Απεμπλουτισμένο Ουράνιο

Ως συνήθως, στα κρυμμένα είναι το ζουμί:

1275834

ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ..ΟΗΕ

από ΝΙΚΟΣ 5:11μμ, Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΠΥΤΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

http://cseserv.engr.scu.edu/StudentWebPages/IPesic/ResearchPaper.htm

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

16 Responses to Απεμπλουτισμένο Ουράνιο

 1. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Απαράδεκτοι Τσίπρας/Παπαρήγα στη βουλή….το θέμα ήταν πόσο δικτάτορας είναι ο Καντάφι και πόσο φίλος του υποτίθεται οτι ήταν ο ΓΑΠ.
  Σαμαρική αντοπολίτευση δηλαδή, έλεος…

  Άρα το δια ταύτα ποιό είναι? να ξεπλύνει τις υποτιθέμενες αμαρτίες του συμμετέχοντας πιο ενεργά στη ΝΑΤΟϊκή εκστρατεία?

  αλλά με “αριστερά” τύπου ΣΥΝ που έχει κάνει καραμέλα το ‘μνημόνιο’ κι όχι το ευρώ ή την ΟΝΕ οιυ οδηγεί στα μνημόνια τί περιμένει κανείς?

  (τελικά καμμιά πορεία της προκοπής θα γίνει για Λιβύη? δεν πολυγουστάρω να κατέβω σε πορείες τύπου ‘να φύγει το ΝΑΤΟ κι ο Καντάφι’. πριν κάτι χρόνια μόνο ο Σωμερίτης έλεγε κάτι τέτοια , τώρα ευθυγραμμιστήκαμε όλοι με τους Μπερνάρ Κουσνέρ, Μπερνάρ Ανρί Λεβύ και σία..)

 2. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Η νοσηρότητα του δυτικού “πολιτισμού”

  όσο για το ποιοί είναι οι φίλοι και σύμμαχοι δυτικοί που θα απελευθερώσουν τους Λίβυους , έχουμε ένα καινούριο δείγμα εδώ http://www.independent.co.uk/news/world/asia/an-afghan-abu-ghraib-america-shamed-by-kill-squad-photo-leak-2248940.html

  αρρωστημένοι μισθοφόροι εμφορούμενοι από ανώτερη δυτική ηθική σκότωναν άμαχους αφγανούς για πλάκα και φωτογραφίζονταν με τα πτώματα ως τρόπαια σαφάρι…

  και ποιός θα ασχοληθεί τώρα μ’αυτά? εμείς οι ανώτεροι δυτικοί είμαστε απασχολημένοι να παρακολουθούμε άλλη μια σταυροφορία για να διώξουμε άλλον έναν ‘αρχιτρομοκράτη’.

 3. Δοκιμή.

  ΟΚ ήθελα αν δω αν παίρνει τουλάχιστον τα σχόλια γιατί δε μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτε αφού κάνω login. Όταν μπαίνω με πληροφορεί ότι “WordPress.com is currently experiencing a few problems. We are pushing all of our resources to resolve the issue as soon as possible. The latest information will be posted here. Thanks so much for your patience.”

  Εν τάξει, αν τα σχόλια υποβάλλονται κανονικά, μπορεί να συνεχιστεί από εδώ η συζήτηση και παροχή πληροφοριών… μέχρι νεωτέρας!

 4. ΟΚ, επανέρχεται σταδιακά. Είναι γενικό πρόβλημα του wordpress.com, όχι μόνο με αυτό το blog.

 5. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Μια πρόχειρη μετάφραση από άρθρο στο Global Research. Έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, παρόλο που μπορεί κανείς να διαφωνεί με μερικά που υποστηρίζει.

  Ο Κόλπος των Χοίρων του Ομπάμα

  Στις 19 Μαρτίου , πύραυλοι Κρουζ των Αμερικανών και των Βρεταννών συμμετείχαν με γαλλικά και άλλα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στην Επιχείρηση Αυγή της Οδύσσειας, μια νεοιμπεριαλιστική επίθεση βομβαρδισμών με ψευδές ανθρωπιστικό προσωπείο εναντίον στο κυρίαρχο κράτος της Λιβύης.
  Ενεργώντας με την κάλυψη του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας αρ. 1973, ο αμερικανικός στόλος στη Μεσόγειο το Σάββατο βράδυ εκτόξευσε 112 πυράυλους κρουζ εναντίον στόχων που το Πεντάγωνο ισχυρίζεται οτι αφορούν το σύστημα αεράμυνας της Λιβύης. Αλλά ο Mohammed al-Zawi , γενικός γραμματέας του λιβυκού κοινοβουλίου είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη οτι «η βάρβαρη ένοπλη επίθεση» και η «άγρια επιθετικότητα» είχε πλήξει κατοικημένες περιοχές και κτίρια γραφείων όσο και στρατιωτικούς στόχους, γεμίζοντας τα νοσοκομεία της Τρίπολης και της Μισουράτα με θύματα από αμάχους. Ο Mohammed al-Zawi κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις οτι ενεργούν μια ηγεσία ανταρτών που περιέχει περιβόητους τρομοκράτες. Η κυβέρνηση της Λιβύης επανέλαβε την έκκληση στον ΟΗΕ να στείλει διεθνείς παρατηρητές για να ερευνήσουν αντικειμενικά τα γεγονότα στη Λιβύη.
  Οι επιτιθέμενες δυνάμεις αναμένεται να κάνουν χρήση περισσότερων πυραύλων Κρουζ, μη επανδρωμέενων αεροσκαφών και βομβαρδιστικών με σκοπό να καταστρέψουν το σύστημα αεράμυνας της Λιβύης σαν ένα πρώτο βήμα πριν την συστηματική καταστροφή λιβυκών μονάδων στο έδαφος. Διεθνείς παρατηρητές επεσήμαναν οτι οι πληροφορίες των υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη Λιβύη πιθανόν να είναι υποδεέστερες, κι ότι πολλοί πύραυλοι κρουζ ενδέχτεται όντως να έχουν πλήξει μη στρατιωτικούς στόχους.
  Η Λιβύη απάντησε στο ψήφισμα του ΟΗΕ ανακοινώνοντας κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Ομπάμα και ο Κάμερον απλώς το παραμέρισαν. Το Σάββατο , το κανάλι France 24 και το al-Jazeera του Κατάρ, διεθνή δίκτυα προπαγάνδας που προωθούν την επίθεση, αναμεταδίδουν υστερικές αναφορές για δυνάμεις του Καντάφι που υποτίθεται επιτίθενται στην κυριαρχούμενη από τους αντάρτες Βεγγάζη. Έδειξαν μια εικόνα ενός πολεμικού τζετ να καταρρίπτεται και ισχυρίστηκαν οτι αυτό αποδείκνυε πως ο Καντάφι αγνοούσε τον ΟΗΕ συνεχίζοντας τις αεροπορικές επιθέσεις. Αργότερα αποδείχτηκε οτι το κατεστραμμένο αεροσκάφος ανήκε στην αεροπρία των ανταρτών. Τέτοιου είδους κάλυψη προσέφερε τη δικαιολόγηση για τους βομβαρδισμούς που ξεκινούσαν λίγες ώρες μετά. Οι παραλληλισμοί με το Κουβέιτ και τη φάρσα με τις θερμοκοιτίδες του 1990 ήταν φανεροί. Οι πιστοί στον Καντάφι είπαν οτι οι μάχες του Σαββάτου προκλήθηκαν από επθέσεις ανταρτών στις κυβερνητικές γραμμές ελπίζοντας να προκαλέσουν επιθέσεις από αέρος, αλλά και από ντόπιος κατοίκους που αμύνονταν εναντίον των ανταρτών.
  Στην ψηφοφορία σοτν ΟΗΕ η αντιπροσωπεία της Ινδίας σωστά τόνισε οτι η απόφαση για να ξεκινήσει ο πόλεμος δεν είχε βασιστεί σε καμμία αξιόπιστη πληροφορία, εφόσον ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα Μπαν Κι Μουν στη Λιβύη δεν έδωσε ποτέ την αναφορά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε λίγο μετά από μια λαμπρή σύνοδο στο Παρίσι «υποστήριξης στο λαό της Λιβύης», όπου ποζάραν ο Σαρκοζύ, ο Κάμερον, Η Χίλαρυ Κλίντον, ο Χάρπερ του Καναδά και άλλοι ιμπεριαλιστές πολιτικοί.
  Συμβολικά στρατεύματα απ’το Κατάρ, τα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία υποτίθεται οτι θα έπαιρναν μέρος στην επίθεση αλλά δεν τα έβλεπε κανείς πουθενά, ενώ κάποια αραβικά κράτη αναμενόταν να προσφέρουν οικονομική υποστήριξη. Το μίνιμουμ υπολογιζόμενο κόστος για την τήρηση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω απ’τη Λιβύη για ένα έτος υπολογίζεται περίπου στα 15 δις. Δολλάρια, αρκετά για να χρηματοδοτήσουν τη σίτιση για δύο χρόνια σε νεόπτωχους των ΗΠΑ.
  Απ’τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην αλλαγή καθεστώτος.

  Ο υποτιθέμενος σκοπός των βομβαρδισμών είναι να καθιερώσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να προστατεύσει μία δύναμη Λίβυων ανταρτών που σπονσοράρονται από τη CIA και αποτελούνται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, στοιχεία της λιβυκής κυβέρνησης και του στρατού (μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Mustafa Abdel-Jalil και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Fattah Younis) και μοναρχικοί από τη φυλή των Σενούσι που κρατάνε τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ. Αλλά τα δίδυμα τελεσίγραφα του προέδρου Ομπάμα και του βρεταννού πρωθυπουργού Κάμερον, συν μια ομιλία του Χάρπερ, έκαναν φανερό οτι ο στόχος είναι η έξωση του Συνταγματάρχη Καντάφι και η αλλαγή καθεστώτος στην πετρελαιοπαραγωγό βορειοαφρικανική χώρα, της οποίας τα αποδεδειγμένα αποθέματα αργού είναι τα μεγαλύτερα στην ήπειρο.
  Οι πιθανότητες στρατιωτικής επιτυχίας είναι αβέβαιες, παρά την προφανή ανωτερότητα του ΝΑΤΟ. Κανένας σαφής στρατιωτικός στόχος δεν έχει εκφραστεί, και διαφωνίες σχετικά με τον σκοπό του πολέμου είναι πιθανές. Αν τα τανκς του Καντάφι και το πεζικό εμπλακούν σε μάχες σπίτι με σπίτι με τους αντάρτες σε πόλεις όπως η Βεγγάζη και το Τομπρούκ, θα είναι δύσκολο για το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει την υπεροπλία του σοτν αέρα χωρίς να σφαγιάσει πολυάριθμους αμάχους.
  .
  Από την ελπίδα και την αλλαγή στο σοκ και το δέος.
  Ενώ οι ενέργειες του Ομπάμα συγκρίνονται ευρέως με αυτές των Μπους-Τσέινυ με την επίθεση στο Ιράκ το 2003, υπάρχουν εξίσου ισχυροί παραλληλισμοί με το φιάσκο του Κόλπου των Χοίρων τον Απρίλιο του 1961. Σε εκείνη την περίπτωση, μία δύναμη αντι-Καστρικών Κουβανών οργανωμένων από τη CIA ηττήθηκε στρατιωτικά σε μια απόπειρα να καταλάβει την Κούβα, και οδήγησε σε εκκλήσεις από τον Allen Dulles στον πρόεδρο Κέννεντυ για αεροπορικές επιθέσεις και χερσαία επέμβαση. Ο Κέννεντυ απέρριψε αυτές τις εκκλήσεις και απέλυσε την ηγεσία Ντάλλες από τη CIA. O Ομπάμα, αντιμέτωπος με την κατάρρευση μια δύναμης της CIA στη Λιβύη διέταξε βομβαρδισμούς, εγκαινιάζοντας μια δεύτερη φάση στην παρούσα αμερικανική ανάμειξη.
  Η περιοχή των ανταρτών στην Κυρηναϊκή έχει μακρόχρονη ιστορία αντίθεσης της μουσουλμανικής αδελφότητας στον Καντάφι, μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται από την Αίγυπτο με αμερικανική βοήθεια. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Λίβυου ηγέτη που ανέφερε ο αποστάτης από τις βρεταννικές μυστικές υπηρεσίες David Shayler (για την οποία η MI-6 πλήρωσε εκατό χιλιάδες λίρες σε ενα παράρτημα της Αλ Κάιντα), η ανατολική Λιβύη υπήρξε το θέατρο μιας παρατεταμένης ισλαμικής ανταρσίας.
  Με τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αίγυπτο έγινε φανερό οτι η CIA έχει διαμορφώσει μια παγκόσμια συμμαχία εναντίον αραβικών κυβερνήσεων ,με την αντιδραστική και ολιγαρχική Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία δημιουργήθηκε από τις βρεταννικές υπηρεσίες στην Αίγυπτο τη δεκαετία του 1920. Η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ, άλλη μια μετωπική οργάνωση της CIA, διατυμπανίζει την πλήρη υποστήριξή της στους αντάρτες μέσω της ιστοσελίδας της.
  O Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε του επαναστάτες της Βεγγάζης, κάνοντας έκκληση για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και αεροπρικά πλήγματα μια εβδομάδα πριν, για να τον ακολουθήσει ο βρεταννός πρωθυπουργός Κάμερον. Μέχρι και 18 ώρες πριν την ψηφοροία σοτν ΟΗΕ, αμερικανοί αξιωματούχοι όπως η Χίλλαρυ Κλίντον και ο υπουργός Άμυνας Γκέητς τόνιζαν τις δυσκολίες της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ζιπέ θρηνολογούσε οτι είναι ήδη πολύ αργά για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Τότε, οι ΗΠΑ απότομα ζήτησαν να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων , συν μια λευκή επιταγή για αεροπρικούς βομβαρδισμούς. Διπλωματικοί παρατηρητές μπερδεύτηκαν με τη μεταστροφή του Ομπάμα. Δεχόταν εκβιασμούς από τους Βρεταννούς και τους Γάλλους, τον ίδιο ιμπεριαλιστικό σχηματισμό που εισέβαλλε στην Αίγυπτο για να καταλάβει τη διώρυγα του Σουέζ το 1956? Λόγω της απόφασης του Ομπάμα, οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα σε πόλεμο με ένα τέταρτο μουσουλμανικό έθνος μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν. Στο Πακιστάν, η σύυραξη που σιγοβράζει απειλεί να κλιμακωθεί ανοιχτά ανά πάσα στιγμή στον απόηχο του σκανδάλου του εργολάβου της CIA Ray Davis ,κατηγορούμενου από τους Πακιστανούς ως τρομοκράτη.
  Ο Αραβικός Σύνδεσμος, ξαφνιάζοντας πολλούς αναλυτές, ψήφισε ομόφωνα για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω απ’τη Λιβύη. Η Αφρικανική Ένωση αντιθέτως έχει αντιταχθεί ξεκάθαρα σε κάθε ξένη επέμβαση. Οι δυτικοί διπλωμάτες αγνόησαν τη θέση της Αφρικανικής Ένωσης, ενισχύοντας υποψίες περί ρατσισμού. Αυτές ενισχύονται επίσης από αναφορές οτι αντι-Κανταφικοί αντάρτες έχουν λυντσάρει μαύρους Αφρικανούς, υποστηρίζοντας οτι ήταν μισθοφόροι που είχαν προσληφθεί από τον Καντάφι.

  Η ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ

  Διπλωματικοί παρατηρητές ήταν σοκαρισμένοι από το ισοπεδωτικό ψήφισμα που πέρασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» εναντίον της Λιβύης. Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών ρητά περιορίζει με το κεφάλαιο 7 στρατιωτικές ενέργειες σε σχέση με απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, απειλές που ποτέ δεν παρουσίασε η Λιβύη, αλλά αποκλείει ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις των μελών κρατών. Το πρόσχημα που αναφέρθηκε σ’αυτήν την περίπτωση ήταν η προστασία ανυπεράσπιστων αμάχων, αλλά είνι φανερό οτι οι αντάρτες αποτελούν ήδη ένα ένοπλο στρατιωτικό σώμα. Απ΄τη στιγμή που κανένα κράτος δεν μπορεί να αποτελεί τον επιτιθέμενο μέσα στο ίδιο του το έδαφος, η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έρχεται σε αντίθεση με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Γερμανία και η Ινδία απείχαν. Απόφαση περιλαμβάνει εμπάργκο όπλων ενατίον της Λιβύης το οποίο οι ΗΠΑ ήδη παραβιάζουν εξοπλίζοντας τους αντάρτες μέσω Αιγύπτου.
  Ανάμεσα σε άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ που απαιτούσαν επίθεση, η πρέσβης στον ΟΗΕ Susan Rice, η Samantha Power του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και η Χίλλαρυ Κλίντον απέδειξαν οτι είναι εξίσου φιλοπόλεμες με κάθε νεοσυντηρητικό της σχολής Ράμσφελντ/Γούλφοβιτς.
  Η λιβυκή αεροπορία έχει 13 βάσεις και περίπου 374 αεροσκάφη μάχης, πολλά από τα οποία σε αχρηστία. Στρατιωτικοί ειδήμονες θα παρακολουθούν τις επιδόσεις της αεράμυνας του Καντάφι, που θεωρείται οτι αποτελείται κυρίως από παλιότερους ρωσικούς πυραύλους SAM. Αλλά ο Καντάφι επίσης έχει κινητούς και χειροκίνητους πυραύλους εδάφους-αέρος. Κατά τη διάρκεια μια αεροπορικής επιδρομής στην Τρίπολη το 1986 που σκοπό είχε να δολοφονήσει τον Καντάφι, οι ΗΠΑ έχασαν ένα F-111 από λιβυκά πυρά. Το λιβυκό Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε οτι η Λιβύη θα απαντούσε εναντίον εισβολής πλήττοντας εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές στην κεντρική Μεσόγειο. Το 1986 η Λιβύη εκτόξευσε δύο πυραύλους Σκουντ εναντίον της αμερικανικής ακτοφυλακής στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα αλλά και οι δυο αστόχησαν. Το αν ο Καντάφι χρησιμοποίησε τα τεράστια έσοδα από πετρέλαιο για να αποκτήσει πιο σύγχρονους πυραύλους ρωσικής κατασκευής είναι ένα άλλο ερώτημα που ίσως απαντήθεί σύντομα.

  Η χορογραφία της προπαγάνδας της επίθεσης, σκηνοθετηένη έτσι ώστε να κρύψει τον πολεμοκάπηλο ρόλο του Ομπάμα, θέλει τους δεξιούς ηγέτες της Βρεταννίας και της Γαλλίας, τους συνεταίρους του 1956 στο Σουέζ, να ηγούνται. Ο Ομπάμα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ, μή συμμετέχοντας στη σύνοδο του Παρισιού, μή απευθύνοντας επίσημο μύνημα στο Οβάλ Γραφείο προς τον αμερικανικό λαό, και αφήνοντας τους Γάλλους να επιτεθούν πρώτοι. Ο Ομπάμα επισκέπτεται τη Βραζιλία. Αυτή η φάρσα υποτίθεται οτι θα αποκοιμίσει το αντιαμερικανικό μίσος στους αραβικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα είναι οτι το υποδεέστερο πολεμικό υλικό των αγγλογάλλων μπορεί να επιφέριε μερικές δυσάρεστες ανατροπές για τους επιτιθέμενους , ειδικά αν οι Ναπολεόνιες ψευδαισθήσεις του Σαρκοζύ τον οδηγήσουν σοτ να ανακατευτεί σε στρατιωτικές αποφάσεις.
  Η Αγγλοαμερικανική προπαγάνδα περιγράφει τον Καντάφι σαν ένα κλεπτοκράτη. Στην πραγματικότητα η Λιβύη είναι μια από τις πιο προηγμένες αναπτυσσόμενες χώρες, κατατασσόμενη 53η στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθιστώντας την την πιο ανεπτυγμένη κοινωνία στην Αφρική. Η Λιβύη προηγείται της Ρωσίας (63), της Ουκρανίας (69), της Βραζιλίας (73), της Βενεζουέλας (75) και της Τυνησίας (81). Ο δείκτης φυλακίσεων ειναι 61ος παγκοσμίως, κάτω από τη δημοκρατια της Τσεχίας και πολύ πιο κάτω από αυτόν των ΗΠΑ (πρώτη χώρα σε αριθμό φυλακισμένων). Η μακροβιότητα έχει ανεβεί 20 χρόνια υπό την διακυβέρνηση Καντάφι. Ο Καντάφι, παρόλο που καταπίεσε πολιτικές αντιθέσεις, διαμοίρασε τα εθνικά έσοδα απ’το πετρέλαιο πιο δίκαια απ’τις υπόλοιπες χώρες του ΟΠΕΚ.
  Ο σκοπός αυτής της επίθεσης στα πλαίσια της εκστρατείας της CIA την άνοιξη του 2011 για πραξικοπήματα, έγχρωμες επαναστάσεις και λαικές επαναστάσεις, είναι να παραλύσουν τις δυνατότητες των πελατειακών στις ΗΠΑ καθεστώτων να αναζητήσουν εναλλακτικούς διακανονισμούς μέσα από συμμαχίες με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλα κράτη. Η προσπάθεια της CIA συχνά παίρνει τη μορφή επίθεσης εναντίον του ίδιου του έθνους κράτους. Το 2008 η Σερβία διαμελίστηκε. Φέτος το Σουδάν κόβεται στα δύο, ενώ η Υεμένη είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα. Το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Λιβύη αναφέρει συγκεκριμένα τη Βεγγάζη, κάνοντας φανερή την πρόθεση χωρισμού και βαλκανιοποίησης αυτού του έθνους στη βάση μιας διαίρεσης ανατολής/δύσης. Άλλες χώρες μπορούν να αναμένουν παρόμοια αντιμετώπιση. Είναι ώρα να σταματήσει αυτός ο καταστροφικός κύκλος των χρωματιστών επαναστάσεων πριν κάποια απ’αυτές μεταβληθεί σε εμφύλιο πόλεμο σε κάποια χώρα σαν τη Λευκορωσία, όπου μια εσωτερική σύρραξη θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

  • Ευχαριστώ πολύ για τη συνεισφορά!
   Τα τεχνικά προβλήματα φαίνεται ότι λύθηκαν, οπότε θα επανέλθω λίαν συντόμως να τα πουμε πιο αναλυτικά.

 6. c3tm says:

  Από χρόνια τώρα έχω χάσει κάθε ελπίδα ότι το ιντυμίντια θα διορθωνόταν κάπως, ότι τάσεις στην συνέλευση του θα έδιωχναν όλη αυτή τη βρώμα και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου ότι θα πήγαινε όλο και χειρότερα. Πιο πρόσφατα με την “προέγκριση” που πρέπει ο λογοκριτής να εγκρίνει το περιεχόμενο πριν δημοσιευθεί, τάχα μου για να μην αφήνουν τρολιές και φασίστες να γράφουν σε συγκεκριμένες περιόδους που το ιντυμίντια κινδύνευε. Τελικά το “έκτακτο” μέτρο έγινε μόνιμο παρόλο που πέρασε ο κίνδυνος.

  Με τη Λιβύη όμως τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς. Ενώ δε διάβαζα πολύ τακτικά ιντυμίντια πλέον και ενώ δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα της Λιβύης όσο έπρεπε, όταν κατάλαβα τι είδους πράγματα κοβόντουσαν πλέον ανατρίχιασα. Μια ματιά έριξα τώρα μόλις και βρήκα αμέσως αυτό εδώ το αριστούργημα

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1276005#1276005

  που δεν είναι απλά το θρεντ κομμένο αλλά και ένα ένα τα σχόλια. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Δείχνει δηλαδή ότι δεν κόβονται θρεντς με περίεργη εξέλιξη πλέον αλλά ένα ένα σχόλια που αφορούν τη Λιβύη. Αυτό είναι το κριτήριο. Μιλάς για Λιβύη; Κόβεσαι.

  Άλλο ωραίο αυτό εδώ. https://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=1276136
  Προφανώς και οι ανακοινώσεις για τα ραδιενεργά τρόφιμα αντιβαίνουν στην πολιτική δημοσίευσης κάποιων γνωστών “κυρίων” εκεί πέρα.

  Είχα ανοίξει ένα blog γι αυτό το θέμα της λογοκρισίας στο ιντυ πριν από σχεδόν δυο χρόνια. Δεν θέλησα τότε να το διαφημίσω καθόλου γιατί ο σκοπός μου ήταν απλά να καταγράψω την παράνοια των κοψιμάτων που έπεφταν χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο. Τελικά το παράτησα γιατί ήταν χρονοβόρα κουραστική διαδικασία και δεν έβλεπα να βγαίνει πουθενά. Μάλλον είναι ώρα να το ξαναβάλω σε λειτουργία με έξτρα ειδικό αφιέρωμα για τη Λιβύη και τα κοψίματα της.

  Μπράβο πάντως για την προσπάθεια μέχρι τώρα (και στον Ομάρ που προσθέτει υλικό) και καλή δύναμη για τα υπόλοιπα. Όταν μπορέσω, γιατί έχω ξεχάσει και τα βασικά απ το blogging θα βάλω και λινκ προς αυτό το blog.

  • Ευχαριστώ για το σχόλιο και για τις πληροφορίες που παρέθεσες. Ελπίζω να είδες ένα προηγούμενο ποστ που έλεγε ότι μερικά σχόλια χαρακτηρίζονται αυτόματα ως spam και γι`αυτό δεν εμφανίζονται αμέσως. Το δικό σου μάλλον επειδή είχε 2 λινκς (καλά που το θυμήθηκα, να αλλάξω τη σχετική ρύθμιση γιατί προβλέπονται πολλά σχόλια με χρήσιμα λινκς από δω και πέρα και είναι κρίμα να καθυστερούν ως spam ενώ δεν είναι).
   Καλή συνέχεια και με το δικό σου blog!

  • Μετά από υπόδειξη του “Ομάρ Μουχτάρ” είδα και το δικό σου blog και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να βάλω ένα link σε αυτό από το δικό μου. Υποθέτω ότι δε θα σε ενοχλεί.

 7. Ομάρ Μουχτάρ says:

  !! Ο φερόμενος ως Λίβυος (αν και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω – υπάρχουν και πάρα πολλοί original κουβανοί και στο Miami) άφησε ένα σχόλιο στη συζήτηση που φυτοζωεί ακόμα στο ίντυ (αφού κόψαν και κόψαν το κατάφεραν να υποβαθμίσουν τελείως το ζήτημα και συζητάνε για την αρκούδα του Βερολίνου). Πού με θυμήθηκε ο άτιμος, έχω κοπεί μόνιμα εδώ και τόσες μέρες αλλά με χαρακτηρίζει κανταφικό πρωτοπαλίκαρο (!!) ανάμεσα σε άλλους. Αυτά είναι…

  εντωμεταξύ εντύπωσή μου είναι οτι έχουν την τάση να αφήνουν περισσότερο τις άναλύσεις’ των παρανοϊκών φιλοισραηλινών της ΟΑΚΚΕ ως αντιπροσωπευτικές της ‘άλλης’ πλευράς? Ή προσωπικές φιλίες και εκδουλεύσεις παίζουν ή επίτηδες τα αφήνουν για να δημιουργούν σύγχυση με τις αναλύσεις της συμφοράς με τα 500 ζιγκ ζαγκ για να φτάσουμε στο σκοτεινό ρόλο της Ρωσίας, τον τυφλοσούρτη των σταδίων ανάπτυξης και την πάντα αναγκαία υπεράσπιση του ‘ερέτς Ισραέλ’ απέναντι στους ‘ισλαμοφασίστες’!

 8. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Βασικά δεν μου πέρασε απ΄το μυαλό όταν το έγραφα η πιθανότητα να είσαι κι εσύ ΟΑΚΚΕ! (ξέχασα να ρωτήσω!)

  • Χαχα! Αν ήμουν ΟΑΚΚΕ, πιστεύω ότι θα έβρισκα πάντα μια φιλόξενη ζεστή γωνιά στο indymedia! Πάντως ετοιμάζω ένα κειμενάκι που θα βάλω στη σελίδα “About” για το πώς και το γιατί αυτού του blog όπου θα λέω 2-3 πραγματάκια για τις θέσεις και αποψεις μου ώστε να παίζω με ανοιχτά χαρτιά.

 9. Ομαρ Μουχταρ, δεν ειναι μονο ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ, ειναι και ολη η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, το ΝΑΡ και η ανταρσυα, που εχουν αυτη τη πουλημενη πολιτικη του Τζεφρυ του Σαμαρα του Καραμανλη της Μπακογιανη του Καρατζαφυρερ και του Κουβελη, με μονη φωτεινη εξαιρεση ισως την ΚΟΕ.
  Οσο για τα πουλημενα τομαρια του athens indymedia, που ειναι “αναρχικοι” “αντιεξουσιαστες” και “αντιφα” και “αυτονομοι” της αμερικανικης πρεσβειας, λενε και λεγανε παντοτε, οτι τους λενε τα αφεντικα τους στην πρεσβεια. Εμεις που λεμε την αληθεια, που την ψαχνουμε τελος παντων, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!
  Και οντως, το athens indymedia, προβαλλει σαν αντιπαλο δεος στις κατουρημενες απο τα αφεντικα αποψεις του, τους ασφαλιτες της ΟΑΚΕ. Ετσι τους συμφερει.
  Και c3tm γραψε αν θελεις ποιο ειναι το blog σου.

 10. Ομάρ Μουχτάρ says:

  Καλημέρα
  χαίρομαι που βλέπω οτι υπάρχουν κι άλλοι που παρακολουθούν τα δημοσιεύματα στο blog που άνοιξε ο ‘υπερπαραπληροφορημένος’ και προσπαθούν κι αυτοί να συμβάλλουν στην πραγματική αντιπληροφόρηση γύρω από τη Λιβύη και την εκστρατεία μαζικής εξαπάτησης που έχει εξαπολυθεί εδώ κι ένα μήνα με σκοπό να δικαιολογήσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση.
  (και μακάρι να μπορούσε να γίνει πιο συστηματική η προσπάθεια, ίσως με περισσότερη συννενόηση ή άλλες δράσεις)

  Το blog του c3tm μπορείς να το δείς απλά..πατώντας πάνω στο νικ του, αν και απ’οτι βλέπω αφορά κομμένα δημοσιεύματα στο ίντυ μεχρι καλοκαίρι του 2009

 11. ikonikos says:

  συνεχίστε την καλή δουλειά παίδες! Αυτό που γίνεται στα ιντιμίντια με αφορμή το ανείπωτο έγκλημα ενάντια στο λιβυκό λαό είναι απελπιστικό για την κατάσταση της “αντιπληροφόρησης” της αριστεράς, “ελευθεριακής” και “σοσιαλιστικής”.

  • Γεια χαρά! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε σα μια προσωπική μου παρόρμηση της στιγμής, να συμβάλλει στην ουσιαστική πληροφόρηση και στη διεξαγωγή διαλόγου με επίπεδο, στοιχεία και επιχειρήματα, ας είναι και με αντιπαράθεση αντίθετων απόψεων και σκληρή κριτική αλλά με ουσία και περιεχόμενο – πράγματα δηλαδή που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για κάποιους πολιτικούς χώρους αλλά δυστυχώς παραμένουν ζητούμενα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s