Πηγές

Μετά από πρόταση του c3tm, προσθέτω αυτή τη σελίδα για να συγκεντρώνουμε εδώ πηγές σχετικά με Λιβύη και σύντομη περιγραφή τους (αν είναι αντικειμενικές, πού πρόσκεινται κλπ). Για αρχή, γράψτε τις πληροφορίες σας ως σχόλια και κάποια στιγμή θα τις οργανώσω καλύτερα, σύμφωνα και με τυχόν προτάσεις σας, εννοείται.

3/5/2011 – υπερπαραπληροφορημένος

Advertisements

9 Responses to Πηγές

 1. Ομπλόμωφ says:

  http://www.avn.info.ve/taxonomy/term/94
  Telesur en Libia
  Πρακτορείο Ειδήσεων της Βενεζουέλας (από εκεί και η είδηση για κλείσιμο της εφημερίδας Quryna και κατάπνιξη διαδηλώσεων στη Βεγγάζη). Η ειδησεογραφική κάλυψη παίρνει καθαρά το μέρος της κυβέρνησης εναντίον της ΝΑΤΟϊκής επίθεσης. Για ισπανόφωνους, αλλοιώς θέλει google translate.

 2. Ομπλόμωφ says:

  Εξαιρετικά χρήσιμα για τις πηγές που παραθέτουν, δύο ‘εξειδικευμένα’ blog που ανακάλυψα τελευταία, αμφότερα αφιερωμένα στην κατάρριψη της καταιγιστικής προπαγάνδας για τη Λιβύη.

  http://nocheinparteibuch.wordpress.com/2011/04/04/hidden-behind-propaganda-a-giant-crime-against-libya-is-fact-part-i/
  Το blog ανήκει σε γερμανό ο οποίος κάνει κι άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις στα γερμανικά (http://www.mein-parteibuch.com/blog/) σχετικά με το ΝΑΤΟ, την Παλαιστίνη, το Κόσοβο κ.α. (όσο μπορώ να καταλάβω με τα κολυβο-γερμανικά που ξέρω τέλωσπάντων!).
  Το ‘hidden behind propaganda…’ είναι η αγγλόφωνη σελίδα που έχει δημιουργήσει όπου ‘εξιστορεί’ κατά κάποιο τρόπο σε μορφή ημερολογίου το ‘έγκλημα εναντίον της Λιβύης’, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες λινκς και πηγές, ενώ κάνει φύλλο και φτερό τα γνωστά βίντεο με τους δήθεν ‘εκτελεσμένους στρατιώτες’.
  Μπορεί κανείς να θεωρήσει ως αρνητικό το γεγονός οτι υιοθετεί σχεδόν αυτούσια την επίσημη ρητορική της λιβυκής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο σε μερικά σημεία για ‘ρεμάλια, ναρκομανείς, εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα’ κτλ, οπότε μόνο ‘αντικειμενικό’ δεν είναι. Είναι ωστόσο ‘θησαυρός’ όσον αφορά τη συγκέντρωση ποικίλων πηγών και παραπομπών. (η σελίδα ανανεώνεται απ’ότι έχω προσέξει, ακόμα και αναδρομικά).

  http://libyancivilwar.blogspot.com/
  Άλλο ένα καταπληκτικό blog αφιερωμένο στο να ξεσκεπάζει την παραπληροφόρηση για τη Λιβύη, από τον ‘Caustic Logic’ ή αλλοιώς Adam Larson. Ο ίδιος απ’ότι βλέπω έχει κάνει λίγες δημοσιεύσεις παλιότερα σχετικά με την 11/9 της Νέας Υόρκης. Δεν ξέρω αν έχει γενικώς συνομωσιολογικές τάσεις, αλλά το blog για τη Λιβύη που εγκαινίασε μόλις πριν λίγες μέρες βασίζεται στην διασταύρωση πηγών και την..κοινή λογική που φαίνεται να έχει καταστεί είδος εν ανεπαρκεία στις μέρες μας.
  Δεν υιοθετεί κάποια γενικότερη ‘αφήγηση’ όπως κάνει το προηγούμενο blog, παρά εξετάζει ξεχωριστά περιστατικά και μύθους αυτού του πολέμου σε αυτόνομες δημοσιεύσεις. (πχ, ασχολείται και αυτός με τις αθλιότητες περί ‘εκτελεσμένων στρατιωτών’ στη ‘Σφαγή της Αλ Μπάιντα’).

 3. C3TM says:

  http://libya-sons.tv/

  Κρατικό site της Λιβύης στα πρότυπα του youtube. Σχεδόν ολόκληρο στα Αραβικά.

 4. C3TM says:

  http://www.youtube.com/user/DrMoussaIbrahim

  Από ότι φαίνεται το επίσημο κανάλι στο youtube του εκπροσώπου της κανταφικής Λιβύης, Μούσα Ιμπραήμ. Δεν φαίνεται να ανανεώνεται καθημερινά αλλά τακτικά.

 5. Ομπλόμωφ says:

  http://landdestroyer.blogspot.com/search/label/Libya?updated-max=2011-02-23T10%3A41%3A00-08%3A00&max-results=20

  Άλλο ένα πολύτιμο blog για τις εξελίξεις στη Λιβύη, το Land Destroyer υιοθετεί μια καθαρά ‘συνομωσιολογική’ γενικότερη ερμηνεία για τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και αλλού. Αρκετά τεκμηριωμένα ωστόσο παρουσιάζει την ‘Αραβική Άνοιξη’ ως γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης και δημιουργίας πελατειακών καθεστώτων μέσω επίσημα χρηματοδοτούμενων ‘εξόριστων αντικαθεστωτικών’, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ‘ακτιβιστών’, χειραγωγούμενων δικτύων social media κοκ, οργανωμένο από τα διάφορα κέντρα και Ινστιτούτα ‘Προώθησης Δημοκρατίας’ (National Endowment For Democracy πχ). Σ’αυτό το γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης εκ μέρους των παγκοσμιοποιητικών ελίτ (globalists) η Λιβύη αποτελεί το πιο ακραίο και οφθαλμοφανές σενάριο με άμεση στρατιωτική επέμβαση, ενώ ακολουθούν η Συρία και το Πακιστάν.
  Μπορεί κανείς να διαφωνεί με τη γενικότερη ‘αφήγηση’ αλλά παρέχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. (το λινκ που παρέθεσα είναι το πρώτο ποστ που εμφανίζεται για τη Λιβύη στις 22 Φεβρουαρίου)

 6. Ομπλόμωφ says:

  …και το περίφημο Πράσινο βιβλιαράκι του Καντάφι. Κάποιος το ανέβασε σκαναρισμένο από την ελληνική έκδοση και το δημοσίευσε στο ‘ελευθεριακό μέσο της δυναμικής αντιπληροφόρησης’.
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1290992#1291394
  Επειδή όμως η τι-βι μας έμαθε οτι ο Καντάφι είαι χειρότερος απ’τον Χίτλερ, έσπευσαν να το κρύψουν.
  Εδώ είναι και το λινκ για απευθείας download από το megaupload http://www.megaupload.com/?d=3M0LAJ6U

 7. manokasi says:

  αναφερω τις αναρτησης ενος ενδιαφεροντος απο καθε αποψη μπλοκ
  http://agisgios2.blogspot.com/search/label/%CE%9B%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7

 8. φερμ says:

  Eνα καλό μπλογκ που ασχολείται κυρίως με την προπαγάνδα για την Λιβύη και τώρα για Συρία που παίζεται ακριβώς το ίδιο σενάριο. Δεν νομίζω οτι εχει καμία αντισυστημική ανάλυση, αλλά παρουσιάζει αρκετά στοιχεία και ακομα ενα σηματντικό στοιχείο είναι οτι ο διαχειριστής του είναι Αραβας (εκτός αν το ονομα που χρησιμοποιεί είναι μουφα) το οποίο εχει και αυτό την αξία του.

  http://alfatah69.wordpress.com/2011/09/20/syria-how-the-west-hijacks-demonstrations-and-

 9. Ομπλόμωφ says:

  Φερμ, ο Al Fatah 69 είναι Λίβυος από Τρίπολη, ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει (Al Fatah εκτός από ‘Νίκη’ δηλώνει και την επανάσταση του Καντάφι το ’69). Λογικά είναι ο ίδιος μ’αυτόν εδώ απ’το twitter, γιατί τον έχω δει να παραπέμπει στο μπλογκ που έβαλες.
  http://twitter.com/#!/Al_Fatah69
  Υπάρχουν μερικοί ‘λοαγαριασμοί’ που ανήκουν σε ‘κανταφικούς’ από Λιβύη.
  Κι αυτοί βέβαια δεν είναι πάντα αξιόπιστοι, με την έννοια οτι επίτηδες διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για λόγους ψυχολογικού πολέμου μερικές φορές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s