Μουμία Αμπού Τζαμάλ για Λιβύη

«Κι έτσι ξαφνικά, ένας καινούριος πόλεμος. 

Καθώς μόλις η ‘Αραβική Άνοιξη’ εξερράγη κατά μήκος της περιοχής της μεσογειακής Αφρικής, και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους μαχόμενος τους αρτηριοσκληρωτικούς απολυταρχικούς ηγέτες του, η Δύση έχωσε τη μύτη της και να, ένας καινούριος πόλεμος. Ευλογημένος και από το Συμβούλιο Ασφαελίας και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Χρησιμοποιούν ευφημισμούς όπως ‘ζώνη απαγόρευσης πτήσεων’ και ‘προστασία αμάχων’, αλλά όσοι από εμάς έχουμε μια μικρή μνήμη μπορούμε να θυμηθούμε τη δεκαετούς διάρκειας αμερικανοβρετανική ‘ζώνη απαγόρευσης πτήσεων’ πάνω απ’το Ιράκ, που οδήγησε σε χερσαίες επιχειρήσεις και την καταστροφή που ακολούθησε. Ο Ομπάμα που υποτίθεται εξελέγη για να αποσύρει τις ΗΠΑ από έναν τουλάχιστον ηλίθιο πόλεμο έχει υποκύψει στις πιέσεις της Δεξιάς και του κατεστημένου και άνοιξε την πόρτα για άλλον ένα πόλεμο. Οι κεντρώοι επιχειρηματολογούν οτι αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα: οτι αυτό είναι μια ‘ζώνη απαγόρευσης πτήσεων’ κι όχι επίθεση, οτι η Λιβύη δεν είναι Ιράκ. Στην πραγματικότητα οποιαδήποτε ένοπλη επέμβαση στον πόλεμο ενός άλλου έθνους…είναι πόλεμος. Όταν η Γαλλία συντάχθηκε με τις ΗΠΑ εναντίον της Βρετανίας έγινε ένας αντιμαχόμενος, σε κατάσταση πολέμου με τη Βρετανία. Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, όπως ένας αποκλεισμός, είναι μια πράξη πολέμου.

Οι πύλες έχουν ανοίξει…αυτός ο πόλεμος, όπως και ο πόλεμος στο Ιράκ, θα καταλήξει σε καταστροφή. Και θα κοιτάζουμε πίσω και θα αναρωτιόμαστε πώς βρεθήκαμε εδώ.»

(αφιερωμένο σε έλληνες μαύρους πάνθηρες και λοιπούς…)

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s