Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ “INDYMEDIA”

Κυρηξη γενικής απεργίας σήμερα μετά απο πολύ καιρό και εν οψη πληρους ξεπουλήματος οπουδήποτε κοινωνικού αγαθού οπως επιτασσει η ενταξή μας στην ΕΕ/ΟΝΕ.

Προηγήθηκε το στήσιμο της διαδικασίας απο το ίδιο το συστημα – μεσω ευρωπαικών κονδυλίων οπως εχει αποδηχθεί και τύπικά :

http://www.eurodad.org/whatsnew/events.aspx?id=2956

– που ονομαστηκε "αμεση δημοκρατία τώρα" και εν συγχρονισμό που θα τον ζήλευαν και οι καλύτερες μπαλαρίνες των μπαλετων Μπολσοι, παρελασαν οι "ειδήμονες" οικονομολογοι ομιλητές και μη που διαλέχτηκαν φυσικά απο την διαχειριστική ομαδα της "αμεσης δημοκρατίας" των Ευρωπαικών κονδυλίων της ΕΕ. Κατρουγκαλοι, Καζάκηδες, και ολη αυτή η γκαμα που αποτέλεσε αυτο που μπορούμε πλεον με σιγουριά να ονομασουμε "Οι ιδεολογοι της Πεμτης Φαλαγγας", πρωην μελη της "Πρωτοβουλίας Οικονομολογων" που εδω και πανω απο ενα χρονο πηραν εργολαβία να αποπροσανατολισουν συστηματικα τα λαικά στρωματα στην κρισιμοτερη στιγμή που αυτά επρεπε να ζυμωθούν μεσω προβληματισμού για τα αίτια της κρισης και πως θα αντιμετωπιστούν.

Οι κύριοι αυτοί και "αγωνιστές" με τις πλατες των αφεντικών, φυσικά δε μιλησαν ποτέ για μονομερή εξοδο της χώρας απο ΕΕ/ΟΝΕ. Αλλωστε ποιος πληρωμενος "αγωνιστής οικονομολογος" θα μιλουσε κατά της ΕΕ;

Η γραμμή τους γνωστή εδω και ενάμιση χρονο περίπου που οσοι απο αυτούς μιλαγαν για καποια "εξοδο" εννοούσαν εξοδο μονο απο το ευρώ και οχι απο την ΕΕ. Και ενω ειναι απολυτα φυσιολογικό ανθρωποι που γνωρίζουν ελάχιστα απο οικονομικά και το σκοπό της υπαρξης μηχανισμών οπως η ΕΕ, να μην εχουν τις βασικες γνωσεις να κρινουν τη κατάσταση και να πεφτουν θύματα της απατεωνίστικης ρητορολογίας της ρεφορμιστικής αριστεράς (Πεμτη φαλαγγα), δεν ειναι καθολου φυσιολογικό "φτασμένοι " οικονομολογοι να μην γνωρίζουν οτι η ενταξη της ελλαδας στην ΕΕ είναι η αιτία του ανοιγματος των αγορών σε ολα τα επίπεδα που δημιουργεί την αποδιαρθρωση της παραγωγικης βασης και συνακολουθα τον χρονιο συσσωρευμένο δανεισμό και τελικά την ελεγχόμενη χρεωκοπία και την εξαθλίωση. Απο την "πρωτοβουλία οικονομολογων" πηγαμε αρον αρον στο στησιμο της Επιτροπης Λογιστικού Ελεγχου. Τα ιδια ατομα που στελεχωσαν το πρωτο βήμα προς τον αποπροσανατολισμο του λαού, οι ιδιοι και στο δευτερο. Το μεσοπροθεσμο ερχοταν για ψήφισμα και τα μελη της υπερεθνικής ελιτ δε θα μπορουσαν να ρισκαρουν να πεσει η κυβερνηση Παπανδρεου που θα περναγε τα μετρα.

Τα καλεσμα των ρεφορμιστών που στελεχωναν απο την αρχή τη πλατεία του Συνταγματος (Συν, ΑΚ και τα αντιστοιχα "μαγαζιά" τους "Δικτυο για τα πολιτικα και κοινωνικά δικαιώματα" κλπ) ήταν σαν να οδηγουσαν το κοσμο στη σφαγή. Εφτασαν να απαγορεψουν ακομη και πολιτικές συλλογικότητες απο τη πλατεία για να περιφρουρήσουν – μεσω του πατριωτικού μετώπου- το "ειρηνικό" της υποθεσης. Η πλατεία "ξεφουσκωσε" οπως ήταν αναμενομενο αφου οδήγησε τις μαζες που κατεβηκαν για να διαδηλώσουν "ειρηνικα" σε μια ανευ προηγουμενου παγιδα που τους ειχαν στησει το κρατος και οι πεμτοφαλαγγίτες, ενω ταυτογχρονα ξεφτιλιστικε καθε εννοια αμεσοδημοκρατίας.

Αυτό ήταν ενα μικρό ιστορικό για να φτασουμε σήμερα στη κυρηξη της γενικής απεργίας οπου με νεες ελπίδες ο κοσμος κατεβηκε στο συνταγμα. Πλεον ομως ο ρολος της πλατείας εχει επιτελεστεί στο ακεραιο. Τα μεσοπροθεσμα ψηφιστηκαν, περασαν, η δοσίλογη κυβερνηση είναι ακομη πανω και η χωρα ξεπουλημενη κατα το μεγαλύτερό της μερος. Ηταν λοιπον επομενο η σημερινή διαδηλωση να χτυπηθεί οπως χτυπιοταν παντα οι διαδηλωσεις απο τους ντοπιους ομοιδεάτες και εγγονούς των γερμανοτσολιάδων της κατοχής, τις ομαδες του κατασταλτικού μηχανισμού.

Δε θα μακρυγορήσω γιατί δε χρειάζεται κι ολας. Οταν ο λαος κατεβαίνει σε γενική απεργία εχει καποιο κοινο σκοπο. Κατεβαίνει δηλ σε γενική απεργία για να αποτρεψει και να ανατρεψει τα μετρα του μνημονίου που οδηγούν στη φτωχοποίηση των λαικών στρωματων και του ξεπουλήματος της δημοσιας περουσίας. Αυτο είναι το αυτονοητο για τον διαδηλωτή εργαζομενο, απολυμενο, απελπισμενο κλπ.

Φαινεται ομως οτι τα "αυτονοητα" δεν υπαρχουν στα "εναλλακτικά μεσα" του Shasha Meinrath.

Ενω η σημερινή γενική απεργία και η καταστολή της είναι πρωτο θεμα σε διεθνή μεσα , φαίνεται οτι οι εδω διαχειριστές "αναρχικοί" του znet δεν εχουν την ιδια γνωμη.

Δευτερο θεμα η γενική απεργία γι αυτά τα γνωστά φασιστοειδή και πρωτο θεμα θαυμάστε:

"Ας χρεοκωπήσετε λοιπον" μας ενημερώνουν οι "αγωνισταράδες" καλοντας και αυτοί σε γενική απεργία. Δεν ήξερα ομως οτι ο κοσμος κατεβαίνει σε γενική απιεργία, χτυπιέται και ματώνει για να χρεωκοπήση…

Νομιζα οτι γινεται για το ακριβώς αντιθετο… Να χρεωκοπήσουν τα εργοστασια, να χρεωκοπήσει το ταδε, το δεινα, και ετσι ο λαός αφου χρεωκοπήσει προφανώς θα επαναστατήσει….

Ισως μερικές φορές η ηλιθιότητα απο την προβοκάτσια είναι αδύνατο να τη ξεχωρίσεις.

Για την μικρή και βιαστική ενημερωση "Φερμ".

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ “INDYMEDIA”

  1. φερμ says:

    Kαι επειδή πραγματικά η ενημερωση ήταν βιαστική εννοούσα ως “διαχειριστές αναρχικους του znet” ,τη ΣΟ του ιντιμιντια που στο πρωτο θεμα της φατσα καρτα μας καλεί ολους να χρεωκοπήσουμε… και μαλιστα αγωνιζόμενοι!!

    Μαλον αυτά τα καθήκια ετσι διαβαζαν την ισπανικη επανασταση… Χιαστά και απο το πλαι..
    θα γνώρισαν ίσως πολούς επαναστάτες αναρχικους ή κομμουνιστές που καλούσαν τις μαζες να αφεθούν να εξαθλιωθούν περισσότερο για να ….επαναστατήσουν!!

Leave a comment