαστεί, για να σώσω αυτόν τον τόπο, το λαό μου, τους χιλιάδες που είναι παιδιά μου, ας είναι.

Ας είναι αυτή η διαθήκη η φωνή μου στον κόσμο, το οτι αντιστάθηκα στις επιθέσεις των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ, αντιστάθηκα στη βαρβαρότητα, την προδοσία, αντιστάθηκα στη Δύση και τις αποικιοκρατικές της φιλοδοξίες, κι οτι στάθηκα μαζί με τους αφρικανούς μου αδελφούς, τους αληθινούς άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς, σαν μια ακτίνα φωτός. Όταν άλλοι έχτιζαν κάστρα, εγώ έζησα σε ένα απλό σπίτι και σε μια σκηνή. Ποτέ δεν ξέχασα τα νειάτα μου στη Σύρτη, δεν ξόδεψα τον εθνικό μας πλούτο ανόητα, και σαν τον Σαλάχ Αλ Ντιν, τον μεγάλο μουσουλμάνο ηγέτη που έσωσε την Ιερουσαλήμ για το Ισλάμ, πήρα λίγα για τον εαυτό μου..

Στη Δύση, κάποιοι με έχουν αποκαλέσει ‘τρελλό’, ‘παλαβό’, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια αλλά συνεχίζουν να λένε ψέμματα, γνωρίζουν οτι η χώρα μας είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, κι όχι υπό την αποικιακή εξουσία, οτι το όραμά μου, η πορεία μου είναι και ήταν καθαρή και υπέρ του λαού μου κι οτι θα συνεχίσω να μάχομαι μέχρι την τελευταία μου ανάσα να παραμείνουμε ελεύθεροι, ας μας βοηθήσει ο παντοδύναμος Αλλάχ να παραμείνουμε πιστοί και ελεύθεροι.

Mu’ummar Qaddafi, 2011/05/04

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Από το mathaba.net

 1. φερμ says:

  Τι είναι αυτά τα πράματα…. δημοσιέυονται εδω πέρα κέιμενα του χασάπη, του τρελού, του παλαβου, του παρανοικού, του του τουρου τουτου…
  Ε βέβαια μονο παρανοΙκός θα μπορούσε να παρέχει δημοσια εκπαίδευση, δωρεάν στεγαση, οικονομική αυτοδυναμία, παραγωγική βάση…, ακους εκει ο παρανοικός να διαθέτει το 90% του πετρελαίου της χώρας του για τους πολίτες της Λιβύης!!
  και να αμφισβητεί το διεθνοποιημένο νεοφιλελευθερισμό και την αντιπροσωπευτική “δημοκρατία”!
  Ακούς εκει να συνεχίζει να αντιστέκεται στην “δημοκρατικά” υπερεξοπλισμένη στρατιωτική μηχανή του Νατο που βομβαρδίζει συνεχώμενα, αλλά αύτοί οι περίφημοι “αντάρτες” αντί να προχωρούν προς την “απελευθέρωση” να τρεχουν σαν λαγοί! Απο την εποχή των ταγματασφαλιτών βρε παιδί μου αυτοί οι “δημοκράτες” δεν μπορεσαν τελικά να φτιάξουν ενα αξιοπρεπές αντάρτικο. Αυτή η cia πια μα τόσο άχρηστοι είναι!
  Η Σο του ιντιμίντια βέβαια είναι πιο χρήσιμη…

 2. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Καλημέρα ρε φερμ
  Και πού να δεις ένα τσουτσέκι που μας ξεφτίλισε και καλά στου ‘πάνθηρα’! Έ ρε με τί καφρίλα έχουμε μπλέξει…

 3. φερμ says:

  Ομαρ υποκλίνομαι αγόρι μου!

  Ελπίζω για το καλό όλων μας ο εθνικοαπελευθερωτικός χαρακτήρας της Λιβύης να συνεχίσει να υπαρχει και μετά τη μακροχρόνια στρατιωτική επέμβαση.
  Αυτό βεβαια θα το πολεμήσουν με νύχια και με δόντια, γιατί αν βγεί νικητής ο Καντάφι τα πράματα μπορεί να πάρουν τελείως αντίθετη τροπή για το σύστημα, αφού αυτη τη στιγμή πρεπει να εκμεταλευτούν και τη πολύτιμη συμμαχία τους με τους ισλαμιστές για να ρίξουν το καθεστώς, που μετά απο αυτό θα πάρουν σειρά οι ίδιοι οι ηλιθιοι οι ισλαμιστές (Συρία , Ιραν) που υποστηρίζουν τώρα το Νατο!

 4. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Καντάφι, δεδομένης της στροφής του την τελευταία δεκαετία σε πολλά θέματα, που φυσικά όπως διαπιστώνει κι ο ίδιος του κόστισε και ήταν τραγικό λάθος αυτές οι λυκοφιλίες με τη Δύση. Σε επίπεδο ρητορικής σίγουρα ξαναβρήκε τον εαυτό του κατά κάποιο τρόπο αλλά παραμένει αρκετά απομονωμένος σε επίπεδο συμμαχιών, πλην της μακρινής λατινικής Αμερικής ίσως. (τις ηλιθιότητες μερικών που σώνει και καλά προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο ισχυριζόμενοι οτι η Δύση στηρίζει κρυφά τον Καντάφι επειδή λέει δεν τον έχει ανατρέψει ακόμα ας τις αφήσουμε κατά μέρος..)
  Αμφιβάλλω όμως για τις προοπτικές οποιουδήποτε είδους εθνικοαπελευθερωτικού καθεστώτος ή ακόμα και απλώς ανεξάρτητου κράτους, δεδομένου οτι δεν υπάρχει περίπτωση να πουν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές οτι ‘έκαναν λάθος’ και να υποχωρήσουν από τη στιγμή που έχουν διακηρύξει οτι ο Καντάφι πρέπει να φύγει και έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμη κυβέρνηση τους Κουίσλινγκ της Βεγγάζης. Με πρόσχημα την ‘προστασία των αμάχων’ πάντα το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν με όποιο μέσο χρειαστεί, μαζικούς βομβαρδισμούς, χερσαίες επιχειρήσεις, ώστε να εγκαταστήσουν κάποιου είδους προτεκτοράτο (όπως είναι ήδη η ανατολική Λιβύη) ανεξαρτήτως του κόστους σε ανθρώπινες ζωές. Η ‘αξιοπιστία’ του ΝΑΤΟ βλέπεις αποτελεί προτεραιότητα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s