Προσφορά για το Σαββατοκύριακο: The ((i)) files!

Δεν είναι cd, δεν είναι dvd, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας… είναι τα αρχεία του athens.indymedia! Σε αυτή τη σελίδα (που φαίνεται και στο menu, από πάνω) άρχισα να ανεβάζω κατά ομάδες, τις ιστοσελίδες του indy από καταβολής του, σε αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας να τα ανοίγετε “offline” και να τα κάνετε ο,τι θέλετε. Στην παραπάνω σελίδα  εξηγούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες. Εδώ, θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους το κάνω.

  • Κατ`αρχήν, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται! Σήμερα είναι εκεί το indy, αύριο μπορεί να μην είναι. Άσχετα από την κάκιστη γνώμη που μπορεί να έχουμε για τη διαχείρισή του, το υλικό που βρίσκεται εκεί είναι ενδιαφέρον για όλους μας – ας υπάρχει κάπου ένα αντίγραφο προσβάσιμο από όλους.
  • Μπορεί να θέλω να ερευνήσω παλιότερες δημοσιεύσεις χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω κάθε τόσο στο δίκτυο και να ψάχνω το ίδιο το site. Άσχετα αν είναι λόγοι ασφάλειας ή άλλοι λόγοι, καθαρά πρακτικοί, η αποθήκευση των αρχείων σε ένα σταθερό μέσο, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εξυπηρετική για τον φιλέρευνο αναγνώστη.
  • Δίνω αυτό το υλικό στο κοινό με την ελπίδα ότι άλλοι, πιο καταρτισμένοι τεχνικά από μένα, θα φιλοτιμηθούν να φτιάξουν και το κατάλληλο λογισμικό για την ευχερή αναζήτηση μέσα στα αρχεία αυτά, με επιλογές για διάφορα κριτήρια κλπ. Θα μου άρεσε να αναλάβω και ο ίδιος ένα τέτοιο έργο, αλλά δε μπορώ να εγγυηθώ ότι θα το είχα έτοιμο σύντομα ούτε για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Προς το παρόν, βολεύομαι με τις υποτυπώδεις γνώσεις μου των εργαλείων γραμμής εντολών του Linux.
  • Όπως εξηγώ και στη σελίδα όπου ανέβασα τα αρχεία του indy, εκεί θα πρέπει να βρίσκονται και τα κρυμμένα. Η εύρεση των κρυμμένων με τη μηχανή αναζήτησης του athens.indymedia νομίζω ότι απλά δε γίνεται (αν κάνω λάθος παρακαλώ πολύ διορθώστε με!!!) με αποτέλεσμα τα παλιά κρυμμένα να χάνονται στα βάθη του χρόνου. Επομένως, η αναζήτηση στο σύνολο των αρχείων εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα, μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.
  • Last but not least, το κάνω γιατί έχει πλάκα! Ελπίζω να  το βρίσκετε και εσείς διασκεδαστικό…

Υπερπαραπληροφορημένος

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s